Alla inlägg under augusti 2018

Av Pisan - 29 augusti 2018 09:40

 


Ja, så kände jag det när jag försökte somna om efter att ha varit uppe och kissat vid 04.30 Lampan var liksom tänd uppe i huvudet, det var inte så att jag låg och funderade och ältade eller så. Somnade aldrig om. När kl var 06.30 väckte jag lilltrollet som skulle upp då. Tänkte att jag kan ju sova ett par timmar till. Men icke! Och så värkte det i ländryggen och på ena axeln/nacken/skuldran. Vid halv 8 gick jag upp. Så eftermiddagen blir seg idag. Och jag som skall ge mig iväg till Småland och älsklingen. Kommer somna på bussen, eller rättare sagt: bussarna. Det är 3 bussar. Nu sitter jag nyfrukosterad vid köksbordet, har duschat och börjat packa. Strax skall jag gå till vc och lämna blodprov. Det är dags nu, efter giktanfallet jag hade för drygt 1 månad sen. Och så skall läkaren höra av sig till mig i nästa vecka. 


Mådde ju skit igår fm. Men vid 4-tiden klarnade det upp och plötsligt kände jag att "fy vad dammigt här är! Nu är det dax! Så jag började damma och så satte jag på en tvättmaskin, städade toan och handfatet och dammsög hela lägenheten.  Sen ställde jag mig och fixade middag. Jag är ju inte klok... Att man aldrig lär sig.... Det blir ju surt efter och det är ju precis det det är nu. Värken jag har är p g a allt jag gjorde igår, jag vet ju egentligen att det blir såhär efteråt. Knäppfia! 


Nä, nu ska jag sluta svamla och gå och borsta tänderna. Ha det så gott!   


 

Av Pisan - 27 augusti 2018 13:31

 


Jösses vad fort helgen gick! Det är redan måndag! Och då har jag inte gjort nåt vettigt över huvud taget. Bara legat. Och sovit länge. Käkat. Hängt upp ett par maskiner tvätt. Legat i soffan och sett på tv och film. Och nu är det måndag igen.... Den här veckan blir lite konstig. Och det p g a att jag avviker från mitt vanliga "schema". Skall nämligen ha B12-spruta på vc idag istället för i morgon. Tisdag och fredag brukar det vara vanligtvis. Men jag hade tänkt att åka till älsklingen tidigt i veckan den här gången också, så även den här veckan blir det bara 1 spruta. Såg på väderprognosen att det inte skall bli regn på onsdag, då tänkte jag passa på att åka, är det regnfritt hoppas jag på att jag mår lite bättre än nu. Ja, ni såg ju bilden i förra inlägget, det känns fortfarande så. I lördags var det dock riktigt, riktigt jäkligt, usch! Hade det inte varit för att jag var tvungen att gå ut idag så hade jag legat i sängen/soffan idag med.


 

Undrar om de har såna här på apoteket.... I så fall ska jag köpa en hel låda.


Har inte så mycket att skriva om idag heller. Idag jobbar lilltrollet igen efter sin 2 veckor långa semester. Tror hon längtat lite efter jobbet faktiskt    Hon gillar verkligen sitt jobb. Minns inte om jag skrivit det förut men hon har fått fast tjänst nu, lilla gumman   Det känns jättejätteskönt, för både henne och mig.


Har precis kommit ur duschen, har färgat håret också. Det var verkligen nödvändigt, har dragit på det länge - hade inte kunnat visa mig ute med den hemska utväxten, sista veckan har det blivit bedrövligt. Vad fort håret växer!


 


Ha en fin början på veckan goa du!    Och var rädd om dig!



Av Pisan - 26 augusti 2018 12:33

 


Har hon blivit alldeles tokig? Det undrar ni väl nu. Att jag har gjort höstigt här inne. Men jag tycker det är höst nu. Det känns så, det luktar så och det ser ut så - i mina ögon, och näsa. Vi har så mycket bruna träd här så det ser riktigt höstigt ut. Gräset har i o f s blivit grönt igen men det är det ju på vintern också när vi inte har några minusgrader. Det är 20 grader ute på balkongen men det känns absolut inte så, det blåser kallt, riktigt k a l l t, höstkallt. Så jag fick helt enkelt höstkänsla och fixade om här inne   Det är ju bara några dagar kvar till september, första höstmånaden. Vid den här tiden förra året höll jag på att planera Spanienresan för fullt. I år blir det inget sånt. Men i år känner jag ändå att jag fått sommar, så var det inte förra året, det blev aldrig någon riktig sommar ju. Men det tog vi igen med råge i år!


 


Så här känner jag mig just nu, och har känt mig i flera dagar, typ i stort sett hela veckan. Som ett stort blåmärke eller som ett stort öppet sår - i hela kroppen. Jag har precis gått upp för att äta frukost men jag går snart tillbaka till sängen. Igår låg jag där länge, gick upp sent på eftermiddagen och lade mig i soffan för att se lite på tv. Har haft svårt att somna på kvällarna för det värker och kryper så i kroppen. Såg också att det är fullmåne så det har säkert spelat roll också. Sover ofta dåligt när det är fullmåne.


Har inget roligt att dela med mig av, det händer inte mycket hos en värkande sängliggande fibris. Hoppas det blir bättre snart, skulle vilja åka till älsklingen i veckan. Får väl se hur jag mår.


Ha en fin söndag godingar!   


 

Av Pisan - 25 augusti 2018 13:02

 


Nu är det helg! Härligt tycker även jag som inte jobbar längre   Men har sovit som en kratta inatt. Det började med att jag inte kunde somna för det kröp i hela kroppen. Somnade nog inte förrän vid 2-3-tiden och sov bara nån timme innan det var dags att gå upp och kissa.... Sen fick jag väl nån timme sömn till, tills älsklingen ringde och väckte mig. Men då var det dags att gå och upp och äta, och nu är det gjort.


Måste visa bild på de fina smycken jag fick av lilltrollet som hon köpt i Dubrovnik i Kroatien på sin semester. Hon tyckte väl att jag behövde lite mer smycken....   


 


Fina va? Hon vet vad mamma gillar  Nu bodde de inte i Dubrovnik, de tog en dagstur dit. De har i a f haft en underbar semester på ett helt fantastiskt hotell. Jag har ju också varit där, men bodde då i Dubrovnik i 3 veckor - båda gångerna. Det är ett underbart ställe och jag reser gärna dit igen, det är så fantastiskt vackert där.


 


Den här vyn hade jag från där jag bodde, vi hyrde rum hos ett par som hade en villa där uppe berget, ena gången hos en granne och gången därpå hos den andra grannen   Hade det helt fantastiskt på dessa semestrar. Detta är evigheter sen, senaste gången var 1990 så det är verkligen ett tag sen. Skulle vilja resa längs hela kusten där i Kroatien. 


Har haft ett par tre helvetiska dagar med värk deluxe. Fy säger jag bara! Har bara orkat ligga och bara vara, inte orkat någonting alls, knappt ens kolla på tv. Känns likadant idag, skall lägga mig i soffan när jag är klar här och har satt på en tvättmaskin. Tvätt har vi så vi kan gödsla med det.... 


Här är det lågtrycksbetonat väder idag med och har så varit i många dagar nu. Ser att det är kolsvart nästan på himlen bakom träden här utanför så det kommer nog en ny skur snart.  Åska skulle det också kunna bli enligt prognosen jag kollade för en stund sen.


Hoppas du har en fin lördag!   


 

Av Pisan - 23 augusti 2018 11:54

 

     


Säger som Lena Ph: Det gör ont.... Sen igår eftermiddag känner jag att jag lever. Hur skall det då inte bli när det där norska åsk/regnovädret drar in i morgon? Blir väl sängen hela dagen, och lite extra smärtlindrande piller. Blä!! Det gör ont överallt!   Vill ha högtryck och inte lågtryck!

Av Pisan - 22 augusti 2018 12:35

 


Halloj! Kände att det var dax för ett inlägg nu efter min sena frukost. Sov lite längre än vanligt p g a att jag inte kunde somna igår kväll och det för att mina fötter och ben jävlades, hade värsta sortens myrkrypningar. Klockan var nog mellan 1 och 2 någon gång när jag somnade. Och då hade jag gått och lagt mig första gången vid 22.15 Låg där och försökte somna men gav upp efter en 40 min. Satte på tv:n igen och kollade en liten stund medans jag gick av och an i vardagsrummet. Det är svårt att vara still när det kryper så. Efter nån timme gick och jag lade mig igen, var sååå trött. Tur att jag inte behövde gå upp tidigt idag.


Var hos älsklingen i helgen, vi hade det mysigt - som vanligt   På lördagen var vi på marknad i Bredaryd, det är en ganska stor marknad som återkommer varje år.

Det kändes jättetomt här hemma när jag kom hem. Lilltrollet är i Kroatien med pojkvännen men kommer hem i morgon. Hon har skickat helt underbara bilder till mig. Det är ju så vackert där i Kroatien. Har själv varit där 2 gånger. Åker gärna dit igen.


Tänkte visa bilder från semestern igen, men det är de sista bilderna. En dag när vi var inne i Göteborg så var vid Kronhuset och Kronhusbodarna. 


     


Här kan du läsa lite mer om Kronhuset om du vill. Kronhuset är Göteborgs näst äldsta hus (äldst är Residenset på Södra Hamngatan). Historia är kul. Det tyckte jag inte när jag gick på högstadiet men nu är det jätteintressant tycker jag, speciellt lokal historia.


Om en stund ska jag iväg till vc för en B12-injektion. Det blev onsdag denna veckan för de hade dåligt med tider. Och det blir bara 1 spruta på hela veckan, likaså förra veckan - bara 1. Så blir det ibland. 


 


Bild tagen av dottern i Kroatien. Visst ser det underbart ut? Ha en finfin onsdag!   



Av Pisan - 14 augusti 2018 11:59

 


Ja, här regnar det idag. Det känns i hela kroppen. Benen värker extra mycket och axlarna känns av de med. Och händerna. Det är nog lättare att säga var det INTE gör ont.... Men på nåt sätt så känns det ändå bra att det inte är sådär hemskevarmt som det varit i sommar, knäppt - jag vet   Jag är knäpp, tror det är en av fibrosymptomen faktiskt   


Idag blir det en lugn dag, det enda jag måste göra är att gå till vc och få en B12-spruta. Låg kvar länge i sängen, det kändes segt att gå upp.  Men nu är jag nyfrukosterad.


I torsdags, tror jag det var, började jag titta om på Outlander, säsong 2. När jag såg säsong 3 tidigare i somras kom jag på att jag glömt alldeles för mycket av säsongen innan, så nu har jag sett den igen. Och det var jättemycket jag inte kom ihåg att jag sett innan, men handlingen kan jag ju för jag har ju läst böckerna - minst 2 gånger   Den här serien är så förbaskat bra, kan nog se och läsa den flera gånger till. Ja, jag sade ju att jag är knäpp....


 


Den här bilden tog jag i lördags där vid Torpa Stenhus. Tror ni inte att det vräkte ner när vi kom dit? Vi gick en liiiten liten bit från bilen till cafét och vart genomblöta - och då hade jag ändå regnjacka. Där åt vi kallrökt lax med en god sås och färskpotatis, mums! Och det fortsatte att regna, att gå från cafét till själva teatern var lite längre, dock inte långt alls, så vi blev totalt dränkta så regnade det. Skorna var genomsura. Men som tur var så var det tak över scenen och där vi satt. Det fortsatte att regna under ungefär halva föreställningen, sen kom solen litegrann. Men vilken bra föreställning, sååå himla duktiga skådespelare! Ungdomar de flesta, så himla begåvade. När sen föreställningen var slut började det regna igen.... Och vi som hade tänkt gå runt där och kolla lite bland byggnaderna och då främst runt själva slottet. Det blev ju inget av det för regnet tog i och det började spöregna igen. Och det höll på nästan hela vägen hem. Trots regn hade jag en jättefin lördag.


I söndags var jag hemma och tog igen mig, var bra trött. Och kollade på Outlander. Igår åkte jag till mor och far och hälsade på och när jag kom hem blev det mer Outlander, tills säsongen tog slut. Funderar på om jag skall se säsong 3 en gång till. Får se hur jag gör.


Ha en finfin tisdag!   


 

Dränkt uggla. Nästan som jag såg ut i lördags i regnet   

Av Pisan - 10 augusti 2018 12:41

 


Ja, här blåser det storm idag, jösses säger jag! Det BLÅSER verkligen.... Har fått säkra mina grejer ute på balkongen, en av krukorna hade vält omkull när jag kom upp, nu har jag ställt allihop på golvet intill husväggen. Har nog aldrig varit med om en sommarstorm förut, inte vad jag kan minnas i a f.


Idag tänkte jag berätta/visa om besöket på Göteborgs Stadsmuseum som vi gjorde en dag under älsklingens semester. De har en utställning som heter "Göteborgs födelse" som jag velat gå och titta på länge, men det har inte blivit av förrän nu. När vi kom in på själva muséet och gick mot receptionen fick man syn på en liten utställning med 1700-talskläder. Det är kläder som studenter på "Scenkostym och historiska dräkter" på Tillskärarakademin i Göteborg gjort inför sitt examensarbete. De har fått tolka kostymskisser från Stadsmuséets samlingar. 


     


Visst är det fint med såna här klänningar? Men det kan inte ha varit speciellt skönt att ha på sig nåt sånt, undrar hur de kunde andas egentligen, så hårt snörda som liven var. Man fick inte fota med blixt där inne så jag har inte så mycket bilder. Utställningen om Göteborgs födelse var intressant i a f. De flesta av de andra utställningarna hade vi redan sett så vi lade inte så mycket tid på dem, gick bara snabbt igenom dem. De hade även en ny utställning med Freddie Wadlinggrejer. Den gillade älsklingen   Själv vet jag knappt vem han var. Men han hade en jädra massa roliga grejer som han samlade på som de hade med i utställningen. Men själva huset som muséet ligger i är ju helt fantastiskt! Det är det hus man på 1700-talet byggde för att inhysa Ostindiska Companiet. Ett jättevackert hus.



 


Här är en bild från en monter i 1700-talsutställningen. Tror att porslinet är sånt man hittat i vraket Götheborg som sjönk i hamninloppet på 1700-talet. 


 


Och det här är ett vikingaskepp, eller: kopior på delar till ett vikingaskepp man hittat.


Sitter i köket vid köksbordet och kollar lite på laptopen innan jag skall iväg till vc för veckans andra B12-injektion. Skall handla lite också. Är seg som sjutton idag. Och kroppen värker. Mer än den gjort på väldigt länge nu, inte sen innan det blev så varmt har jag haft såhär ont. Vaknade 02.50 och var kissnödig. Sen var det omöjligt att somna om, det ena benet värkte nåt så in i bänken. Nacke, skuldror, axlar och huvud hängde med på att jävlas också. Så där låg jag i flera timmar, somnade väl till ordentligt vid halv 8 ungefär skulle jag tro. Men kl 9 skulle jag upp och väcka dottern som skulle iväg och jobba. Och sen blev det bara konstig sömn fram till halv 11 då jag gav upp och gick upp och gjorde frukost. Så det blir en seg dag idag. Hoppas på att kunna somna tidigt. 


 


I morgon eftermiddag skall jag till Torpa Stenhus med tjejerna jag var i Spanien med förra hösten, vi skall se föreställningen "The Atlantic Superstar". Och för första gången i sommar hoppas jag på att det INTE regnar! Prognosen visar nämligen att det skall bli regn.... Det får gärna regna innan och efter   


Ha en finfin helg!   


 





Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards