Direktlänk till inlägg 8 januari 2015

Skrämmande är bara förnamnet

Av Pisan - 8 januari 2015 12:31

 


Ja, snart är det fredag. Fast det känns som måndag idag. Ungarna började skolan idag. Den lilla är redan hemma igen. Hon börjar sin praktik på måndag och fram till dess är hon ledig. Så det blir en extra lovdag i morgon. Hon skall praktisera i en Vero Moda-butik. Hon älskar ju kläder så det blir perfekt för henne. 

Det är segt idag med. Precis som det varit ett tag nu. Läste vad jag skrev i bloggen för ett år sen, den gamla bloggen, och jag hade lika gärna kunnat skriva det inlägget idag. Mår precis som då. Jag mår helt enkelt extra pissigt på årets mörka del, precis som många andra. Men igår fick jag energi en stund, fråga mig inte varifrån den kom för jag har ingen aning. Så jag satte igång att ta bort julen här hemma och damma lite och dammsuga. Nu är bara julgranen och stjärnorna i fönstren kvar och julgranen får ungarna ta att plocka ner och undan. Jag skall bara städa toan idag sen så har jag det riktigt städat här hemma   Jämfört med hur det brukar vara. Kan hända jag ber lilltrollet att ta toan för jag är hemskt trött idag och har så jäkla ont i benen. Sitter med fötterna på Cirka nu, det är jätteskönt. Kör nog lite extra med henne idag tror jag, det blir i a f mer än den vanliga halvtimmen.


Jag blir så trött på mig själv med det här med stress. Har ju gått och stressat upp mig över det här med att städa ut julen. Varför då? Helt sjukt ju. Jag BEHÖVER ju inte stressa upp mig över sånt, brukar inte göra det heller, varför det blev så nu vet jag inte. Kanske för att jag så gärna VILL orka städa och göra fint här hemma. Jag går ju hemma hela dagarna, hela tiden i stort sett så det är väl inte konstigt att jag vill ha städat och fint omkring mig. Klart att det egentligen är viktigare för mig att dammsuga och så här hemma då, jämfört med vad det är för barnen som inte är hemma hela tiden, speciellt inte storasyster som ALDRIG är hemma i stort sett. Hon skiter väl i om det ligger lite skit på golven, hon tänker ju på helt andra saker. Men bara för det betyder det ju inte att hon slipper undan att hjälpa till här hemma. Det gör hon inte. Men det är det att jag HATAR att tjata. Jag vill att hon själv skall se att det behövs städas eller vad det nu gäller och ta tag i det. Hon ser ju att jag mår dåligt, ligger jag i soffan hela dagen och knappt kan ta mig framåt när jag rest mig upp så borde hon ju själv fatta att jag inte kan göra mycket. Jag tycker inte att jag skall behöva säga nåt. Men det funkar väl inte så med tonåringar antar jag....


Ja, det var mina små problem det. Annat är det när man går in på dagstidningarna på nätet idag. Terror, terror och terror. Det är ju fruktansvärt det som hänt och händer i Frankrike. Hur kunde världen bli sån här???? Är det religionen som ställt till det så? Jag blir i a f rädd, som sjutton. Är det det vi har fostrat våra barn till? En sådan här värld? Skrämmande är bara förnamnet. Känner mig dum som håller på och går på om mina små städbekymmer. Jag har det ju jättebra egentligen och borde skämmas som gnäller.


Nu skall jag strax förflytta mig, skall inta liggläge för att få upp benen i högläge, det gillar de bäst.


Ha en finfin torsdag!   


 


 
 
Ingen bild

Monachos

8 januari 2015 13:46

Ja det är väldigt otäckt och vad är syftet? Dom kan ju inte tro att dom ska bli mer populär som grupp efter ett sånt här tilltag. Helt oskyldiga människor. Och så åker folk härifrån för att gå med i detta. Släpp aldrig in dom mer inom vårt rikes gräns när dom vill komma tillbaka igen. Och så är det vardag igen. Konstigt men skönt också fast nog hade jag velat haft jul ett par veckor till :D

Må Gott

Pisan

8 januari 2015 15:30

Precis! Vad är syftet? Tycker också det är både konstigt och skönt att allt är som vanligt igen, julen hade gärna kunnat vara lite längre, tänk vad mysigt det hade varit! :-) Kram! ♥

 
TjockMorsan

TjockMorsan

8 januari 2015 15:08

Jag håller som bäst på att stöka undan julen jag med. Inte för att jag känner någon stress, utan för att så fort jul och nyår är avklarat har jag tröttnat på tomtar och stjärnor mm. Eftersom jag mådde som värst under hösten, så känner jag mig betydlig bättre nu med höjd dos av Levaxinet och järnsprutorna, men ändå så är jag trött. Fast det kanske bara är naturlig trötthet med tanke på årstiden? Värken ökar så fort ruskvädret är tillbaka, men de få dagar som bjudit på vinterväder så mår jag lite bättre igen. För min del är fukt och blåst värst, kyla klarar jag bättre och värme får mig att må som bäst. :)

Jag tycker det är så jävla obehagligt det som händer runt om i värden, men även här i Sverige med dessa attentat mot moskeer. Både bland muslimer och kristna så är det ju bara ett fåtal människor som förstör för den stora och oskyldiga massan. Attentaten i Frankrike spär ju bara på hatet mot muslimer, samtidigt som attentaten mot moskeerna i Sverige också tas upp i nyhetssändningar i de muslimska länderna och ökar deras hat mot oss. Älsklingen följer ju nyhetssändningarna från sitt hemland och där har de pratats om de svenska attentaten. Alla religioner förespråkar ju godhet och kärlek, men det efterlevs dåligt. Istället anser sig några få ha rätten att döda andra i gudsnamn och antalet anhängare till dessa olika grupper (både bland kristna och muslimer) bara ökar. Man kan nästan börja höra 40-talets stöveltramp i Europa igen. Har de glömt allt som andra världskriget lärde dem? Jag tittar på min älskling och kan inte först hur någon kan hata denna genom goda människa bara på grund av att han är utom europé och från ett muslimskt land (men inte mer troende än vad jag är). Ett land som i dryga 30 år styrts av maktgalna religiösa ledare, som tvingar ett helt folk att leva efter dessa stenålderslagar. Ett land där folk fängslas och i värsta fall avrättas på offentliga platser, så att alla kan vad som händer för dem som motsätter sig dessa lagar.

Världsliga problem går ju inte att jämföra med våra vardagliga problem, men de kan vara nog så jobbiga ändå och påverkar ju vår vardag oavsett vad som händer runt om i världen. Visst får man väl frusta och klaga lite för att skaka av sig lite av livets vedermödor?
Låter skönt med din cirka, men jag har inte råd med en sådan pryl just nu. Däremot har jag en sån massage sits till stolen och ibland lägger jag den på golvet och låter den knåda mina trötta fossingar. Har även ett sånt fotbad med massage, men det står i källaren och skräpar. Att fylla den med vatten går bra, men att sen tömma den är för tungt för mig, så den har jag ingen glädje av.
Men jösses!!! Nu har jag ju skrivit ett helt inlägg på din blogg. Förlåt, vännen! Du får ta bort det när du läst det, måste ju inte lägga ut det på din blogg. Nu ska jag släpa fram skurmoppen innan jag tar mig en välbehövlig dusch. Vila och ha det nu så bra du nu kan ikväll och hela helgen. Blir du kvar hemma eller ska du ge dig iväg till Älsklingen? Jag tror att jag åker till min andra hemstad imorgon? Om inte lilltjejen ändrar sig och vill vara hemma med sin mamma, men det verkar inte så troligt. ;)
Puss & Kram på dig, sötnos! <3 <3 <3

http://tjockmorsansblogg.blogspot.se

Pisan

8 januari 2015 15:27

Gör väl inget att det är lite långt ;-) Bara trevlig ju. Jag tröttnar aldrig på änglar och tomtar :-) Tycker gott att julen kunde vara lite längre.
Cirka masserar inte fötterna, tyvärr.... Hade gärna velat ha en sån där som man sätter in fötterna i och så får de värme och massage, gött! Har också ett sånt fotbad men det bara samlar damm p g a samma anledning som hos dig.
Det är meningen att jag skall åka till Småland i morgon, hoppas verkligen jag mår lite bättre då.
Jag mår också bättre när det är klart och lite kallare, blåst och grått ställer bara till det.
Hoppas du får en fin helg var du än befinner dig! Kramisar! ♥

 
Mickis

Mickis

10 januari 2015 11:41

gast det är ju stora problem det du har eller hir. Man vill så gärna ha det på ett visst sätt o att ha det rent o fint.. Men som vanligt så gården tulla på sånt pga strejkande kropp...
Detta med att tonåringar inte hjälper till på eget bevåg det är du inte ensam om stt uppleva
Min 20-åring är enormt duktig. Hon lan städa baka laga mat osv osv MEN BARA NÄR HON VILL!!!
Inte när jag vill o hon tappar o ställer grejer överallt P ser inte själv vad som beh göras... Jo NÄR HON VILL O KÄNNER FÖR DET...
Innan jul gjordes det julgodis i mängd o allt diskade o städade hon upp o jag börv stolt o glad :-)en en sån enkel sak som igårkväll blev hon sugen o gjorde ngn typ av vitlökspasta med grönsaker o grejer. Hela diskbänken o diskhon såg ut som en tromb hade gått fram imorse... Bör tilläggas att vi har diskmaskin. Men hon hittade nog inte till den ;-)
Vitlök i vitlökspress luktar inte mumma dagen efter :-D

Så du är inte ensam!

Sen är ju allt detta värdsliga problem... Det finns som du skrev värre saker.... :-))))

Kram ❤️❤️❤️

http://meramickis.blogspot.se

Pisan

12 januari 2015 12:39

Ja, visst är det stora problem jag har? :-) Visst är det bagateller egentligen men det är sånt som jag retar mig nåt enormt på. Vet att det är jag som bör jobba på att inte irritera mig så mycket. Men ibland blir det liksom bara för mycket. Speciellt när man inte mår bra.
Så är det här med; att torka upp på diskbänken och lägga disken i diskmaskinen verkar vara saker som är jättesvåra för tonåringar. Visst blir man glad när ungarna tar initiativ till bak och matlagning själva men det vore inte dumt om de städade upp efter sig... Mina ungar är också jätteduktiga på att städa och sånt - när man bett dem (läs tjatat femtielva gånger). Hur gamla skall de bli innan de själva ser vad som behövs göras? Det är den stora frågan jag har numera... :-) Kramis! ♥

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pisan - 29 april 2023 08:21


Halloj! Ja, du ser rätt, ett nytt inlägg :-D Saknar bloggen ibland. Men vill kunna skriva på dator. Det har hänt en del sent sist. Det största är att jag ska bli mormor i sommar. Sen är det mest sånt som rör min hälsa. Har bl a ett knä som jag job...

Av Pisan - 23 december 2022 06:42


Kikar in kort för att önska dig en fin jul. I morgon är det redan julafton, jösses så fort december har gått hittills... Idag åker jag till älsklingen för att först fira jul där i morgon. På juldagen firar vi jul med min familj hos min äldsta dott...

Fel

Av Pisan - 13 december 2022 10:51

Inlägget här nedan blev fel. Texten kom ju inte med. De är därför jag inte gillar att blogga på mobilen, det är SKIT!!! Nu orkar jag inte skriva om inlägget, skriver mer en dag i veckan. Ha en fin Luciadag! ...

Av Pisan - 13 december 2022 10:44


Av Pisan - 10 december 2022 21:31


Halloj! Har saknat att blogga måste jag erkänna. Fick låna svärfars dator en stund idag och ändrade bakgrund mm tidigare idag. Är hos älsklingen men kände att jag ville skriva några rader här. Har varit inne i en period med enorm trötthet, som ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3 4
5
6
7
8 9
10
11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23 24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards