Direktlänk till inlägg 19 december 2016

Visst är det underbart?

Av Pisan - 19 december 2016 11:10

 


God middag! Här sitter jag. Måste säga att jag njuter lite - jag har nämligen ingenting inbokat idag, en helt blank dag med andra ord. Härligt tycker jag   Förmodligen kommer jag bara gå här och njuta av julpynt och lyssna på julmusik och kanske plocka fram en och annan tomte. Precis som varje år så är det några saker jag inte hittar.... Varför är det alltid så? I år är det den fina julkortsklänningen jag fått av Wiper för flera år sen, i den ligger alla julkorten som kom förra året - jag sparar alltid dem för att veta vilka jag skall skicka julkort till. Den är helt borta! Har letat överallt och kan bara inte hitta den. Vad trött jag blir på mig själv när det blir så   


Har börjat skriva inköpslista på maten som skall inhandlas inför julhelgen. Har inte köpt hem något ännu. Får börja med det i morgon, efter besöket på vc, skall ha min B12-injektion. Ingen kan dock följa med mig och handla vare sig idag eller i morgon så det får bli bara lite inhandlat i morgon, sånt jag orkar bära. På eftermiddagen skall jag till lilltrollets skola inne i stan. De har vad de kallar NTI-dagen (skolan heter NTI-gymnasiet).  De kommer att ha som en julmarknad där skolans alla UF-företag kommer att stå och sälja sina produkter. Och så blir det annan försäljning också, pengarna de får in skall gå till Barncancerfonden, detta då en av eleverna i lilltrollets klass har cancer som är obotlig (han kommer inte överleva). SVT kommer även till skolan och filmar, för de gör en dokumentär om killen som har cancer. Det hela är så fruktansvärt sorgligt och jag blir lipfärdig varje gång jag ens tänker på det   

Så jag och storasystern ska dit i morgon em en stund och förmodligen köpa de sista julklapparna. Tänker inte boka in någonting mer i veckan för jag behöver vila om jag skall orka umgås under julen, är helt klart i en svacka just nu. Är hemskt trött och blir matt och måste lägga mig flera gånger om dagen. Igår lyckades jag dock duscha utan att bli helt matt vilket känns hemskt skönt för i tisdags var det hemskt efter duschen, jag bara skakade och det snurrade i huvudet   


 

Nu går vi mot ljusare tider! Visst är det underbart? I övermorgon närmare bestämt, kl 11.44 för att vara exakt. HÄR kan du läsa om det. Egentligen borde vi fira på den dagen då dagen är som kortast, det var ju så vi gjorde från första början, innan julen blev en kristen tradition. Tydligen så är det inte alls Jesus födelsedag den 24:e december, han föddes under sommarhalvåret egentligen men kyrkan ville ha ett slut på vårt paganistiska hemska julfirande och bestämde sig för att Jesus skulle firas på julafton, det var ju väldigt behändigt att bara byta ut föremålet för firandet... Vi här i Sverige och Norden har fortfarande kvar det gamla namnet för julfirandet, jul. På engelska heter det ju christmas, man bytte alltså namn, från yule till christmas. Likadant gjordes i andra länder. Men inte här uppe i hedniska Norden     Så i övermorgon skall det festas!         

 

Idag har vi en riktigt grå och mörk dag, det kommer att verka som kvällen hela dagen... Kom just på att jag inte alls kan slappa hela dagen utan jag har en hel massa tvätt som måste tvättas, vi bytte sängkläder alla 3 igår.... Men det kan jag ju be om hjälp med sen i em/kväll när ungarna är hemma. 


Nej, nu skall jag sluta svamla och gå och borsta tänderna, har glömt bort det...   


Ha en finfin måndag goa du!   


 


 
 
Nilla

Nilla

19 december 2016 23:20

Vad tråkigt att du är i en svacka nu men kanske inte konstigt med allt du haft omkring dig och så vädret på det. Kram

http://mittlivmedme.blogg.se

Pisan

20 december 2016 12:21

Precis, så tänker jag med - inte konstigt med tanke på allt som är och har varit runtomkring mig sista tiden. Dessutom så är inte december världens bästa månad vädermässigt för oss med fibro och ME, januari och februari är också skitmånader.
Kramis! ♥

 
Morsan

Morsan

20 december 2016 00:28

Skönt med en lugn dag utan en massa måsten. Det skulle jag också behöva, men det är ju inte tänkbart när julen ska firas här hemma och jag ensam måste se till att allt blir gjort.Jag är ju ingen julälskare även om jag tycker vissa delar med julen är mysiga, men älsklingen sa att när vi väl bodde ihop så skulle jag börja gilla julen, men det kan han fetglömma att jag kommer att göra när jag ingen hjälp får. Han är mer kronisk trött än vad jag är, men ännu envisare än vad han är trött. Han äter Levaxin men hans dos är inte fast ställd än och efter förra proverna skrev läkaren att han skulle höja sin dos till 75 mikrogram, fast det hade han ju redan höjt till flera månader tidigare, men inte ringde han och förklarade läget. Efter ytterligare 3 månader togs nya prover, det är över en månad sedan, men inte har VC hört av sig än och han ringer inte själv heller. Det betyder att han har ätit för låg dos i minst 7 månader. Jag är säker på att det är den för låga dosen som gör honom så sjukt trött. Har man problem med sköldkörteln ska man även vara försiktig med för mycket fysisk ansträngning. Han har ett fysiskt tungt arbete och efter jobbet åker har direkt till träningslokalen och styrketränar i 1- 1 1/2 timme måndag till torsdag, dessutom är han faktiskt 61 år gammal, vilket han själv tycks glömma när han tränar ihop med 30-åringar. KARLAR!!! Jag vill bara att jul och nyår ska komma och gå, så man vet att det är ett helt år kvar tills nästa gång. Jag hinner inte med att blogga, som jag vill. Tror det får bli ett litet blogguppehåll tills vi har gått över till 2017? Allt detta är ju ett skitproblem om man tänker på dem som drabbas av hemska sjukdomar som cancer. Mitt ex yngsta son Paul fick ju leukemi när han var 12 år och då var min lilltjej bara 6 år. Då tillbringade vi mycket tid på Astrid Lindgrens barnsjukhus och det var en hemsk tid, men tack och lov hade han turen på sin sida och idag är han fullt frisk. Även Julias styvbror på sin pappas sida fick cancer för 6 år sedan, när han var tonåring, men även han blev helt frisk. Cancer är verkligen hemskt och det drabbar ju hela familjen och jag vet allt för många barn/ungdomar som mist en förälder i denna vidriga sjukdom.
Det här blir min sista kommentar för i år tror jag? Så jag önskar dig, dina fina flickor och din älskling en riktigt god jul och ett ännu bättre nytt år.
Puss och kram på dig, vännen <3

http://https://kaffemedmorsan.blogspot.se

Pisan

20 december 2016 12:19

Men vilken enveten karl du har! :-) Jag äter också Levaxin och vet hur viktig rätt dosering är, han borde ju kontakta vc omedelbums ju! Karlar är helt klart från en annan planet :-) Såklart är julen en påfrestning om man får göra allting själv, då vill man ju bara att den skall gå över.
Men jag hoppas ändå att ni får en finfin jul, allihop! Kramisar! ♥

 
wiper

wiper

20 december 2016 11:34

Skönt att inte ha nåt inbokat och så härligt att bara få njuta av det fina julpyntet. Så skall det vara och ingen stress. Jag har själv inte hittat alla julsaker heller men vi åker till min son på torsdag så det får bli som det blir hemma.

Den kommer nog fram så småningom, jag hittade själv inte din fina tovade magnettomte förra året men nu är den på plats på kylskåpsdörren. Jag gillar den till tusen. Jag kan inte sy numera när jag även fått ländryggsbesvär så det blir bara minimalt på symaskinen numera. Jag har ju säkert också fibro för allt stämmer än om det är en lindrigare sort.

Vad kul att dom skall ha en liten julmarknad. Så otroligt sorgligt med killen som har cancer. Man blir ju så ledsen att unga skall drabbas av sånt, dom har ju hela livet framför sig.

Jag gillar din nostalgiska luciabild. Blir förflyttad till barndomen. Gör inte mer än du orkar för det kommer surt efter. Vi skall nästan köpa allt färdigt och bara njuta i lugn och ro.

Tack för lite information om julen.

Nu önskar jag dig och din familj en God Jul. Ha det bra och sköt om dig fina Pisan. Stor varm kram

http://wiper.bloggplatsen.se

Pisan

20 december 2016 12:16

Den där lussebilden älskar jag med, det är egentligen motiv från bokmärken, jag har några såna - samlade på gamla bokmärken för några år sen.
Vi skall också köpa det mesta färdigt, utom köttbullarna - de skall pappa göra, han gör världens godaste köttbullar :-)
God jul på dig med, ha det så fint hos sonen! Kramis! ♥

 
Ingen bild

Monachos

21 december 2016 12:18

Kul med lite historia om julen. Hörde någonstans att lussekatter kommer från Lucifer för han kunde förvandla sig till katt!! Och då var han nog inte någon gullig sån utan mer elak och dottern sa - att elaka katten i askungen heter ju Lucifer och är just - elak. Må Gott

Pisan

21 december 2016 12:33

Har hört det också. Blir man elak då om man äter lussekatter? Tur att jag inte ätit många i år i så fall :-) Kram! ♥

 
Annelie

Annelie

22 december 2016 00:04

Visst är det underbart med dessa "inte-ha-något-att-göra-dagarna", även om du kom på ett måste, men du kunde ju ändå vila dig ordentligt tills dess.
Jag är helt slut bara jag har ett par saker jag MÅSTE göra / vecka... skillnad på att göra det jag vill göra, när jag vill göra det.

Men fyyyy, vad hemskt detta med killen i din dotters klass. Sitter faktiskt här med en tår i ögat, när det gäller sådant är jag riktigt lättgråten.

Ta det lugnt, ha det bäst.. // Varma JULkramar från söder.. Annelie

http://gifta6570.bloggplatsen.se

Pisan

22 december 2016 11:04

Samma här, helt slut efter att haft ett par saker att göra under en vecka.
Visst är det jättehemskt, jag grinar också väldigt lätt när det gäller sånt. Tänk vad hemskt för föräldrarna... :-( Och pojken själv, han kommer aldrig bli vuxen....
Ta det lugnt du med vännen! Kramis! ♥

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pisan - 29 april 2023 08:21


Halloj! Ja, du ser rätt, ett nytt inlägg :-D Saknar bloggen ibland. Men vill kunna skriva på dator. Det har hänt en del sent sist. Det största är att jag ska bli mormor i sommar. Sen är det mest sånt som rör min hälsa. Har bl a ett knä som jag job...

Av Pisan - 23 december 2022 06:42


Kikar in kort för att önska dig en fin jul. I morgon är det redan julafton, jösses så fort december har gått hittills... Idag åker jag till älsklingen för att först fira jul där i morgon. På juldagen firar vi jul med min familj hos min äldsta dott...

Fel

Av Pisan - 13 december 2022 10:51

Inlägget här nedan blev fel. Texten kom ju inte med. De är därför jag inte gillar att blogga på mobilen, det är SKIT!!! Nu orkar jag inte skriva om inlägget, skriver mer en dag i veckan. Ha en fin Luciadag! ...

Av Pisan - 13 december 2022 10:44


Av Pisan - 10 december 2022 21:31


Halloj! Har saknat att blogga måste jag erkänna. Fick låna svärfars dator en stund idag och ändrade bakgrund mm tidigare idag. Är hos älsklingen men kände att jag ville skriva några rader här. Har varit inne i en period med enorm trötthet, som ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards