Alla inlägg under november 2016

Av Pisan - 8 november 2016 12:26

 


Såhär mycket ljus skulle jag behöva ha tänt här hemma, och det bara där jag just då befinner mig i lägenheten. Det är SVINKALLT! Var de verkligen tvungna att renovera husskrället på vintern???? Och inte kan man göra vad man vill när man vill heller för det springer folk här hela tiden, det skall mätas och tas bort eluttag och en massa annat. Jag hade bestämt mig för att färga håret efter frukosten idag  men det kan jag glömma. Jag kan ju inte öppna dörren och släppa in gubbar halvnaken och med färg i håret, dels blir det kallt och sen så skrämmer jag väl vettet ur de stackarna....  Så det får bli ikväll istället, tur de går hem vid 16-tiden.


 


Har haft det mysigt i helgen. Vädret var ju dock inget vidare.... Snö, regn och blåst. Igår var det helt vitt ute och -3 grader där i Småland och när jag kom hem vart det barmark men kallt. Och nu i morse när jag gick upp så vart det helt vitt av snö ute. Det svänger verkligen. Har ingen termometer längre, den tog man ner när de rev fasaden, så jag vet inte hur temperaturen ligger. Men gissar på ett par minusgrader. Skall ut lite senare, fick en riktigt sen eftermiddagstid för min B12-injektion idag. Det är alltid ont om tider när jag skall boka in fler tider nuförtiden, ändå har de inte blivit mindre i personalen, den enda som hänt där är att de bytt datasystem till ett som kräver mer tid för varje åtgärd som skall göras i det. Helt sjukt.


Igår när jag kom hem kändes det jättetomt här hemma. Lilltrollet är nämligen inte hemma. Hon är i London, eftersom hon gör praktik nu så fick hon själv välja när hon skulle ha sitt höstlov och då valde hon den här veckan. Hon och kompisen är där i 5 dagar. Igår hade de kollat in Big Ben, Buckingham Palace och London Eye bl a. Idag skulle det bli shopping hela dagen. Hon skickade ett litet klipp på telefonen för att jag skulle se hur hotellrummet såg ut. Det var det minsta hotellrum jag någonsin sett! Men det var fint inrett och badrummet var jättefint. 


Hoppas du har en finfin tisdag!   


 

Av Pisan - 4 november 2016 09:27

 


Allahelgonaafton idag, och vi har snö på backen. Det började snöa igår, snöblandat regn men det frös nog på inatt för det var helt vitt ute när vi gick upp. Idag fick jag gå upp tidigt, skulle vara på vc för min B12-injektion redan kl 08.30 Det är verkligen tidigt för mig, brukar vilja ha tid på eftermiddagen. Men det fanns inga såna tider idag och så skall jag åka iväg till älsklingen vid halv 2-tiden. Så nu sitter jag här i köket och har precis ätit frukost. Strax får jag masa mig upp härifrån och börja packa.


Lyssnar på Rene Froger idag med   



Igår var en väninna här och fikade, vi satt och babblade i flera timmar. Efter det var jag helt slut och gick och lade mig i soffan, middagen blev sen igår för jag behövde vila först. Hade från början tänkt att fägra håret när väninnan åkte hem. Men det fick jag skjuta upp för det fanns inte ork. Duschade sen på kvällen men färgen får vänta till nästa vecka. 


Ha nu en riktigt fin allahelgonahelg!   


 

Av Pisan - 2 november 2016 12:44

 


Idag är det en riktig grådag här, det snöade lite för en stund sen men det regnade bort rätt fort. Jag har hamnat här framför datorn, även efter frukosten, som jag för det mesta äter framför datorn. Tog en mugg kaffe efter frukosten, kände att det var behövligt.


Medans jag suttit här har jag för första gången beställt från Wish, den där kinesiska köpsajten. Har bara hört bra saker om den, att det är billigt och bra produkter. Dock får man vänta säkert 1 månad innan man får sina grejer men det gör ju inget om man vet om det.


         


Tyvärr går det inte att förstora bilderna.... Trodde det skulle gå men det gör det inte    Jag har beställt båda örhängena på bilden som visar 2 par. De här sakerna ska jag visst få kring Lucia, kan ju göra det till julklappar åt mig själv   Köpte även lite smyckedelar till mitt pärlande, det var riktigt, riktigt billigt.



Och så har jag köpt mig ett par mjuka, jättesköna yogabyxor. Eller; äldsta dottern köpte dem åt mig. Hon har likadana själv så jag bad henne se om de fanns kvar på Cubus där hon köpt dem, fast i en större storlek - och det fanns det. Och så var det 25% rabatt också      Nu yogar inte jag men man kan ju ha dem ändå, hade på mig dem igår em när jag var ute här på byn och de är såååå sköna.


 


Nåt som är mindre skönt är att jag har huvudvärk, för 4:e dagen på raken nu!!! Sååååå tröttsamt    Det känns som det kommer från nacken den här gången. Har suttit upp och sovit inatt, kan inte ligga ner för då blir huvudvärken värre. Har vaknat varje gång jag hasat ner och har då fått sätta mig upp uppallad med en massa kuddar. Hoppas den försvinner idag så jag kan få ett par nätter med god sömn innan jag åker till Småland och älsklingen på fredag.


Gjorde en god laxrätt igår, lätt som en plätt och supergott. Lade laxfiléerna i en ugnsform, kryddade med citronpeppar och garam masala och lade på ett ganska tjockt lager räkost. Lade broccolibuketter runt fisken i formen och så in i ugnen på c:a 225 grader i 25-30 minuter. SMASKENS!! 


Nu är det dags för att sätta på tvättmaskinen och jag skall nog förflytta mig till soffan och se på den senaste säsongen av Call the midwife på Netflix. 


Tjingenling!  


 

Av Pisan - 1 november 2016 13:13

 


Tisdag eftermiddag och här sitter jag nyduschad. Skall vara på vc kl 15 och så skall det handlas i matbutiken. Som vanligt har det inte hänt nåt speciellt här. Helgen passerade utan att nåt speciellt hände. Det byttes sängkläder och städades lite, plockade undan sommarskorna som stått och samlat damm i hallen ett tag nu. Fick hjälp av lilltrollet. Och utanför fönstret dräller de fina löven ner på marken, det går inte att se gräset längre, ett par tre nätter med frost till så är alla löven på marken. Idag är det mest grått på himlen men ibland blir det ett litet blått hål och solen kikar igenom.


Idag har jag suttit och pulat med en av mina Spotify-spellistor, har tagit bort låtar jag tröttnat på och lagt till sånt jag varit nyfiken på och även en hel del gamla favoriter. Till gamla favoriter hör holländske sångaren Rene Froger samt De Toppers - där han är med också. Han sjunger både på engelska och holländska. Blev sååå förtjust i honom när jag var i Holland under 1 år och jobbade som au-pair i början på 90-talet, han är jättestor där och har varit det länge. Här är ett klipp, det är gammalt och det syns på hår och kläder   



Ha en finfin tisdag goa du!   


 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards