Alla inlägg under september 2018

Av Pisan - 6 september 2018 18:00

 


Ja, jag är alltid trött. För det mesta. Klockan är bara 18 men jag skulle kunna tänka mig att gå och lägga mig redan nu. Men jag håller på med middagen, den sköter sig själv just nu. Stekta kycklingfiléer och rotfrukter i ugn. Och lite sallad till. Gott.


Har tagit det lugnt både igår och idag. Har mest suttit ute på balkongen och läst. Vi har go temperatur här, c:a 20 grader både igår och idag. Det har varit sol men inte längre.


De här 2 skivorna köpte jag i helgen:


   


Minns inte vad David Bowie-skivan heter, jag har ju den hos älsklingen så länge, tills han kan köra och ta med den hit. Vill inte knöla ner dem i resväskan, då blir de fula.


Den här filmen började jag kolla på i måndags eftermiddag, köpte den nyss och den kom precis innan jag åkte i väg till Småland i onsdags:


 


Avalons Dimmor. Hade den inspelad från tv:n på vhs innan, den är gammal. Tror den är från 2001. Hur som helst så är den hemskt bra och jag har tänkt köpa den länge men det har inte blivit av förrän nu. Den gick som miniserie på tv då för länge sen, den är totalt 3 timmar lång ungefär. Har läst böckerna också, för filmen är baserad på böckerna av Marion Zimmer Bradley. Har du inte sett den innan så rekommenderar jag absolut den!


Nu är maten klar. Jag skall ta den och sätta mig i soffan och kolla tv. Ha en fin kväll!   


 



Av Pisan - 4 september 2018 11:23

 


Ny månad och i år känns det verkligen som höst fast det bara är första veckan i månaden. Här sitter jag med huvudvärk, den har suttit i sen igår vid den här tiden. Har i a f klarat mig från huvudvärk i helgen och det är jag glad för. Ryggen har däremot jävlats hela helgen. Jag skulle aldrig ha dammsugit förra veckan!!! Blir så j-a förbannad på mig själv - jag vet ju hur det kan bli. Jag kunde låtit bli och bett lilltrollet göra det. Men trots den förbaskade ryggen har jag haft det bra, och trevligt. I lördags åkte vi med älsklingens kompis och hans särbo/flickvän/tjej (eller vad man nu kallar det när man är vuxen....) till Halmstad. Där gick vi på skivmässa. Det är vinyl som gäller då, fast det finns lite cd också. Jag hittade 2 Abba-LP jag inte hade och även en med David Bowie. De var i jättefint skick och de skall upp på väggen och in i LP-ramarna. Efter det åt vi lunch på en thairestaurang där i  Halmstad, buffé. Jättegott och fint och fräscht. Sen bar det av till stugan de har, i ett koloniområde. Vilket söt liten fin stuga de hade! Jag blev kär   Sååå mysig. De hade gräsmattan full av äpplen som skulle plockas upp och så skulle gräset klippas. Så där var vi några timmar. Vi fikade och gick även på promenad ner mot havet. Vi var inte hemma förrän vid 9-tiden på kvällen. Men vi hade en jättetrevlig och mysig dag. På söndagen var det inte mycket med mig. Ont, ont och ont hela dagen. Ryggen kändes ju av och även fötter, ben och bäcken/höfter. Och så var vi rätt trötta båda två. Så vi tog det lugnt. Utav äpplen vi fick med oss på lördagen gjorde vi en smulpaj, jösses vad gott! Smulpaj är ju lätt att slänga ihop så det orkade jag i a f. Och så sov jag middag. 

Mådde bättre igår, förutom ryggen då. Men resan hem gick över förväntan faktiskt. Gick och lade mig ute på balkongen när jag kom hem för vädret var ju jättehärligt. Idag är det inte riktigt lika varmt, får se sen i em om det blir nån timme där ute. Först skall jag duscha och sen skall jag till vc kl 15. Och så måste vi handla. Lilltrollet får följa med för det är rätt mycket som skall handlas.


 


Nu är det inte många dagar kvar till valet. Jösses vad less jag är på allt politiskt nu, så fort man sätter på tv eller radio så är det politik. Visst, det är jätteviktigt och jag vet att jag borde vara mer intresserad. Men det är jag inte. Tycker det är jobbigt och tråkigt. Det blir liksom för mycket. Men jag skall gå och rösta på söndag. Det gör jag i församlingshemmet några meter hemifrån. Lilltrollet får rösta för första gången i år så vi gör ju sällskap dit, hon är ledig på söndag. Hade hon inte varit det hade hon ju fått förtidsrösta.


Nä, nu skall jag sluta svamla och så skall jag betala några räkningar innan jag går i duschen. Ha en fin tisdag!   


 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2018 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards