Alla inlägg under september 2019

Av Pisan - 10 september 2019 13:37

 


Halloj! Idag har vi en härlig solig och ganska varm dag   Men jag vaknade med huvudvärk.... Typiskt. Skall snart iväg till vc för en B12-spruta. Det var en vecka sen sist. De hade inga tider i torsdags fm så jag fick skippa sprutan då eftersom jag skulle med bussen till älsklingen vid 13-tiden. Resan gick bra. Och har haft det fint i helgen. I lördags åkte vi till Halmstad med älsklingens kompis och hans tjej. Vi gick på skivmässa och sedan käkade vi god thai/kinesbuffé. Efter det åkte vi till tjejens stuga som hon har i ett koloniområde. Det är så himla mysigt där. Vädret var fint också. Satt i solen ett tag och så fikade vi. Jag var jättetrött på kvällen. Och i söndags var det en dagen efter. Jag var totalt slut, sov "middag" 2 gånger..... Var lite piggare igår tack och lov, för jag skulle ju åka hem. 


 

Köpe en cd med Abba på skivmässan, en japansk version av "Arrival".  De sjunger naturligtvis inte på japanska   men det är en japansk utgåva. Det är en extra cd med med lite andra låtar på bl a spanska och franska men även på engelska. Den var i jättefint skick och så kostade den bara 30 kr. Då kunde jag inte låta bli. Men det blev också det enda fyndet. Älsklingen köpe en LP med nån 70-talsgrupp som jag inte minns namnet på   



Igår när jag kom hem låg det ett paket här och väntade på mig. Tungt var det och jag blev jättenyfiken och slet upp det nästan    Det var massvis med pärlor i!!! Det var min väninna i Landskrona som slaktat ett helt gäng med halsband och armband hon haft liggande som hon skulle sälja på marknad för flera år sen, men som sagt: det hade blivit liggande och metallen hade blivit ful, som den blir efter så lång tid, och resåren hade blivit slapp. Eftersom hon inte pärlar nåt längre så tänkte hon på mig   Goa människa! Så nu har jag massor att gå igenom och sortera. Sånt äääälskar jag! Fina pärlor är det också. Bl a jättefina julpärlor. 


 


I söndags skulle vi göra äpplepaj för vi fick med oss en massa äpplen från Halmstad. Jag skar klyftor och vips så skar jag nästan av fingertoppen på vänster pekfinger!    Jäklar vad det blödde. Så nu har jag plåster där på och är urklumpig för jag kan inte göra allt som jag är van att göra. Bara att tvätta händerna är meckigt. Förut så skulle jag byta plåster och råkade dra för hårt så att såret gick upp igen och började tokblöda..... Så nu börjar jag om igen.  Det blir ju svårt med allt som har med vatten att göra typ tvätta sig, duscha, diska, skölja grönsaker och frukt. Klumpiga Pisan.... Sådana här sår brukar ju ta god tid på sig att läka, det är i a f min erfarenhet. Blä! Fast tur i oturen ändå att det inte var höger hand   


Lite mer bilder från i lördags:


   


Ha en fortsatt fin tisdag!   Tjingeling!   

Av Pisan - 5 september 2019 11:37


Halloj! Kikar in lite snabbt. Håller på att packa min väska, skall åka till Småland idag. Har fått sova gott inatt, tack och lov! Det tog i o f s en stund innan jag somnade, längre stund än vanligt. Men sen sov jag gott. Skönt.

Idag har vi blåst och regn här. Tycker det känns sorgligt att sommaren är slut. På kvällen när det blir mörkt, vilket det ju blir tidigare och tidigare för varje dag som går, känns det sååå trist. Jag gillar ju ljuset. Nu får man vänta till mars/april.....    Det är tur vi har julen som lyser upp litegrann mitt i mörkret i december. 


Ha en finfin helg!   Tjingeling!     

Av Pisan - 4 september 2019 10:08

 


God morgon alla pigga!   Ja, ni ser rätt. Ett morgoninlägg! Klockan är bara 10.10 och jag är uppe. Jag har varit vaken sen 04.07 Vaknade och var kissnödig och sen gick det inte att somna om. Låg länge och försökte. Sen började jag lyssna på musik och gjorde en beställning på Apotea och kollade fejjan. Försökte somna om igen men det bara inte gick. Så jag gick upp vid halv 7. Satte mig och pärlade här vid köksbordet. Åt en knäckemacka med leverpastej först. Och tog mina mediciner. Åt en banan med kom jag på nu. 


Och höstigt har det blivit här inne nu. Det satt jag med på sena eftermiddagen igår och grejade med. Och så pärlade jag lite också. Det har blivit mycket av det på sista tiden   Men bara när jag har ork och lust. 


   


De här är egentligen gamla örhängen men jag bytte ut berlockerna till änglavingar och så gjorde jag rent mina silveröronkrokar.  Det har jag gjort med fler örhängen nu på morgonen, de blir ju fula när man använt dem ett tag. Så är det i a f för mig, silvret blir svart. Men det går lätt bort i ett bad med aluminiumfolie, bakpulver och kokande vatten. De blir som nya. Har ett helt gäng som ligger på tork här nu.


 


Gjorde det här armbandet till mig själv. Och nu på morgon har jag gjort detta:


       


De här örhängena är också gamla men jag har gjort om dem, metalldelarna hade blivit så fula. Så nu är de som nya    Armbanden var beställningar. Fick en beställning igår och en i morse och nu är det klart. Det ena är t o m inpackat och skall bara läggas på lådan.


 

Dessa gjorde jag också.


Typiskt att man vaknar tidigt när man skall göra nåt på dagen. Jag hade behövt min sömn till ungefär den här tiden. Jag skall in till stan sen, skall förnya mitt pass, har en tid kl 14. Jag kommer vara som ett vrak i eftermiddag och kväll. Inatt måste jag få sova för jag hade tänkt åka till älsklingen i morgon.


Nu skall jag sluta svamla och gå i duschen. Ha en finfin onsdag!   




Av Pisan - 2 september 2019 12:31

      


God middag! Det är ny vecka och ny månad och helgen har flugit fram. I lördags kom min älskling hit. Det var länge sen han gjorde det! Äntligen funkar bilen!!! Underbart. Förra veckan var annars allt annat än underbar. Hösten är här och det gillar inte min kropp. Soliga dagar går det väl an men den här jädra fukten och regnet och blåsten är skit för en fibrokropp. Det fanns inte på kartan att jag skulle sätta mig på bussen till  Småland i torsdags. Så då åkte älsklingen hit istället vilket jag var jättejätteglad över. Tog mig samman på lördagsförmiddagen, för bättre mådde jag egentligen inte, och vi åkte till Partille och Allum köpcenter och Claes Ohlson, där jag behövde köpa en ny antennsladd till min tv. Efter att den blivit inköpt gick vi direkt till bilen och åkte hem till mina föräldrar som ju bor i Partille. Där blev det en fika innan det blev dags för mig att åka hem och vila igen. Fast vi handlade mat på Ica Maxi först. Där glömde jag hälften av det jag skulle ha, fast det stod på lappen jag hade med mig.... Så vi fick gå till Willys här hemma i byn ändå för det var sånt jag behövde med en gång, kunde inte vänta en dag eller två med att köpa hem det. Det var kanske dumt att gå in i den där stooora matbutiken där jag inte brukar handla för jag blev ju helvimsig där inne, inte konsigt att jag glömde hälften.... Att man aldrig lär sig. Efter inhandlingen av resterande varor här på hemmaplan hämtade vi mat på Olssons Gatukök här i byn:


 


Stekt strömming med potatismos! Sååå himla gott!! Väl hemma sen med mat i magen fixade älsklingen med att koppla in en ny dvd-spelare åt mig, han hade en med sig som han haft liggandes hemma. Min gamla hade gått sönder mitt i en konsert jag tittade på. En avskedskonsert med min favoritgrupp, of all times, som jag kollade på för allra första gången. Gissa om jag blev sur.... Så jag fick vänta nån vecka på att se resten av konserten och det gjorde jag igår, den är sååå himla bra men även sorgsen för de tar avsked på ett sätt som får det att brista i en. Jag talar alltså om Runrig. Ni som följt mig länge vet ju att jag älskar dem. För er som inte vet vilka det är/var så kan jag berätta att det är en skotsk grupp som spelar folkrock kan man säga, men det går lite åt det poppiga hållet ibland. De har hållt på sen 1973 så jag förstår att de är trötta på turnélivet och allt det där. Konserten kom ut på dvd för nån vecka sen men själva konserten var för c:a 1 år sen i  Stirling i Skottland. Jag har sett dem live 2 gånger. En gång i London och en gång i Falun, på folkmusikfestivalen där. Så jag satt och grina framför tv:n igår efter att älsklingen åkt hem. 


Hade svårt att komma till ro och somna igår kväll så jag låg vaken till säkert 01.30-02.00 Men sen har jag sovit gott. Idag har jag en tid till frissan, ringde förut och fick tid i em. Det var alldeles för länge sen jag klippte mig så det är verkligen nödvändigt med en klippning nu.


Här kommer några bilder på mina senaste alster:


   


Ha en finfin måndag goa du!   

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards