Direktlänk till inlägg 28 februari 2018

Ledsen

Av Pisan - 28 februari 2018 11:10

 


Ja, idag har jag en helvetisk huvudvärk. Bläää! Fick ett rejält sockerfall igår eftermiddag som resulterade i en hemsk huvudvärk, och den är kvar än idag.... Gjorde en miss igår på vägen hem från älsklingen. Mitt under resan är det vanligtvis matdags för mig och jag brukar alltid ha med mig en sån där mealbar från Friggs eller nåt liknande. Hade inte det igår för jag tänkte sluta med dem, tror de innehåller saker som jag inte skall äta. Så jag hade 3 morötter med mig, som jag skurit i slantar. Blev mätt på dem och allt var frid och fröjd. Tills jag stod hemma och lagade middag 1,5 tim senare. Då gick blodsockret ner och jag blev kallsvettig och darrig och helt matt. Det här händer sällan numera för jag är bra på att äta regelbundet i vanliga fall, men som sagt; gjorde en miss igår, det räcker inte med bara morötter på vägen hem helt uppenbart. Så nästa gång tar jag med mig mer att äta när jag sitter i Borås och väntar på bussen hemåt.


Besöket på Sahlgrenska sjukhuset förra veckan gick väl inte så bra. Jag har fettlever. Mitt hjärta mår förmodligen bra dock. Och smärtmedicineringen behöver jag inte sluta med, den påverkar inte levern sade specialisten. Så nu får jag inte äta nåt med fett i, måste undvika allt fett. Min diabetes och fettlevern hör ihop. Och jag har inte fått det p g a högt alkoholintag som brukar vara fallet utan jag saknar förmodligen nåt enzym. Och så rör jag för lite på mig. Men doktorn var påläst och förstod att det är svårt för mig när jag har fibro och ME. Så nu skall jag börja med en ny medicin + ändra på kosten. Han skulle även skriva till min husläkare på vc och be honom ändra i min diabetesmedicinering, ta bort en av de tabletterna och sätta in en annan. Nu måste vi bara hålla tummarna för att jag tolererar de här nya pillren. Brukar ju ha svårt för det, min mage tål inte mycket, får ju oftast hemska diarréer av nya tabletter och får sluta med dem, speciellt de här diabetesmedicinerna och lipidsänkande mediciner, som jag ju faktiskt testat innan, dock annan sort.


Jag skall ha telefonkontakt med specialisten om 3 månader. Tål jag inte medicinen (som jag börjar med idag) ska jag höra av mig till mottagningen där på sjukhuset. 


Så just nu mår jag inte så bra. Är ledsen mest hela tiden. Undrar varför just jag skall drabbas av all skit. Igår när jag fick det där blodsockerfallet blev jag jätteledsen, grinade av och till resten av dagen.... Är sååå trött på att vara sjuk.


Nog om den skiten nu. Jag var ju hos älsklingen i helgen. Vi var på bio i söndags och såg filmen om Winston Churchill, Darkest Hour. Den var jättebra. Var hos älsklingen en dag extra den här gången också, han var ledig i måndags. Han skulle till tandis på morgonen men tog ledigt hela dagen. I lördags var vi ute lite i den kalla blåsten och fryste rejält, vi gick till loppisen och matbutiken. När vi kom hem så kände vi att nä, vi går inte ut mer idag i den här hemska kylan så vi var inne och kollade på film.


 


I söndags gick vi en promenad och det var bitande kallt även då, då var det skönt att komma in i värmen efteråt. Och igår när jag åkte hem var det ännu kallare och vinden bet ännu mer i fejset, det gjorde ont i ansiktet så kallt blåste det. Idag skall det visst vara ännu kallare. Men jag skall ut sen och handla lite. Tur jag  inte har så långt att gå.


Nu skall jag äta min frukost. Ha en finfin onsdag goa du!   



 

 
 
Nilla

Nilla

28 februari 2018 12:38

Vad bra att läkaren kändes påläst. Sådana växer inte på träd 😉 Håller tummarna för att du tål de nya medicinerna. Kram

http://mittlivmedme.blogg.se

Pisan

2 mars 2018 10:47

Tack! Nej, de gör ju inte det. Jag är tacksam. Kramis! ♥

 
Ingen bild

Paula

28 februari 2018 13:28

Förstår att du har det jobbigt just nu och att det kan kännas överväldigande :((
Förhoppningvis så går det bra och du klarar detta också ska du se. Du är ju en kämpe!
Stor varm styrkekram till dej, vännen 💖💖💖

Pisan

2 mars 2018 10:49

Ja, det är jättejobbigt nu och jag känner mig allt annat än stark, vill gråta hela tiden. Och krypa under täcket och ligga där tills allt är över, det är bara det att det inte kommer gå över....
Tack vännen! Kram tillbaks! ♥

 
wiper

wiper

1 mars 2018 15:11

Förstår att det är obehagligt med sånt sockerfall. Jag brukar få såna hemska yrselanfall då nacken är som värst. Man blir lite rädd så jag förstår dig. Jag har själv haft en hemsk spänningshuvudvärk och varit extremt ljuskänslig men nu har det tack och lov släppt

Jobbigt med fettlever har aldrig hört talas om sånt.Skönt att ditt hjärta mår bra för sånt är viktigt. Jag har sett halva dokumentären om EM och jag blir så berörd så jag var tvungen att ta en paus innan jag fortsätter och se klart. Det var du som tipsade. Vad jobbigt att måsta byta medicin för som du säger så vet man ju inte hur man reagerar. Jag är själv tablettkänslig så jag får alltid ta lägre doser. Levaxinet funkar bra för mig eftersom jag har sån låg dos.

Jag förstår verkligen att du inte mår bra för det blir alldeles för mycket på en gång och du får kämpa hela tiden.Vad härligt att du träffat din kille och att ni sett en bra film. Den måste jag se också

Ja du när det blåser snö och är kallt så drabbas ansiktet. Just nu har vi lite mildare

Sköt om dig vännen
Stor varm kram
Malin

http://wiper.bloggplatsen.se

Pisan

2 mars 2018 10:56

Urläskigt är det, även om jag haft det förr så är det alltid lika obehagligt när det kommer. Blir dock allt mer sällan eftersom jag blivit bättre på att äta regelbundet, det kan inte gå mer än 3 timmar mellan frukost och lunch, då blir det sockerfall. Men min diabetessköterska säger att jag har en typ av diabetes som man inte får sockerfall av.... Hon kan ta sig i brasan, jag får VISST sockerfall ibland!
Fettlever är tydligen den nya folksjukdomen, p g a allt stillasittande och ätande av skräpmat. Och jag är ju stillasittande, jag klarar ju inte att ha ett aktivt liv p g a min fibro. Så jag skyller på den, förbannade fibro!
Bra att Levaxinet funkar för dig. Jag har tagit Levaxin sen i början av 2000-talet, och sen några år tillbaks tar även yngsta dottern det. Min mamma tar det också. Hypotyreos är tydligen ärftligt.
Ja, du. Just nu är det bara för mycket. Jag känner att jag orkar inte. Kommer det nåt mer nu så fixar jag inte det.
Sköt om dig du med! Och ha en fin helg! Kramis! ♥

 
Annelie

Annelie

2 mars 2018 04:25

God Morgon denna tidiga fredagsmorgon (04.23).
Förstår din känsla när du får sockerfall, har du inte druvsocker med dig..??
Sedan kan du väl ta med dig en grövre smörgås med lite rejälare pålägg och lite grönsaker på, som mellanmål när du sitter där i Borås.

Ta nu hand om dig gumms, ha en mysig fredag & helg... // Varma Kramar Annelie <3

http://nouw.com/gifta6570

Pisan

2 mars 2018 10:48

Precis det jag tänkt göra, ta med macka och grönsaker att äta på vägen hem. Jag använde helt enkelt inte hjärnan i tisdags....
Tack! Ha en fin helg du med vännen! Kramis! ♥

 
Annica

Annica

2 mars 2018 12:56

Usch då din stackare!
Det var inte roligt. 😢
Håller tummarna att du tål medicinerna.
Hoppas du får en go helg nu då
💐💐💐💐

http://www.annicaslivvidhavet.blogg.se

Pisan

3 mars 2018 09:03

Nä, det är inte roligt nu. Tack! Ha en fin helg du med! Kramis! ♥

 
Bittan

Bittan

2 mars 2018 13:28

Hej! Vad tråkigt att läsa att du mår så dåligt och jag förstår att det är för mycket för dig nu och det tar psykiskt. Du får ta en dag i taget.
Här mår jag inte så bra har sån värk och tycker inte om vädret då det blåser varenda dag och är kallt. Nu vill jag ha vår!
Nu har jag äntligen skrivit på min blogg och finns nya bilder där.
Jag saknar min mamma så mycket och tänker varenda dag på henne och är svårt att fatta att man inte har några föräldrar kvar i livet.
Ha nu en så bra helg du kan!
Kram från Britt-Marie

http://britt-marie.bloggplatsen.se

Pisan

3 mars 2018 09:03

Tack så mycket vännen! Du får ha en fin helg du med! Förstår att saknaden är stor, kan inte föreställa mig hur det blir sen en dag när mina föräldrar inte finns kvar. Kramisar! ♥

 
wiper

wiper

6 mars 2018 13:04

Trist att din dotter också måste ta levaxin så tidigt i livet. Jag är den enda veterligen i min släkt som tar/tagit levaxin men jag har fått det av miljöpåverkan. Vad skrämmande detta med sockerfall kanske känns som när jag får svimningsyrsel från nacken.

Ja du man kan inte alltid lita på vad sjukvården säger utan man känner sin egen kropp bäst

Sköt om dig och ha en så bra dag du kan
kram
Malin

http://wiper.bloggplatsen.se

Pisan

12 mars 2018 12:37

Blodsockerfall är ingen rolig historia.... Man blir helt slut efteråt.
Förr visste man ju inte att en del som mådde dåligt behövde Levaxin och så gick de och mådde dåligt istället. Allt var inte bättre förr :-)
Ser att din kommentar är nästan 1 vecka gammal. Jag borde bli bättre på att blogga tror jag :-)
Ha det fint du med! Kramis! ♥

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pisan - 29 april 2023 08:21


Halloj! Ja, du ser rätt, ett nytt inlägg :-D Saknar bloggen ibland. Men vill kunna skriva på dator. Det har hänt en del sent sist. Det största är att jag ska bli mormor i sommar. Sen är det mest sånt som rör min hälsa. Har bl a ett knä som jag job...

Av Pisan - 23 december 2022 06:42


Kikar in kort för att önska dig en fin jul. I morgon är det redan julafton, jösses så fort december har gått hittills... Idag åker jag till älsklingen för att först fira jul där i morgon. På juldagen firar vi jul med min familj hos min äldsta dott...

Fel

Av Pisan - 13 december 2022 10:51

Inlägget här nedan blev fel. Texten kom ju inte med. De är därför jag inte gillar att blogga på mobilen, det är SKIT!!! Nu orkar jag inte skriva om inlägget, skriver mer en dag i veckan. Ha en fin Luciadag! ...

Av Pisan - 13 december 2022 10:44


Av Pisan - 10 december 2022 21:31


Halloj! Har saknat att blogga måste jag erkänna. Fick låna svärfars dator en stund idag och ändrade bakgrund mm tidigare idag. Är hos älsklingen men kände att jag ville skriva några rader här. Har varit inne i en period med enorm trötthet, som ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards