Direktlänk till inlägg 21 augusti 2017

Nu får jag skärpa mig

Av Pisan - 21 augusti 2017 11:31

 


Redan måndag. Helgen sprang iväg. Var hos mina föräldrar i lördags och tiden gick jättefort, vips så vart det kvällen! Och igår låg jag hela dagen, både i sängen och soffan, mest i sängen. Hade så infernaliskt ont i ben och fötter, orkade inte stå på benen, var liksom tvungen att sitta eller ligga. Kollade på tv lite, och lite på Netflix. Gick och lade mig i sängen när jag blev för trött för tv:n. Orkade inte ligga och läsa utan lyssnade bara på musik och liksom halvsov. Middag orkade jag inte fixa. Lilltrollet fixade kvällsmat till oss när hon kommit hem från jobbet. Tycker det mesta känns tungt just nu. När jag vaknar på morgonen känns det som att "näe, jag har ingen lust att gå upp, det är bara trist och tråkigt att gå här hemma hela dagen själv ändå...". Jag vet att jag känner så varje år vid den här tiden, det sitter i sen jag jobbade (jag har ju liksom semester ändå numera eftersom älsklingen jobbar och har semester på sommaren) antar jag. Det känns som att sommaren är slut när semestern är slut. Och är sommaren slut så är det bara det stora långa mörkret som väntar tills det blir vår igen.... Mörkt, kallt och blött och fullständigt deprimerande.... Så känns det. 

Nä! Nu får jag skärpa mig! Eller hur? Byter ämne. Det är nog bäst.


Min pappa har en odlingslott. Den har han haft i måååånga år. Nu är det ju skördetid och jag fick med mig massvis med morötter, lökar och även majrovor hem i lördags. Och så fick jag veckotidningar av mamma. Kassen allt låg i vägde många kg och den var inte lätt att få hem från bussen. Den längsta biten att gå är här hemma från bussen och hem till ytterdörren och det är ändå inte speciellt långt, tar bara 3-4 min att gå. Men det kändes jättelångt med den kassen i näven   


 


Den här veckan är det sprutdag på måndag och torsdag. För att jag tänkt åka till älsklingen på torsdag redan. Så i eftermiddag skall jag till vc. Och innan dess måste jag duscha och tvätta håret. Det är det jag sitter här och laddar för just nu   Skjuter på det till sista minuten bara för att jag tycker det är såååå jobbigt och tar såååå himla mycket energi av mig av att just duscha. Är helt slut efteråt. Och så blir jag svettig efter duschen. Svettas floder. Har funderat på om jag skall sluta med Cymbalta p g a svettningarna. Vet att den tabletten har svettningar som biverkning. Gick ner från 60 mg till 30 mg för flera år sen av just den anledningen. Får höra med min dr om detta i höst när jag skall på årsbesök. Svettningarna har blivit lite bättre av östrogenet jag började ta i vintras men det är inte mycket i skillnad, trodde det skulle vara mer skillnad men som sagt; det är det inte.


Just nu skiner solen och jag har öppnat balkongdörren. Det blåser knappt någonting, det är inte vanligt här i Gbg-trakten, det brukar alltid blåsa. Hade jag inte haft sprutan inbokad idag hade det blivit några timmar i solen på balkongen tror jag. Såg att det skall bli fint både i morgon och på onsdag så det får väl bli balkongdagar då   


Ha en finfin måndag goa du!   


 



 
 
Ingen bild

Lena S

21 augusti 2017 14:47

Den känslan har jag på våren, att allt är jobbigt och tungt.
Vilka fina blommor. Kan tro att påsen va tung, tidningar är ju skittunga att bära. Du skulle haft en Dramaten.
Måste du till vc och ta sprutorna? Det är inget man kan lära sej att ta hemma själv?

Här är der en fin och skön dag som ska tillbringas på balkongen.

Kram 💖

Pisan

25 augusti 2017 11:30

Ja, tidningar är görtunga. Jag har en dramaten men jag trodde ju inte att jag skulle behöva ha den med till mamma och pappa :-)
Ha en fin helg vännen! Kramis! ♥

 
wiper

wiper

22 augusti 2017 12:43

Dagarna går verkligen med blixtens hastighet och det tror jag beror på att vi är så mycket uppkopplade. Vad jobbigt med sån värk, jag har en barndomsväninna som säger att hon har så ont i sina fötter och det är även myrkrypningar mm. Det har jag haft i min vänstra höft ett tag nu men det börjar lugna ner sig men även bränningar i huden som flyttar sig hela tiden. Undrar om inte det också är fibro. Tänk var olika man är och känner för jag älskar hösten och vintern då jag mår som bäst. Det kan nog också bero på min pollenallérgi och den höga luftfuktigheten som jag inte tål på sommaren.

Vad härligt att få såna fina grönsaker från din pappas oldligslott, det smakar ju så mycket bättre och precis som förr när jag växte upp. Lidl har dom bästa morötterna för dom har dom inte liggande utan får hem dom precis när dom säljs och dom smakar verkligen morötter.

Förstår att du är less när du haft fibro så länge att kämpa med. Det gör ont i mig när jag tänker på alla er som har värsta sorten och missar så mycket i livet på grund av värk mm.

Härligt att du skall träffa din kille igen. Jag har börjat svettas mindre på grund av att jag äter levaxin efter min operation så jag tror jag gått på för låg hormonhalt i många år. Kul ugglebild ;)

Ha nu en så skön dag du kan trots allt

Kramar från
Malin



http://wiper.bloggplatsen.se

Pisan

25 augusti 2017 11:30

Ja, nu är det fredag och helg igen och jag åkte aldrig igår. Det blir idag istället. Älsklingen skulle varit ledig halva dagen idag, han skulle till tandhygienisten men hon bokade om.

Jag äter också Levaxin och tar prover varje år och det ligger bra. Så det är inte därför jag svettas. Förmodligen är det fibron.
Ha en fin helg vännen! Kramis! ♥

 
Annelie

Annelie

22 augusti 2017 23:26

Tror det är riktigt många som börjar känna av sina höstdepressioner redan... men inte konstigt, en dålig sommar och sedan regn och mörkret redan nu.
Nä, det är tråkigt att inte ha någon att prata med på dagarna, jag är så glad att Göran jobbar ju 2-skift, så när han har eftermiddagen så cyklar han iväg vid 13.45-tiden härligt att ha honom hemma hela förmiddagen / middagen.

Ha det allra bäst och sköt om dig.. // Kramar Annelie

http://nouw.com/gifta6570

Pisan

25 augusti 2017 11:28

Precis; det blev ju liksom ingen riktig sommar i år. Vissa dagar är det hemskt att gå hemma själv, och en del dagar bekommer det mig inte alls.
Ha en fin helg vännen! Kramis! ♥

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pisan - 29 april 2023 08:21


Halloj! Ja, du ser rätt, ett nytt inlägg :-D Saknar bloggen ibland. Men vill kunna skriva på dator. Det har hänt en del sent sist. Det största är att jag ska bli mormor i sommar. Sen är det mest sånt som rör min hälsa. Har bl a ett knä som jag job...

Av Pisan - 23 december 2022 06:42


Kikar in kort för att önska dig en fin jul. I morgon är det redan julafton, jösses så fort december har gått hittills... Idag åker jag till älsklingen för att först fira jul där i morgon. På juldagen firar vi jul med min familj hos min äldsta dott...

Fel

Av Pisan - 13 december 2022 10:51

Inlägget här nedan blev fel. Texten kom ju inte med. De är därför jag inte gillar att blogga på mobilen, det är SKIT!!! Nu orkar jag inte skriva om inlägget, skriver mer en dag i veckan. Ha en fin Luciadag! ...

Av Pisan - 13 december 2022 10:44


Av Pisan - 10 december 2022 21:31


Halloj! Har saknat att blogga måste jag erkänna. Fick låna svärfars dator en stund idag och ändrade bakgrund mm tidigare idag. Är hos älsklingen men kände att jag ville skriva några rader här. Har varit inne i en period med enorm trötthet, som ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards