Alla inlägg under augusti 2019

Av Pisan - 27 augusti 2019 12:27

Hej! Hade tänkt lägga in en bild här överst i inlägget men hade ingen som passade. Behöver ut mer, och fota. Har knappt varit utanför dörren senaste veckan. Har inte orkat. Fibron är inge rolig nu... Och nu när det är så himla varmt orkar jag absolut inte ut. Skall dock ta mig till vc om nån timme, för en B12-injektion. 


Igår satt jag ute på  balkongen hela dagen. Under parasollet. För i solen gick det inte att sitta, det var sååå hett. Och i söndags blev det faktiskt ett besök på sjukhuset, väninnan mår mycket bättre och nu har hon faktiskt fått komma hem. 


Har pärlat lite också:


 

           


Det rosa armbandet gjorde jag för nån vecka sen, det var en gåva till en kär vän    De lila örhängena gjorde jag igår kväll. Innan jag satte mig i sofffan med boken jag håller på att läsa.


Ha en finfin tisdag!     

Av Pisan - 23 augusti 2019 12:00

 


God middag! Så var det fredag redan, jösses vad dagarna går fort. Denna veckan har det gått extra fort eftersom jag åkte hem från älsklingen på tisdagen istället för som vanligt på måndagen. 


Bilden ovan är tagen i skogen någon gång under semesterveckorna.


Idag regnar det, det har det gjort sen inatt. Och så blåser det. Riktigt tråkväder. Det blir regnjacka sen när jag går ut. Det började regna igår em och sent på kvällen, när jag gick och lade mig, hade det slutat men nån gång under natten körde det igång igen. Men imorgon och några dagar framöver ska det ju bli sol   Då blir det till att sitta på balkongen. Men en av dagarna åker jag förmodligen till Sahlgrenska sjukhuset och hälsar på en väninna som blivit sjuk.


Igår lade jag ut lite grejer till försäljning på några lokala säljsidor på Facebook. Väskor och skor. Och en elljusstake. Ett par skor är redan sålda och hämtade och det kommer en och hämtar ljusstaken senare i em och dotterns 2 par boots kommer det en och hämtar lite senare också. Har lite av lilltrollets kläder som jag skall lägga upp senare idag, mest klänningar. Den här våren och sommaren har jag verkligen rensat här hemma. Mycket har slängts, skänkts och sålts. Det känns skönt. Skönt också att jag haft orken. Men det kan jag tacka Spanienresan för, fick mycket energi av den. Vi har 3 stora kassar med kläder här som skall skänkas till lilltrollets väninnas församling, hon studerar till präst i en av våra grannkommuner. Men jag får nog följa med dottern när det är dax att åka dit med dessa stora kassar för de kan hon inte ta själv på bussen. 


Hittade lite bilder på smycken jag gjort under våren/sommaren som jag inte visat:


                                                  


Gjorde ett par armband igår också. Men nu är idéerna slut för tillfället. Men det kan ändras snabbt    Skall hämta ett paket med smyckedelar sen när jag går ut. När jag öppnat det så har jag säkert fullt med idéer igen   


Ha en finfin fredag!    Tjingeling!   




Av Pisan - 22 augusti 2019 11:05

 

Halloj! Här är jag. Det har blivit ett litet blogguppehåll, men nu är jag här igen    Åkte ju till älsklingen i Småland i torsdags förra veckan och kom hem i tisdags. Blomman här ovan fotade jag där i byn där älsklingen bor, tog även den här:


 


De har väldigt fina planteringar där i byn. Vid bussterminalen står det 3 gigantiska krukor med massor av blommor i, det är jättefint och det första man ser när man kliver av bussen där.


Har haft det bra även om jag inte mått så himla bra. I fredags låg jag i stort sett hela dagen. Som tur är har jag en bra bok jag läser nu. Och jag har beställt hem de 2 andra i samma serie, hämtade dem igår. Så nu har jag att göra ett tag    I lördags var det ju meningen att vi skulle åka till Bredaryd och gå på den årliga marknaden där. Men det regnade så.  Så vi struntade i det. Det kommer en annan marknad i närheten där älsklingen bor snart, får hoppas på bättre väder tills dess. Vi tog bilen bort till Dollarstore istället. Fick köpt mig en ny necessär till mina mediciner, behöver ju en sån när jag åker till älsklingen. Den gamla höll på att falla isär... På tal om bilen så är hon helt fixad nu, hon var inne på verkstaden under fredagen och på em kunde älsklingen hämta ut henne, verkstaden hade fixat besiktningen också, himla käckt.


 

Bild tagen i parken intill där älsklingen bor.


På söndagen tog vi det mest lugnt, jag orkade inget annat, och kollade slut på Sopranosboxen vi hållt på med ett tag. Och nån mat orkade vi inte laga utan vi beställe hem kebab. 

På måndagen var det dags för årlig kontroll på neurologen för älsklingen så vi tog bussen (mycket smidigare än att ta bilen dit eftersom bussen stannar vid sjukhuset) till Värnamo sjukhus. Allt gick bra. Vi avslutade besöket där med en fika på Stigs som har café i foajén där på sjukhuset. Åt himmelskt goda nybakade frallor med ost och skinka och så delade vi på en chokladbiskvi som var helt underbar! Mmmmm......


Sen jag kom hem i tisdags har jag pärlat en hel del. Hade fått hem 2 paket med pärlgrejer och jag blev sååå sugen på att sätta igång, så jag gjorde det   


Här är resultatet:


                                                             


Klicka på bilderna så blir de större. Smyckena förutom det svarta hematithalsbandet och setet med de beige- och turkosfärgade smyckena är till salu.


Har haft huvudvärk sedan i tisdags eftermiddag då jag kom hem från Småland. Den går inte över på natten. Urjobbigt..... Vi har en jädra blåst här, undrar om det är den som ställer till det, det har blåst rejält sedan i tisdags.


Jag längtar till helgen för då skall det bli sol och lite varmare. Då skall jag sitta på balkongen och lapa sol, gott. Det gillar jag     


Nu skall jag greja lite mer med mina pärlor och kanske blir det nåt alster till. Ha en finfin torsdag!    Tjingeling!   


 



Av Pisan - 14 augusti 2019 12:32

 


God middag!    Den här boken köpte jag en dag på semestern när vi var inne i Göteborg. I en sån där tillfällig bokhandel. Köpte även några böcker till. Den här har jag i a f bläddrat i under de dagar vi var här hos mig under de 4 semesterveckorna. Visst var 80-talet en härlig tid? Ff a musiken i a f   Och tidningen Okej läste man ju. Och vilka kläder vi hade på oss! För att inte tala om frisyrerna   


Men den allra bästa tiden var nog 70-talet tycker jag. Det var ju då jag växte upp och jag måste säga att jag ändå hade en bra uppväxt. För mig som växte upp då kändes livet bekymmerslöst. Det var sen när man blev tonåring på 80-talet som livet blev lite jobbigare - som det helt naturligt blir när man är tonåring.


Men att vara 50+ har också sina fördelar, man bryr sig inte så mycket om vad andra tycker och kör på sitt eget race. Det är rätt skönt. Hade man fått vara frisk också så kanske livet hade varit riktigt härligt nu.... Men nu är det som det är och det är bara till att göra det bästa av det hela. Eller hur?


Idag skall jag ha en B12-injektion. Fast jag fick en i måndags. Jag buffrar upp inför helgen    Åker till älsklingen i morgon. Tror min kropp orkar, känner jag annat i morgon bitti så är det bara att ställa in, men det tar jag då.


Ha en finfin onsdag!   

Ont

Av Pisan - 13 augusti 2019 09:58

 


Hej på er! Här kommer ett livstecken från mig. Men så mycket mer är det inte. Har så fruktansvärt ont av min skuldra, som nu har spridit sig till min högra sida..... Och så huvudvärk på det. Plus att jag sovit så himla dåligt i flera nätter. Men inatt har jag äntligen fått sova ordentligt. Men vaknade med ont och huvudvärk    P g a detta så har det inte hänt mycket, har inte mycket att berätta förutom att min nya diskmaskin ÄNTLIGEN kommer idag, efter 8 veckor.... Någon gång mellan 10 och 12 ska de komma från Holmgrens. Ska bli sååå skönt att slippa handdiska. Har ju svårt att stå vid diskbänken, får så jädra ont i rygg och nacke av det. 


I och med dessa smärtor jag har nu så blir det inte mycket datortid, jag är av den gamla stammen som gillar datorn bättre än mobilen när det gäller att blogga och även annat man gör på internet. Så era bloggar har jag knappt besökt sen jag kom hem i förra veckan. Men när jag blir bättre så kikar jag in precis som vanligt igen.


Bilden ovan är tagen ute vid huset, älsklingens barndomshem. Och så har jag lekt med fotofunktionerna i min mobil   


Ha en finfin tisdag! Tjingeling!     

Av Pisan - 8 augusti 2019 18:19

 


Halloj!   Nu är jag hemma igen. Semestern är slut för i år. Vad fort de här 4 veckorna har gått!


Min skuldra/axel/arm är fortfarande inte bra, kan inte bära nåt med den armen. Och jag är sååå in i bänken trött. Förmodligen för att jag endast tagit 1 B12-inj/vecka eller ingen alls nån vecka nu under de här 4 veckorna. Eftersom jag inte kan använda min vänstra arm till att bära min väska upp och ner på de 4 bussar jag åker med när jag åker hem från älsklingen så körde han mig hem idag. Han har i morgon kvar på sin semester. På måndag börjar han jobba igen. Och bilen den går framåt. Den är inte helt lagad ännu, den skall in på verkstan nästa vecka (tror jag).

I morgon är det dags för en B12-injektion och i nästa vecka skall jag ha 2 st. Är jag bättre nästa vecka skall jag åka till älsklingen på torsdag, det är marknad i Bredaryd på lördagen och den vill jag gärna gå på. Då behöver jag inte den stora väskan med mig utan den "vanliga" som jag brukar ha när jag åker dit och den är smidig och jag kan bära den med höger hand när jag kliver på bussarna. Men har jag lika ont i min vänstra sida som idag så stannar jag förmodligen hemma. Och då blir det ingen marknad för mig   


Sen jag kom hem vid 13.30-tiden har jag förutom att packa upp väskan inte gjort mycket. Har suttit/legat lite på balkongen och lyssnat på musik och pratat i telefon. Men efter nån timma blev det kallt, det blåser rejält. Men solen skiner. Det gjorde den inte speciellt mycket på vägen hit, det regnade mest. Men regnet kommer nog hit också, det skall ju bli regn i nästan 1 hel vecka verkar det som. Men det behövs i skog och mark.


Berättar mer om semestern och visar bilder i kommande inlägg, jag drar ut på det lite   


Ha en finfin kväll!   



Av Pisan - 1 augusti 2019 12:22

 


Nu kikar jag in igen här. Idag åker vi tillbaka till Småland, för sista gången den här semestern. Jag stannar där 1 vecka. Sista semesterveckan. Åker hem på torsdag. Igår var älsklingen på Liseberg och på konsert, Danko Jones. Jag stannade hemma, mådde inget vidare. Har fått ont i ena skuldran, förmodligen av att släpa på tung väska på bussar sista tiden. Men var väldigt trött och hängig också, man blir ju det av att ha ont. Grinig blir man med...  Annars så har vi varit hemma de här dagarna sen vi kom hit i måndags. Nu hoppas vi på bra väder med lagom värme sista veckan.


Ha det så gott och ha en fin helg!   

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards