Direktlänk till inlägg 4 december 2016

Andra advent

Av Pisan - 4 december 2016 11:46

 


Ja nu är det andra advent. Den här ljusstaken här ovanför är den enda adventsstaken jag har. Det var länge sen jag skippade den traditionella adventsljusstaken. Har andra ljus istället, bl a ett kalenderljus som jag i år glömt av att ta fram, det har legat i skåpet där jag förvarar ljus och kom inte på förrän i morse att det skall fram. Så det skall jag pula lite med sen. Brukar göra en liten ljusbricka och ha på köksbordet.


Idag känner jag mig skruttigare än vanligt. Somnade sent igår och vaknade med huvudvärk vid 10-tiden. Och när jag kom upp och skulle klä på mig brallorna sträckte jag till ryggen på nåt vis, så nu har jag skitont i bröstryggen. Och jag som tänkt göra så mycket idag. Nåt jag bara måste göra är att duscha så det skall jag ta tag i om en stund. Brukar ju bli dödstrött av att duscha så jag får väl gå och lägga mig lite efteråt.


Igår bakades det lussebullar här hemma, det var lilltrollet som ville baka. Så nu har vi lussebullar i frysen  Pepparkakor brukar vi baka på julafton, mest för att vi ääääälskar doften   Det blir liksom extra juligt på nåt vis... Igår bestämdes det att mina föräldrar kommer hit på julafton, ska bli mysigt. Vi har aldrig haft julfirandet hemma hos mig förut. De senaste 2 åren har jag och ungarna varit själva på jul, mest för att jag velat det. Och det p g a att jag aldrig har fått göra det förut. Förr åkte vi alltid till mina föräldrar och när barnen var små åkte vi runt till ett par olika ställen under julafton och det var ingen höjdare... De gångerna vi varit själva här hemma på julafton så har vi varit hos mamma och pappa på juldagen.


Och nu är jag nästan klar med julklapperiet, har beställt det mesta på nätet i veckan. Så nu väntar jag bara på att allt skall komma med posten. 


Här har vi haft dimma hela förmiddagen och morgonen, den har inte lättat än. Tror dock inte att det är eller har varit några minusgrader. Vad jag saknar att inte ha någon termometer! Får skaffa en ny sen när de nya fönstren är på plats, vilket skall ske i veckan. Härligt. Dock inte härligt med att vara hemma när de gör det för det blir nog rätt kallt. Nya ventilationssystemet skall förmodligen kopplas på denna kommande vecka eller veckan därpå, också hemskt skönt för nu har vi ingen bra ventilation.


Ha en fin andra advent!   


 

 
 
Nilla

Nilla

4 december 2016 23:16

Vi hade också tjock dimma här i förmiddags och fast vi har termometer så kommer jag inte ihåg om det var minusgrader eller inte :-p kram

http://mittlivmedme.blogg.se

Pisan

5 december 2016 08:14

:-) Förmodligen så hade jag nog inte heller gjort det om jag haft en termometer :-) Kram! ♥

 
Annelie

Annelie

5 december 2016 00:51

Härligt att få en julafton hemma med dina föräldrar.
Har du även syskon..??
Vad länge har du varit själv med dina döttrar..??

Gött med hembakade lussebullar, vi har turen att mamma har med hembakade lussebullar när hon kommer till oss den 12:e :o))

Ha nu en bra kommande vecka.. // Kramar om Annelie <3

http://gifta6570.bloggplatsen.se

Pisan

5 december 2016 13:49

Ja, det är jättehärligt att fira julafton hemma, och ännu bättre att mina föräldrar kommer. Jag har en syster som är 4 år yngre än mig, vi umgås dock inte sen ett par år tillbaka. Barnen har bott hos mig på heltid i ungefär 2 år nu, innan var de hos mig varannan vecka, sen 2005.
Just nu i skrivande stund byter de fönster i mitt kök, de bilar och borrar..... Ha en fin vecka du med vännen! Kramisar! ♥

 
Morsan

Morsan

5 december 2016 12:49

Ja, men så där ja! Nu har jag varit på en bloggrunda och läst ikapp mig, både här hos dig och hos andra bloggvänner. Hade nästan glömt hur mycket tid det faktiskt kan ta att vara en del av bloggvärlden ;)
Jag skrev en kommentar till ditt inlägg när du skrev om dina julklapps inköp och när det var nästan helt färdigt så blev jag avbruten och lämnade datorn en stund och när jag kom tillbaka hade datorn stängt av sig själv och de jag skrev var borta och jag hade inte tid att börja om. Sånt kan ju göra en smått galen.
Skönt att höra att renoveringen går framåt och snart förhoppningsvis även mot sitt slut. Hoppas det inte blir allt för kallt hos dig när dina nya fönster ska på plats.
Bamsekramis! <3 <3 <3

http://https://kaffemedmorsan.blogspot.se

Pisan

5 december 2016 13:50

Ja, sånt blir man galen på! Just nu håller de på att sätta in nya fönstren i vardagsrummet, köket är gjort. Sen skall de 2 sovrummen få sina, tror inte de hinner klart idag så de kommer nog igen i morgon bitti. Det är jättefina fönster, hoppas bara att de sätter upp fönsterbrädorna snart så blommor och annat kan få komma på plats och inte stå och ta plats på köksbordet. Och kallt är det.... Sitter här med torgvantar på. Var på caféet här i byn i förmiddags med en kompis men hon skulle iväg och jag vill inte sitta kvar där själv.
Kramis! ♥

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pisan - 29 april 2023 08:21


Halloj! Ja, du ser rätt, ett nytt inlägg :-D Saknar bloggen ibland. Men vill kunna skriva på dator. Det har hänt en del sent sist. Det största är att jag ska bli mormor i sommar. Sen är det mest sånt som rör min hälsa. Har bl a ett knä som jag job...

Av Pisan - 23 december 2022 06:42


Kikar in kort för att önska dig en fin jul. I morgon är det redan julafton, jösses så fort december har gått hittills... Idag åker jag till älsklingen för att först fira jul där i morgon. På juldagen firar vi jul med min familj hos min äldsta dott...

Fel

Av Pisan - 13 december 2022 10:51

Inlägget här nedan blev fel. Texten kom ju inte med. De är därför jag inte gillar att blogga på mobilen, det är SKIT!!! Nu orkar jag inte skriva om inlägget, skriver mer en dag i veckan. Ha en fin Luciadag! ...

Av Pisan - 13 december 2022 10:44


Av Pisan - 10 december 2022 21:31


Halloj! Har saknat att blogga måste jag erkänna. Fick låna svärfars dator en stund idag och ändrade bakgrund mm tidigare idag. Är hos älsklingen men kände att jag ville skriva några rader här. Har varit inne i en period med enorm trötthet, som ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards