Alla inlägg den 27 juni 2021

Av Pisan - 27 juni 2021 11:48

 


Ja! Det gör den verkligen. Är såååå trött på att vara sjuk. Att alltid vara trött. Att alltid ha ont. Och sen tillkommer det ju en hel massa annan skit som IBS och även deppighet och en uppsjö av andra konstiga symptom. De kognitiva besvären är dock värst tror jag, förutom att man är trött och har ont jämt då. Mitt minne är ju som en guldfisks, barnen blir ju jättetrötta på mig, jag minns ofta inte vad de sagt eller berättat. För dem, fast det vet varför, känns det som ointresse många gånger. Men jag kan ju inte rå för det. Och ibland virrar jag till det rejält. Och det gäller inte bara det här med att ta in information utan andra saker som att glömma stänga av en platta på spisen, glömma bort att jag t ex kokar ris. Eller att jag kommer på kl 23.55 på kvällen att jag har en jättetvätt i tvättmaskinen som skall hängas upp. Ja, jag kan hålla på länge om saker jag glömmer lätt.

Och till ME:n och fibron kan vi ju även lägga till diabetes också.... Fick ju en ny medicin i vintras, en spruta som jag ger mig själv 1 gång i veckan. Den ger en hel massa jobbiga besvär med magen. Ont i magen lite då och då, riktigt förbaskat ont ibland. Gaser (fiser ständigt numera och det är inga småpruttar precis utan rejäla jordbävningspruttar....) Och så väsnas magen, det kan ju kurra i magen när man är hungrig i vanliga fall men nu låter den som jag är vrålhungrig för jämnan (visserligen inget jobbigt med det men när man är med folk så undrar de säkert varför min mage låter hela tiden). Men värst är ju gasigheten. När jag vaknar på morgon så luktar det inte nykokt hallonsylt i  mitt sovrum direkt....   

Och så har vi de förhöjda triglyceridvärdena. De var fortfarande inte bra senast jag hade kontakt med lipidmottagningen på Sahlgrenska. Om de inte blivit bättre nu i sommar på en ny medicin jag började med i vintras (ja, ytterligare en medicin....) ska ett gentest tas för att se om det är nåt genetiskt. Är det så så kommer ingen medicin hjälpa och jag måste äta en helt fettfri diet resten av livet. Höga triglyceridvärden är inte bra för hjärtat och levern bl a. 


Usch vilket tråkigt inlägg. Men en mulen dag som den här känns det inte så himla roligt, speciellt inte när man är tung i huvudet och är såååå himla trött som jag är idag. Men jag hade en fin midsommar, åtminstone på dagen. Jag var helt alena här hemma hela kvällen. Kändes rätt skönt när jag lagt mig och dagen/kvällen var slut. Igår var det lugna puckar här hemma också. Tvättade en maskin tvätt (som jag inte glömde bort) och så kom lilltrollet hem från sitt midsommarfirande med en kompis. De hade varit i Ullared på dagen och hon hade handlat en del grejer till sitt nya hem, bl a en dammsugare av känt märke och till fyndpris. Så hon var nöjd. Nu är det inte många dagar kvar tills hon flyttar. På lördag går stora lasset till Mölndal. Så fr o m lördag bor jag själv. Har fortfarande inte hört nåt från FK om bostadstillägget. Det hänger nämligen på det om jag kommer ha råd att bo kvar här. 


Nä, nu skall jag äta frukost, har inte varit hungrig så jag sköt lite på den. Ha nu en fin söndag goa du!   Tjingeling!   

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards