Alla inlägg under april 2016

Av Pisan - 30 april 2016 13:29

 


Lördag hela dagen! Härligt. Har precis ätit frukost    Här är det lugna puckar som gäller idag. Första dagen på veckan som ingenting måste göras.  Och ääääääntligen är dottern bättre, hon är i stort sett feberfri nu, sååå gött!!!


Det börjar bli litet tjatigt, jag vet, men jag har vunnit ännu en auktion på Tradera:


 


Fin, eller hur? 100:- med frakt, frakten blir nästan dyrare än själva varan ibland...


Jag kom allt iväg till Ullared i torsdags! Vi hade det jättetrevligt, vi var 3 tjejer, den ena kände jag inte sedan innan. Solen sken på väg ner dit och när vi gick ut från GeKås haglade, regnade och snöade och åskade det, allt inom en halvtimme. Vi spang, om man nu kan säga springa när en fibris lufsar så fort hon kan      (dessutom med en tung kundvagn), över gatan in på Rasta, jag åt en supergod räkmacka och drack en liiiten flaska Pellegrino Citron (sååå himla god!) När vi såg att det höll upp ute så nästan "sprang" vi till bilen som stod i parkeringshuset. Och sen vart det regn hela vägen hem nästan. När vi närmade oss Landvetter, där jag ju bor, vart asfalten torr. Men det tog bara knappt en timme så kom skitvädret hit också.

Jag fick handlat lite smått och gott, bl a 2 plånböcker - en röd och en svart - för 59:-/st.  Och en scarf, i rosa, till samma pris. Och så blev det ett nattlinne för 49:-. Sen vart det diverse nödvändiga förbrukningsvaror och 3 paket hårfärg. Och strumpor till oss 3 tjejer här hemma. Så nu har jag rensat ut gamla utslitna sockar.


Här har vi gråväder idag men i morgon skall det visst bli 14 grader varmt och sol!!   Äntligen vårvärme!! Och slutet på nästa vecka bjuder på kanonväder om man ska tro och lita på SMHI. Passar mig jättebra eftersom jag åker till älsklingen på onsdag och stannar tills på måndag   


Hoppas du har en fin lördag!   


 

Av Pisan - 27 april 2016 12:24

 


Ja, det är jag idag. Musten har gått ur mig totalt. Men så har det varit ett par jobbiga dygn nu. I förrgår blev mitt äldsta lilla troll riktigt dålig. Hon har varit förkyld länge nu men i förrgår svimmade hon, 3 ggr. Så jag ringde 1177 och de sa åt mig att vi skulle åka till sjukhuset så det gjorde vi. Men först ringde jag min goa väninna och hon körde oss så vi slapp ta taxi. Det blev ungefär 9 timmar på akuten innan hon fick plats på MAVA, akutvårdsavdelningen. Där tillbringade hon natten med en hjärtmonitor kopplad till sig. Infektionen i halsen hade släppt ifrån sig bakterier eller virus (man har odlat blodet men vi har ej fått svar än om det är bakterier eller virus) ut i blodet, och det är inte bra alls. Bl a så kan hjärtat bli påverkat. Infektionsproverna man tog på henne på akuten var höga och febern var också jättehög. Igår vid middagstid kunde jag och väninnan hämta hem henne. Hjärtat har inte blivit påverkat. Hon fick antibiotika direkt i blodet redan på akuten och man fortsatte med det på avdelningen och nu tar hon tabletter. Hon har fortfarande lite feber men är inte lika yr och illamående längre så det går åt rätt håll.


 


Tiden där på akuten var jobbig. All denna väntan innan man får träffa en läkare, det tog 4-5 timmar. Varken jag eller hon fick nåt i oss att äta på hela dagen, hon var ju inte så hungrig men det var jag. Så vid elva, halvtolv på kvällen när jag kom hem åt jag middag, jag var utsvulten och maten slank ner fort som sjutton. 

Och när det nu är så att man har fibromyalgi så kan man ju räkna med att jag rasar fullständigt efter en sån här pärs, det har redan börjat känner jag. Jag är hur vimsig som helst, huvudet värker, kroppen värker och jag är såååå trött. Efter det här inlägget går jag och lägger mig igen.


Till råga på allt så är det städdag här i området idag och det har kommit en container som vi skulle slänga en massa skräp i, bl a en trasig säng som stått i förrådet. Så lilltrollet kom hem på sin håltimme för nån timme sen och hennes pojkvän är här sen igår em. Vi gick ner i förrådet för en stund sen och de bar all bråte därifrån till containern och slängde det. Hade lite ute på balkongen också, och en trasig golvlampa i vardagsrummet. Så nu är vi fria från skit, härligt! Men jag är totalt slut. I morgon var det tänkt att jag skulle åka med kompisen till Ullared. Men jag får se hur jag mår i morgon bitti, mår jag som nu blir det absolut inget med det.


Jag har handlat lite mer fynd på Tradera som jag tänkte visa här:


 

Evenstar. Halsbandet som Arwen ger till Aragorn i Sagan om ringen. Fyndade jag, helt nytt, för en tjuga tror jag det var. Jag ÄLSKAR  Sagan om ringen   


 

Ser lite skrynklig ut här men nu när jag tvättat den är den så fin så, älskar färgen.


 


Abbamugg från 70-80-talet med originalkartong. Jag är ju en riktig Abbatjej så den här skulle jag bara ha! Och fick den billigt, under hundralappen.


Nä, nu är jag supertrött. Skall gå och lägga mig och se om jag kan ta en liten lur. Ha en finfin dag goa läsare!   


    



Av Pisan - 21 april 2016 14:37

 


Ja, idag är jag som en zombie. Fick inte mycket sömn inatt. J-a mångubbe!! Han är visst full nu igen...   


Så jag fick ställa in det som jag tänkt göra idag. Eftersom lilltrollet har studiedag hade vi tänkt åka in till stan och  gå på loppisarna runt Järntorget och Haga. Det får bli en annan gång istället. 


Har precis duschat och sitter här och pustar ut. Skall ut till apoteket, min dosrulle är slut ikväll och behöver den nya fr o m i morgon bitti, så det är bara till att masa sig ut.  Måste in i matbutiken också, det fattas en hel del här hemma. Lilltrollet har lovat att följa med   


Igår var det sol hela dagen och jag satt ute på balkongen flera timmar. Trodde det skulle bli sol idag med men det har varit mulet hela dagen, det skall visst spricka upp framåt kvällen.


Hoppas du har en fin torsdag   


 

Av Pisan - 19 april 2016 09:40

 


Halloj! Så vart det tisdag och jag är hemma igen. Kom hem igår em/kväll. Har haft det jättebra. Som jag skrev så blev det bio i fredags, Djungelboken. Den var faktiskt riktigt bra, sååå bra gjord! Se den om du har möjlighet.


 


I söndags var vi bjudna på söndagsmiddag, porterstek, hos älsklingens syster och hennes man. Guuuud vad gott!! Annars så har vi tagit det lugnt. Vi var på International street market på lördag, köpte lite korv, tvål, godsaker från Italien och så åt vi churros, mmmmm vad gott! Till middag i lördags gjorde vi kycklingfiléer med whiskysås, smaskens!


Jag skall iväg till vc strax, dags för en spruta B12.  Har inte varit där på 1 vecka.... Men det har gått bra, har inte känt mig matt  och konstig eller så. Men den här veckan, och nästa, så blir det 2 injektioner/vecka. Det är därför jag redan är uppe, ska vara där om en kvart ungefär så jag skall gå strax. Annars brukar jag ju sova såhär dags. Fast jag vaknade av mig själv vid 8 och kunde inte somna om.


Ha en finfin tisdag!   


 

Av Pisan - 13 april 2016 12:01

 


Halloj! Här kommer ett litet inlägg från mig. Det är onsdag och idag är det mulet ute, igår sken solen från en blå himmel hela dagen. Jag satt ute på balkongen större delen av dagen. Läste i veckotidningar jag fått av mamma och som jag "sparat" för att ha att läsa när jag sitter på balkongen. Och så kom det 2 paket med posten, 1 tunika och 1 blus, jag är helnöjd med båda 2. Hoppas det kommer nåt idag med. 


Jag var helt ensam hemma hela dagen igår, fram till c:a kl 17. Lilltrollets pojkvän har nu flyttat hem till sin far. Det är allt lite tomt här nu. Men samtidigt är det skönt att få lite tid helt själv också. Och så behöver man inte stänga och låsa badrumsdörren varje gång man går in där   Jag färgade håret i måndags kväll med badrumsdörren öppen och det kändes också rätt skönt. Men jag får mindre hjälp med saker och ting här hemma nu. För han var väldigt hjälpsam. Men det gick ju innan så det skall nog gå bra nu med. Vem vet, han kanske kommer tillbaka?


 


I morgon åker jag till älsklingen i Småland. Den här veckan är det "International Street Market" med mat från hela världen i byn där älsklingen bor. Skall bli kul,  hoppas vädret är ok bara. Inte så kul att gå där i regn och blåst och det kan ju inte vara så kul för dem som står där om vädret är skit.


Idag blir det till att besöka apoteket och matbutiken. Men det blir lite senare i eftermiddag, jag behöver ju hjälp med att handla numera, klarar inte det själv längre. Är så darrig och skakig och får så jädra ont i ryggen av att lägga saker och ting i och ur korg/vagn och sen packa ner och gå hem, ibland får jag kramp i ryggslutet och då blir det kris för då måste jag sätta mig ner - direkt!  Det har hänt att jag fått ringa ungarna från affären, de har fått rusa dit och hjälpa mig.... Så jag sätter det säkra före det osäkra och tar med mig nån när jag handlar numera.


Hoppas du har en fin onsdag och att helgen blir fin!   


 

Av Pisan - 11 april 2016 13:22

 


Idag är det vår på riktigt! Himlen är blå och det är 15 grader! Härligt. Skall strax ut på balkongen   


Igår blev det fler Traderavinster:


         


Klicka på bilderna så blir de större. Ringarna är i sterlingsilver och helt nya, pris: 2 kr/st och 10:- i frakt.... Snacka om fynd   Ponchon vann jag nyss, bara för några minuter sen. Nu har jag en ny garderob nästan    Eller; när grejerna börjar komma i a f.


Hoppas du har lika fint väder som jag har här, ha en toppenmåndag!   


 




Av Pisan - 10 april 2016 11:17

 


Söndag hela dagen! Och   skiner på en blå himmel! Idag blir det balkongen som gäller    Men först skall jag äta frukost, har inte kommit till den ännu. Dricker te, vanlilj och rabarber, gott.


Visade ju mitt Traderafynd i ett inlägg i veckan, här kommer fler som jag fyndat:


                                                  

Klicka på bilden så blir den större. Den första, en klänning, kostade endast 20:- och den är ny. Nu har jag lite nya vårkläder. Visst är jag miljövänlig dessutom? Hi hi!   


               


I fredags kom det en paketavi med posten: 


       

                                               

                                               Klicka på bilderna så blir de större.


Det var bästa Malin som skickat mig dessa fina saker. Tack igen Malin!   Hon vet hur mycket jag älskar ugglor och vi har känt varann sen jag började blogga för 8-9 år sen. Vad glad jag blev när jag öppnade paketet. Nu har jag fina krukdekorationer. Ugglorna är redan utplacerade här inne i lägenheten, de 2 blommorna skall jag ha ute på balkongen sen tänkte jag.


Idag fyller den ena tonåringen här hemma år, lilltrollets pojkvän så vi skall fira med god mat och tårta här idag. Grattis på födelsedagen goaste P!   


Hoppas att du får en fin söndag!   


                                           

Av Pisan - 8 april 2016 12:35

 


Skönt med fredag och helg. Lördag och söndag = sovmorgnar   Idag gick jag upp rätt tidigt för att ta en dusch, för att vara klar - utan stress - när jag strax skall iväg till vc för veckans andra B12-injektion.


Har nu i ett par kvällar på raken kommit på nåt som jag vill skriva om här i bloggen och nu i ett par dagar på raken kommer jag inte alls ihåg vad det var jag tänkte skriva om.... Det står helt still i huvudet, kan bara inte komma på vad det var. Kommer jag ihåg det skall jag ta med ett block in till vardagsrummet och soffan så jag kan skriva upp när de där snilleblixtarna kommer   


Nåt annat som står still i huvudet är vad vi skall ha till middag idag. Har ingen aaaaning om vad jag skall hitta på. Och oftast blir jag inte klokare av att fråga ungarna, "jag vet inte" brukar vara svaret.


Idag blåser det som sjutton här. Det blåser rätt in på mig via ventilen här i köket, känns som att det inte är många grader ute idag. Himlen är grå, ser ut som att det när som helst skall komma regn. Enligt prognosen på tv igår kväll skall det bli lite varmare i början på nästa vecka. Hoppas det blir sol också så man kan sitta ute på balkongen med sin kaffemugg.


Ha en fin fredag!   


 



Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards