Direktlänk till inlägg 16 januari 2018

Göteborgsväder

Av Pisan - 16 januari 2018 14:09

 


Jag är usel på att blogga just nu. Men jag har inga tankar på att lägga ner bloggen, inte alls. Men det har inte hänt mycket här, har inte haft så mycket att skriva om. Visst kan man skriva om tankar och så som man har men har inte ens orkat det.

Har varit hos älsklingen i helgen och har mått lite bättre. Är på benen idag också, för jag skall snart ut (vc och matbutiken). Men jösses vad seg jag var innan jag kom upp vid halv 12-tiden. Är som en zombie innan jag fått i mig lite te och vaknat ordentligt.

Idag fick jag vakna till riktigt ordentligt för jag behövde duscha.  Så nu sitter jag här fin i håret och luktar gott     Var och klippte mig i torsdags så nu är jag riktigt fin i håret    Det är mycket lättare att hantera efter tvätt när det är "rätt" längd på det, innan jag klippte mig var det hopplöst att få fason på det.


Ser på facebook att de flesta har städat bort julen. Jag har inte kommit så långt ännu. Har fått bort tomtar, änglar och julugglor men stjärnorna är kvar i fönstren och granen står så grön och grann i stugan ännu. I morgon är lilltrollet ledig så vi har planerat att plocka undan den då. Vi får se hur vi mår i morgon, det kan ju vara så att både hon och jag är halvdöa av trötthet och då blir det inget. Men; julen varar ända fram till påska har jag hört...   


 


Jösses vad kallt det varit i några dagar nu. Höll på att frysa lilla rumpan av mig igår när jag skulle åka hem, fick stå ute och vänta på buss vid ett par tillfällen och det var inte roligt fast jag var bra påpälsad. Och igår kväll började det snöa och det har snöat hela natten tror jag för det har kommit en hel del. Men nu regnar det. Typiskt vinterväder som vi har här på västkusten, eller som vi säger; göteborgsväder.... Regn och blåst.


Idag skall jag köpa hem ättika. Skall nämligen göra eget sköljmedel att ha i tvätten. Har tänkt göra detta jättelänge men det har inte blivit av bara. Men nu skall det bli av. Man skall ha:


2 dl ättika, 24%-ig

5 dl vatten

5-7 droppar eterisk olja (om man vill, det är inte nödvändigt men det luktar lite godare då)


Man skall använda glasflaska står det, det var viktigt.


Man skall ha i 2 msk av detta i sköjmedelsfacket och man skall skaka flaskan innan man måttar upp och häller i maskinen. Hoppas detta funkar bra. Det är inte bra för miljön med det här förbaskade sköljmedlet man köper. Och jag vill gärna använda sköljmedel för tvätten blir så skrynklig annars tycker jag, och jag har oftast inte ork att stryka, tycker det är jättejobbigt.

Så nu får vi se hur det här fungerar. Skall köra en maskin tvätt sen och så får jag tala om för er hur det hela har funkat nästa gång jag skriver här.


Ha en fin tisdagseftermiddag och kväll!   


 

 
 
Nilla

Nilla

16 januari 2018 22:23

Spännande med eget sköljmedel, ser fram emot en recension senare 😉 kram

http://mittlivmedme.blogg.se

Pisan

17 januari 2018 13:16

Recension kommer sen. När jag fått med mig ättika hem från affären.... Misslyckades med det igår :-) Kramis! ♥

 
Annelie

Annelie

17 januari 2018 06:55

Har du testat att använda flytande tvättmedel, vad gillade du det i sådana fall..??
Jag använder alltid det, så här köps det inga sköljmedels-flaskor.

Men, det ska bli spännande och höra vad du gillade ditt hemmagjorda, jag har aldrig hört talas om det.

Usch ja,, i måndags hade vi storm här nere, och i nederbörd var det regn.

Härligt när man varit hos frissan, speciellt när man har så kort frisyr som både du och jag har,, då krävs det verkligen att gå och klippa sig regelbundet.

Ha nu en jättefin onsdag min goe vän.. // Kramar om Annelie

http://nouw.com/gifta6570

Pisan

17 januari 2018 13:16

Jadå, jag använder flytande tvättmedel. Men tvätten blir ju lika skrynklig för det utan sköljmedel. Sköljmedel är skitbra när man inte orkar stryka, det är bara till att dra lite i kläderna när man hänger upp dem så slipper man stryka. Jag tumlar inte allting, bara handdukar, lakan, örngott och sockar.
Ja, det är gött när man är nyklippt :-) Kramis! ♥

 
Ingen bild

Paula

17 januari 2018 12:42

Här har vi samma sorts väder som hos dej, men här kallas det för skåneväder ;))
Spännande med sköljmedelet du skrev om. Hur gick det? Jag använder också sköljmedel av samma anledning som du. Orkar INTE stryka tvätt. Finns så mycket annat som man måste orka.
Vet inte om jag nämnt det frö dej, men min blogg har fått ett återupplivningsförsök. Skam den som ger sig ;))
Ha det så bra du kan, vännen!
KRAAAAAAM <3<3<3

Pisan

17 januari 2018 13:13

Ja, hur gick det.... Tror du jag fick med mig ättika hem från affären? Fast jag skrivit det på lappen jag hade med mig så kom det inte med hem.... :-D Blir så j-a trött på mig själv, det här händer ofta att jag glömmer saker som står på lappen. Men jag skall ut strax och då SKA den där förbannade ättikan med hem!! Och sen skall jag tvätta :-) Jo, det har du nämnt. Det är bara det att jag är så dålig på att kommentera... :-) Kramis! ♥

 
wiper

wiper

19 januari 2018 13:09

Jag vill inte heller sluta blogga för det har blivit en hobby men ibland har jag sån bloggtorka och borde vila nån vecka och inte vara så besatt. Jag vill att du fortsätter blogga för jag gillar din blogg och har följt den i många år. Du är en av mina första bloggvänner och det känns så fantastiskt. Vad härligt att du kunde åka till din kille.Det är härligt att vara nyklippt. Själv har jag för långt hår nu och trivs inte alls. Fick avbeställa klippning när min man halkade.

Gillar den roliga bilden med gubben och snön ;). Kommer verkligen ihåg Göteborgsvädret som även var så rått på vintrarna och det blåser mer där. Fast jag längtar efter att åka spårvagn som jag gillade till tusen.

Vad jag blev glad av ditt sköljmedelstips. Jag är ju allergisk mot dom flesta sköljmedel så detta var en höjdare och förstör heller inte miljön som många gör och värst är Comfort. Det är både cancerframkallande och ett miljögift

Ha nu en skön fredag och helg vännen
kram från
Malin

http://wiper.bloggplatsen.se

Pisan

21 januari 2018 12:51

Som sagt så har jag inga planer på att lägga ner bloggen. Men ibland, eller rätt ofta :-) blir det lite längre mellan inläggen. Det händer inte så mycket här, jag är inte ute så mycket och gör saker längre. Jag orkar helt enkelt inte.
De nya spårvagnarna är inte lika roliga att åka. De gnisslar nåt kopiöst och är inte lika mysiga som de gamla :-) Har nu testat sköljmedlet jag gjort själv och visst blir tvätten inte lika skrynklig som den blivit om man inte haft nåt sköljmedel alls men det är ändå skillnad jämfört med sköljmedel från affären. Men jag skall köra på med det här egengjorda, tänker inte köpa mer sköljmedel. Testa du med, strunta i den eteriska oljan, den behövs ju inte. Tvätten luktar absolut inte ättika efteråt. Hoppas du haft en fin helg och att du får en fin söndag. Kramis! ♥

 
Annica

Annica

31 januari 2018 14:45

Hej hej!
Jag hittade hit via Nillas blogg.
Såg att du oxå har ME.
Var det så man skulle göra med ättikan.
Jag har bara hällt i en dutt i tvättmedelsfacket.
Får väl göra om o göra rätt 😜
Ska bli kul att följa dig.

www.annicaslivvidhavet.blogg.se

http://www.annicaslivvidhavet.bloggse

Pisan

1 februari 2018 14:27

Hej och välkommen hit! Ja, jag har också ME, och fibromyalgi. Har blivit bättre tack vare B12-injektioner 2 ggr/vecka.
Receptet jag skrev i inlägget funkar bra, tvätten blir inte skrynklig och det luktar inte ättika, skaka flaskan innan du häller i c:a 2-3 matskedar i sköljmedelsfacket.
Skall kika in hos dig också :-) Kram! ♥

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pisan - 29 april 2023 08:21


Halloj! Ja, du ser rätt, ett nytt inlägg :-D Saknar bloggen ibland. Men vill kunna skriva på dator. Det har hänt en del sent sist. Det största är att jag ska bli mormor i sommar. Sen är det mest sånt som rör min hälsa. Har bl a ett knä som jag job...

Av Pisan - 23 december 2022 06:42


Kikar in kort för att önska dig en fin jul. I morgon är det redan julafton, jösses så fort december har gått hittills... Idag åker jag till älsklingen för att först fira jul där i morgon. På juldagen firar vi jul med min familj hos min äldsta dott...

Fel

Av Pisan - 13 december 2022 10:51

Inlägget här nedan blev fel. Texten kom ju inte med. De är därför jag inte gillar att blogga på mobilen, det är SKIT!!! Nu orkar jag inte skriva om inlägget, skriver mer en dag i veckan. Ha en fin Luciadag! ...

Av Pisan - 13 december 2022 10:44


Av Pisan - 10 december 2022 21:31


Halloj! Har saknat att blogga måste jag erkänna. Fick låna svärfars dator en stund idag och ändrade bakgrund mm tidigare idag. Är hos älsklingen men kände att jag ville skriva några rader här. Har varit inne i en period med enorm trötthet, som ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards