Alla inlägg under juni 2015

Av Pisan - 14 juni 2015 12:51

 


Så var det söndag och de senaste dagarna har varit fyllda av händelser i vårt land, hemska händelser och så ett fint bröllop. Har sett delar av bröllopet, såg bl a det fina talet prinsen höll till sin Sofia, då rann tårarna.... Guuud vad fint. Men det fina bröllopet fick ju dela plats med de två hemska händelserna i fredags i media, hua vad hemskt! Stackars, stackars lilla Lisa som blev mördad och vad fruktansvärt det är för hennes familj. Och eftersom de som är anhållna för mordet inte är svenska så får alla våra invandrare stå ut med mera hat   

När jag och äldsta dottern i fredags fick höra om bilexplosionen i Torslanda satte vi hjärtat i halsgropen då vi har både vänner och släkt där ute, så telefonerna gick varma ett tag. En hel familj blev utraderad på ett ögonblick i stort sett, gängrelaterat nu igen... suck...    Vart är vi på väg?


Vi hade i a f det trevligt igår när vi firade vår student hemma hos mor och far, det var bara vi fem men vi hade det trevligt - och gott!         


Vad besviken jag blev i morse när jag gick upp och såg att det inte var blå himmel och sol... Jag som hade planerat att sitta ute på balkongen i solen hela dagen och läsa. Har nämligen lånat 2 böcker av mamma;  Catharina Ingelman-Sundbergs "Kaffe med rån" och "Låna är silver, råna är guld". Den blå himlen är täckt av moln, i o f s så kikar solen fram emellanåt men det blåser också så det är kallt att sitta ute på balkongen. Blir trött på mig själv som litade så på gårdagens väderprognos om dagens väder. Hade väl stått ut med blåsten om det var helt blå himmel, men nu är det ju inte det. Bläää!!!  Men läsa, det skall jag ändå! Och dricka kaffe och ta en kanelbulle till   Ha en finfin söndag!   


 

Av Pisan - 12 juni 2015 11:29

 


Japp, idag är det fredag. Hela dagen   Men idag ska jag inte till älsklingen och han skall inte hit, men vi ses till midsommar. Idag blir det lugna gatan här och i morgon åker jag och ungarna till mina föräldrar. Vi skall fira den nybakade studenten där. Pappa opererades ju samma dag som dottern tog studenten så de har inte hunnit fira henne ännu, men i morgon ska det bli av.


Igår blev det mycket tid på balkongen, skönt. Var även och handlade lite i matbutiken. Det var alldeles lagom temperatur ute igår, idag skall det visst bli någon grad varmare. Idag har jag dock inte lika mycket tid att vara på balkongen. Skall strax in i duschen och sen iväg till vc för veckans andra B12-injektion. Och när jag kommit hem så har solen gett sig iväg från min balkong, men jag kan ju sitta där i skuggan och ta en kaffe och kanske läsa nåt, tänkte köpa en tidning sen, det var länge sen jag gjorde det. 


Ha en fin helg goa ni!   


 

Av Pisan - 11 juni 2015 06:22

 


Gårdagens bullbak. Jag och äldsta dottern fick ett ryck, vi ville baka bullar. Så vi gick till affären och köpte jäst och sen satte vi igång. Det blev jättegoda kanel- och vaniljbullar. Gjorde hälften av varje, lilltrollet gillar inte kanel. Tur att jag hade en bra dag och orkade med det här. Hann med att sitta lite ute på balkongen också. 


Att jag sitter här så här tidigt beror på huvudvärk...


 


Vaknade med värsta huvudvärken, det var bara till att gå upp och göra lite te och sätta sig här för att se vad som hänt i världen. Och så måste man ju kolla väderprognosen. Det ser ut att bli fint i några dagar nu, och 20-21 grader. Det är ju riktig sommar det!! Men det blir kallare igen enligt prognosen....


Ha en fin torsdag!   


 

Av Pisan - 9 juni 2015 11:16

 


God middag! Nu är jag tillbaka här, det blev ett litet uppehåll.... Har inte haft ork eller lust till nåt. Efter studenten i onsdags har jag varit supertrött och haft ont. Ont överallt. Idag är det riktigt sommarväder ute och jag känner mig liiiite piggare. Igår låg jag hela dagen i stort sett. Mitt hår har varit i stort behov av en ny färgning och jag har skjutit på det flera dagar. Men i morse så bestämde jag mig för att det skulle ske idag, och det har det gjort! Så här sitter jag nu nyfärgad och nyduschad  Den här blåsten som vi haft så mycket av på sista tiden är inte bra för mig har jag kommit fram till. Just nu är det nästan stilla ute och det känns mycket bättre i kroppen. Kanske får vi en riktig sommardag idag? Hoppas verkligen det.


Studenten ja. Den gick jättebra fast vi inte hade nåt toppenväder, jösses så det blåste! Och en och annan liten regnskur kom det också. Dagen efter studenten var studentskan genomförkyld och är det fortfarande, hon har mest vilat och tagit det lugnt sen i onsdags, det måste hon för på måndag MÅSTE hon vara frisk för då börjar hon jobba. Hon har fått jobb på ett bemanningsföretag, hon skall vara på kundtjänst på ett företag och hon börjar med 4 veckors kurs för att komma in i det hela. Hon skall jobba 80% men det är en hel del s k obekväm arbetstid.


Här är hon, min lilla skrutta   


 


Här är en bild från balen, som var när jag var i Spanien:


 



Vad fort tiden går. Det känns som det inte var länge sen hon började i skolan 6 år gammal   Och nästa gång hon fyller år blir hon 19.... Jösses.... 


Och lilltrollet går i skolan idag och i morgon och på torsdag är det avslutning. Hon skall också jobba en hel del i sommar, på bageriet där hon jobbat extra det senaste 1,5 året.


 


Japp, det är tisdag och jag har tid för B12-injektion i em. Efter det skall jag handla, med hjälp av något barn eller båda. Sen, om ork finns, skall jag plantera lite ute på balkongen. Köpte plantor i lördags, på Blomsterlandet, när älsklingen var här. Vi åkte även till Jonsereds herrgård och fikade i grindstugan där, jag åt morotskaka, såååå himla gott! Och så blev det lite handlat på Allum köpcenter på vägen hem, köpte nya korta leggings på Indiska, de har de bästa leggingsen av alla butiker tycker jag. Har haft mina i 2-3 år och först nu är de slitna och noppriga. 


Har ju glömt berätta vad jag fick i födelsedagspresent i onsdags... Fick jordgubbslotion och bodymist från Bodyshop av ungarna, luktar såååå gott. Och av älsklingen fick jag en solstol till balkongen och en stoooor ugglekruka och en liten uggla som lyser, med hjälp av solceller. Så nu blir det superfint ute på balkongen!   


Nu skall jag fixa till lite frukost, det blir en sen frukost idag. Ha en finfin tisdag goa du!     


   

Av Pisan - 3 juni 2015 06:35

 


Idag firar vi dubbelt här hemma. Äldsta dottern tar studenten och jag fyller år, 23 år.... 


 


Är uppe tidigt för att få allting klart innan jag åker in till stan vid 11.30-tiden Det är mycket som skall hinnas med innan det. Handla det sista, duscha, koka pasta till pastasalladen, byta duk på bordet och duka, dammsuga lite. Vädret kunde ju varit bättre, det blåser riktigt rejält idag men än har det inte regnat, hoppas att regnet håller sig borta medans vi är ute sen.


Nu blir det frukost! Ha en finfin onsdag!   


 

Av Pisan - 1 juni 2015 12:36

 


                                                    VÄLKOMMEN JUNI!!


Ja, så var det juni månad och sommaren skall vara här. Men det känns inte så. Det är ju för kallt! Idag blåser det nästan stormstyrkor i byarna här, man får verkligen hålla i hatten.


Har haft det bra i helgen, förutom den hemskt dumma skuldran som värkt och fortfarande värker rejält. I lördags kväll kollade vi på Nanne Grönwall i Gislaveds centrum, de har haft sina s k Gisledagar i helgen med karneval, marknad och en massa annat påhitt så det har varit kul även om vädret inte visade sig från sin bästa sida.


Idag skall det inhandlas mat och sånt till studentfirandet på onsdag. Nu blir det inget stort firade alls för min pappa opereras då. Dessutom så är ju jag och barnens far separerade sedan länge och våra familjer umgås inte, speciellt inte nu när han, fadern, i stort sett sagt upp sitt faderskap.... Så vi blir en liiiiten skara bara men vi skall ha det gott, roligt och mysigt    Och själva studentskan ser vi ju inte mycket av, hon kommer väl bara hem en stund och byter om innan det blir festligheter på stan    

Men först skall jag duscha och studentskan skall komma hem för hon får följa med och handla.


 

Grannens buske där vi bodde i Spanien. Man får ju inte med hur fin den egentligen är på bild, dessutom är det en usel bild som är tagen med mobilen. Såna här buskar fanns lite här och där.


Ha en finfin måndag!   


 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards