Direktlänk till inlägg 27 april 2016

Jobbiga dygn

Av Pisan - 27 april 2016 12:24

 


Ja, det är jag idag. Musten har gått ur mig totalt. Men så har det varit ett par jobbiga dygn nu. I förrgår blev mitt äldsta lilla troll riktigt dålig. Hon har varit förkyld länge nu men i förrgår svimmade hon, 3 ggr. Så jag ringde 1177 och de sa åt mig att vi skulle åka till sjukhuset så det gjorde vi. Men först ringde jag min goa väninna och hon körde oss så vi slapp ta taxi. Det blev ungefär 9 timmar på akuten innan hon fick plats på MAVA, akutvårdsavdelningen. Där tillbringade hon natten med en hjärtmonitor kopplad till sig. Infektionen i halsen hade släppt ifrån sig bakterier eller virus (man har odlat blodet men vi har ej fått svar än om det är bakterier eller virus) ut i blodet, och det är inte bra alls. Bl a så kan hjärtat bli påverkat. Infektionsproverna man tog på henne på akuten var höga och febern var också jättehög. Igår vid middagstid kunde jag och väninnan hämta hem henne. Hjärtat har inte blivit påverkat. Hon fick antibiotika direkt i blodet redan på akuten och man fortsatte med det på avdelningen och nu tar hon tabletter. Hon har fortfarande lite feber men är inte lika yr och illamående längre så det går åt rätt håll.


 


Tiden där på akuten var jobbig. All denna väntan innan man får träffa en läkare, det tog 4-5 timmar. Varken jag eller hon fick nåt i oss att äta på hela dagen, hon var ju inte så hungrig men det var jag. Så vid elva, halvtolv på kvällen när jag kom hem åt jag middag, jag var utsvulten och maten slank ner fort som sjutton. 

Och när det nu är så att man har fibromyalgi så kan man ju räkna med att jag rasar fullständigt efter en sån här pärs, det har redan börjat känner jag. Jag är hur vimsig som helst, huvudet värker, kroppen värker och jag är såååå trött. Efter det här inlägget går jag och lägger mig igen.


Till råga på allt så är det städdag här i området idag och det har kommit en container som vi skulle slänga en massa skräp i, bl a en trasig säng som stått i förrådet. Så lilltrollet kom hem på sin håltimme för nån timme sen och hennes pojkvän är här sen igår em. Vi gick ner i förrådet för en stund sen och de bar all bråte därifrån till containern och slängde det. Hade lite ute på balkongen också, och en trasig golvlampa i vardagsrummet. Så nu är vi fria från skit, härligt! Men jag är totalt slut. I morgon var det tänkt att jag skulle åka med kompisen till Ullared. Men jag får se hur jag mår i morgon bitti, mår jag som nu blir det absolut inget med det.


Jag har handlat lite mer fynd på Tradera som jag tänkte visa här:


 

Evenstar. Halsbandet som Arwen ger till Aragorn i Sagan om ringen. Fyndade jag, helt nytt, för en tjuga tror jag det var. Jag ÄLSKAR  Sagan om ringen   


 

Ser lite skrynklig ut här men nu när jag tvättat den är den så fin så, älskar färgen.


 


Abbamugg från 70-80-talet med originalkartong. Jag är ju en riktig Abbatjej så den här skulle jag bara ha! Och fick den billigt, under hundralappen.


Nä, nu är jag supertrött. Skall gå och lägga mig och se om jag kan ta en liten lur. Ha en finfin dag goa läsare!   


    



 
 
Nilla

Nilla

27 april 2016 15:49

Oj, vilken pärs. Inte konstigt om du mår dåligt. Kram

http://mittlivmedme.blogg.se

Pisan

27 april 2016 15:52

Ja, verkligen en riktig pärs. Kram! ♥

 
bittan

bittan

27 april 2016 19:55

Hej! Vad hemskt att läsa att din dotter mått så dåligt och vilken väntan på sjukhuset och hoppas nu att hon mår bättre. Jag förstår att du mår dåligt nu efteråt.
Såg du förresten Fråga doktorn i måndagskväll? Det var jättebra där om ME och var en tjej som fått detta och som de var hemma och pratade med. Om du inte såg det så finns det säkert på deras hemsida.
Ha det nu så bra du kan trots din värk och oro!
Kram från Bittan

http://britt-marie.bloggplatsen.se

Pisan

28 april 2016 06:58

Nej, jag missade ju det programmet, hade tänkt se det för jag visste att det skulle handla om ME. Men vi var ju på akuten.... Får kolla på SVT play.
Kramis! ♥

 
Annelie

Annelie

28 april 2016 08:26

Härligt att din tjej svarade så bra på medicinen och att inte hennes hjärta vart påverkat.
Visst blir det en pärs för oss föräldrar,,, de är ju en "små" barn juuu.

Hihi,, det är såå skoj att fynda på Tradera, jag säljer ju en del också,, men jag går inte med vinst, eftersom jag även handlar saker.. :-D

Ha det bäst och hälsa så gött till din dotter att hon repar sig bra.. // Kramen till er båda Annelie

http://gifta6570.bloggplatsen.se

Pisan

29 april 2016 09:15

Ja, en rejäl pärs. Det tar på en. Ja, Tradera är kul. "Vann" en auktion igår kväll igen :-) En fin blus :-) Men nu får jag ta och lugna ner mig för nu har jag kläder så det räcker :-)
Ska hälsa henne, hon sover nu. Tidigt i morse när jag var inne och kände på henne så var hon nästan sval på pannan. Skönt.
Kramis! ♥

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pisan - 29 april 2023 08:21


Halloj! Ja, du ser rätt, ett nytt inlägg :-D Saknar bloggen ibland. Men vill kunna skriva på dator. Det har hänt en del sent sist. Det största är att jag ska bli mormor i sommar. Sen är det mest sånt som rör min hälsa. Har bl a ett knä som jag job...

Av Pisan - 23 december 2022 06:42


Kikar in kort för att önska dig en fin jul. I morgon är det redan julafton, jösses så fort december har gått hittills... Idag åker jag till älsklingen för att först fira jul där i morgon. På juldagen firar vi jul med min familj hos min äldsta dott...

Fel

Av Pisan - 13 december 2022 10:51

Inlägget här nedan blev fel. Texten kom ju inte med. De är därför jag inte gillar att blogga på mobilen, det är SKIT!!! Nu orkar jag inte skriva om inlägget, skriver mer en dag i veckan. Ha en fin Luciadag! ...

Av Pisan - 13 december 2022 10:44


Av Pisan - 10 december 2022 21:31


Halloj! Har saknat att blogga måste jag erkänna. Fick låna svärfars dator en stund idag och ändrade bakgrund mm tidigare idag. Är hos älsklingen men kände att jag ville skriva några rader här. Har varit inne i en period med enorm trötthet, som ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards