Alla inlägg under september 2020

Av Pisan - 13 september 2020 12:28

 


Maj gadd!    Det har slagits rekord här inne! Har aldrig haft så många läsare som jag hade igår. Trodde inte det var sant när jag kollade statistiken. Naturligtvis undrar jag ju varför det helt plötsligt är så många som varit här inne igår men samtidigt tycker jag ju det är kul.


Igår var en seg dag. Vet egentligen inte vad jag gjorde, för jag gjorde inget speciellt. Satt i pysselhörnan en liten stund men gav upp efter att jag påbörjat ett projekt, hade ingen lust längre. Så då blev det tv:n och sen vart det dags att laga middag och eftersom jag var helt själv här hemma igår em och kväll så lagade jag det jag var sugen på. Stekta kycklingfiléer med sås och egengjorda potatisklyftor. Mums! Jag åt så jag blev proppmätt...    Har varit sugen på detta i flera dagar så det var verkligen gott.


På kvällen kollade jag på Morden i Midsomer - gamla avsnitt. Satt uppe till klockan nästan var 01. Sen somnade jag direkt jag lade mig i stort sett. Har sovit gott inatt men känner mig lika hängig som igår ändå. Beror väl på vädret skulle jag tro, det regnar och är grått och mörkt precis som igår.


Ha en finfin söndag!   Tjingeling!   

Av Pisan - 12 september 2020 12:22

 



God lördag godingar!    Idag är det en riktig höstdag här. Grått och mörkt och regnigt. Och blåsigt. Låg länge i sängen och drog mig, hade ingen lust att gå upp alls. Så det blev en sen frukost. Idag tände jag levande ljus här på köksbordet, då känns det verkligen som höst. Men jag har hört att sommaren kommer tillbaka nästa vecka. Det ska bli runt 20 grader här där jag bor vissa dagar. Så vi får riktigt sommarväder    på vår Ullaredstripp jag och mina 2 väninnor. Vi åker på tisdag morgon och på torsdag åker vi hem. Så det blir 3 heldagar där. Undrar hur jag skall orka? Men jag har ju ett hotellrum att dra mig tillbaka till när jag känner att det blir för mycket. Tur det. 


Eftersom vi har höstväder ute idag så är jag ju lågtryckssjuk, såklart.... Det blir lugna puckar hela dagen idag känner jag. Får se om jag orkar pyssla nåt, eller om det blir Netflix eller dvd-film hela dagen.


Nåt som är kul med bloggen är att man varje dag kan se vad man skrev just den dagen alla år tillbaka i tiden som man bloggat. Riktigt bra tycker jag. Idag läste jag att jag skrev för några år sen att jag svettades så infernaliskt och att jag trodde det var ett typiskt fibromyalgisymptom. Visst det är det men nu vet jag att det inte var hela sanningen. För när jag, i vintras, slutade med morfinplåstren försvann de där urjobbiga svettningarna. Det var alltså morfinet, och tidigare Citodon och Tramadol (för de tog jag i många år innan jag började med morfinplåstren) som gav mig dessa hemska svettningar. Är sååå glad att jag blivit av med dem. Att jag nu inte har någon smärtlindring alls, förutom paracetamol är ju inte lika roligt.... Men på nåt vis är jag ändå glad att jag inte har nåt av de tunga smärtlindrarna kvar. Låter knäppt kanske men så känner jag. Har ju tagit de här tunga smärlindrarna i många år och de senaste åren kanske de inte gjort så mycket nytta utan bara gett mig biverkningar. Jag var sur på min läkare när han ville att jag skulle sluta med plåstren men nu är jag glad att han fick som han ville. 


Här hemma har vi börjat äta clementiner nu, tycker de kommer tidigare och tidigare för varje år. Men goda är de och jag är lika glad varje år när jag upptäcker att de finns att köpa. De är ju så himla goda. Eller hur?   Jag brukar tycka att "Meeen hallåååå!! Har ni redan börjat med julgrejerna??? Det är ju helt sjukt!" när butikerna redan i augusti börjar göra plats för julsortimentet. Men inte i år, jag tycker det är jättekul och jag längtar så till jag kan besöka en av dessa butiker (Vad jag vet har man börjat med julen på Dollarstore och Rusta, och Biltema såg jag i en grupp jag är med i på fejjan). Och i Ullared vet jag att man börjat med julgrejerna för flera, flera veckor sen. Ska bli sååå kul att botanisera bland allt    Längtar till första advent. Själva julen kan ju kvitta, den är ju över på 3-4 dagar. Det är myset under hela december som är så himla mysigt ju. I år börjar jag nog ta fram hela julen redan i början av december, så får man njuta av det längre. Om jag orkar vill säga, om jag inte blir förlamande trött sen när mörkret är över oss (ve och fasa....   ). Men jag tror inte att jag kommer köpa hem så mycket julpynt, inget alls egentligen för jag har så det räcker och blir över. Men det är ju så kul att kolla på allt i butikerna.


Nä, nu skall jag sluta svamla. Ska se klart en video på Youtube nu och sen blir det nog pysselhörnan. Ha finfin lördag!   Tjillevippen!   




Av Pisan - 9 september 2020 11:57

 


God middag! Du har väl inte blåst bort? Som det blåser idag! Fast det kanske inte blåser hos dig. Det kanske bara är här i landets främsta blåshål, Göteborgsområdet, som det blåser som f-n just nu. När jag gick upp, för inte så länge sen, så regnade det rejält också. Men inte längre och enligt prognosen så skall det inte bli mer regn idag. Hoppas på det för jag behöver ut, ska till apoteket bl a.


Har egentligen inte mycket att berätta. Det hände inget speciellt här igår. Jag kollade på 2 filmer på Netflix, "365 days" och "Love guaranteed". Båda var rena skiten. Det är sällan jag tycker nåt är skit och nu hittade jag 2 filmer på raken som var det....


Som det känns nu så blir det en lång riktigt varm dusch om en stund. Men som vanligt så kommer jag väl sitta här vid datorn lääänge och skjuta upp den där duschen så länge det bara går... Det är ju så jobbigt och jag blir ju så himla slut efteråt. Men nu är det nödvändigt.


Hoppas du har en fin onsdag, trots busväder    Tjingeling!   

Av Pisan - 8 september 2020 12:16

 


Hallo! Här sitter jag mitt i baket. Dottern bakar. Först blev det bullar, vanliljbullar. Har smakat och de var jättegoda!   Nu är det frallor på gång i ugnen. Det doftar ljuvligt här. 


Bilden ovan är också den tagen i parken där älsklingen bor, precis som de andra bilderna jag lagt in här de senaste dagarna.


Igår var jag låg när jag vaknade. Efter c:a 1 timme uppe skrev min väninna på Messenger och frågade om jag ville ha fikabesök. Min första tanke var: "Nej! Jag orkar inte". Men jag bestämde mig ändå för att tacka ja. Och det var bra gjort av mig för jag blev på mycket bättre humör efteråt. Det är alltid roligt när vi ses ju. Hon var här i c:a 2 timmar och när hon åkte så hade det klarnat upp ute, det var molnigt ute när jag gick upp, så jag gick ut och satte mig på balkongen ett par timmar. Gott.


Idag blir det bara en kortis här inne, min arm gör ont. Ha det så fint goa du!   Tjillevippen!   

Av Pisan - 6 september 2020 11:59

 


Hej på er! Så var det söndag och veckan är slut. Vad fort veckorna går. Bilden ovan tog jag förra söndagen, i parken där i området där älsklingen bor. Nästa gång jag kommer dit, vet ej när det blir, så är det ju höst och förhoppningsvis finns löven kvar på träden fortfarande och i vackra färger. Det här året har ju verkligen varit konstigt, vi har ju inte kunnat träffas mycket alls sen älsklingens bil förstördes. Jag vågar fortfarande inte åka bussen dit, det dröjer nog innan jag vågar det. Det pratas ju om att vi inte har så många dödsfall längre och att allt färre smittas men jag tror att det kommer nog smälla till ordentligt igen i höst. Jag skall ju åka till Ullared nästa tisdag med mina väninnor på en liten 2-dagarstur, vi skall bo på Hotellet i 2 nätter. Jag har laddat upp med munskydd rejält men jag har inte kunnat få tag på handskar, de är slut överallt. Jag har några kvar och de får jag snåla rejält med innan jag åker. Skall köpa flera paket när de finns åter i butikerna. 


Igår var det till-och-från-väder, ena stunden strålande sol och i nästa stund hagel eller regn. Sådär höll det på hela dagen. Idag är det likadant. Både igår och idag blåser det som f-n och det känns i kroppen. Min ben värker så in i bänken.

Min skuldra/arm/hand är bättre! Nu känner jag bara av det här vid köksbordet när jag sitter vid datorn. Så jag försöker hålla inlägget kort. 


Har gjort några kort i dagarna, några till    Det är ju så himla kul   


   


Det översta gjorde jag igår. Trodde först att det inte skulle bli nåt kort för jag körde fast ordentligt. Hur jag än bar mig åt hittade jag inget som passade bra med det randiga pappret. Hade det hela klart för mig i huvudet, vad jag skulle använda och hur det skulle bli men det funkade inte i verkligheten. Så jag fick tänka om och det tog ett bra tag innan jag fick till det så som det ser ut nu. Och det nedersta kortet var en beställning. 


Är sugen på att skapa nåt idag också. Så när jag är klar här med det här inlägget blir det till att sätta sig i min lilla pysselhörna i mitt sovrum. Har bra ljus där inne, har 2 stora fönster i det rummet.


Hoppas du har det bra, var rädd om dig!    Tjingeling!   

Av Pisan - 4 september 2020 11:41

 

God fredag på er! Har ni sett? Ett inlägg idag med   Vaknade rätt tidigt idag med. Har sovit sådär. Har haft sömnparalys nu på morgon och det är ju en skräckupplevelse. Så jag känner mig rätt skakad och darrig fortfarande. Hade bl a riktigt starka ljudhallucinationer den här gången, trumpetmusik.... Vad kommer allt det här konstiga ifrån? Varför får man det? Ni som inte vet vad sömnparalys är: Var glada att ni inte vet! Det är inget roligt alls och kan vara traumatiskt rent utav. Vill du veta så kan du googla, man kan läsa om det på Wikipedia. 


Idag är det grått och det regnar av och till här. Och så blåser det som sjutton - och det känns i kroppen. Det värker extra mycket idag.


 


Den här bilden är tagen i parken intill där älsklingen bor. 


Vi fick oss ett rejält röjryck här igår, lilltrollet och jag. Så nu är det ny ordning på saker och ting i våra köksskåp och massor blev ratat och slängt i soporna - det som inte gick att återvinna. Vad skönt det är när man är klar med ett sånt här ryck! Riktigt underbart skönt. Det som nu stör mig mest är att jag har laptopen och min ministereo på köksbordet.... Men jag har inte plats att sitta någon annanstans. Och laptopen är inte mobil längre, den börjar bli gammal och batteriet är helkasst så man måste ha sladden i hela tiden. Naturligtvis plockar jag undan detta om vi skall ha besök och vi skall sitta här i köket. Men vi har ju inte haft något besök här sen i vintras.... Och så står det en stor fruktskål och ett fruktfat på bordet. Och ena kökstolen har fått bli nån typ av "kontor". Har en hög med papper och en pappask med sax och lite andra grejor i där också. Önskar jag hade haft plats med ett riktigt stort skrivbord i mitt sovrum för då hade jag suttit där med datorn, och haft "kontoret" där inne också. 


Nu skall jag sluta svamla och ta tag i dagen. Ha en finfin fredag goa du!   Tjillevippen!   

Av Pisan - 3 september 2020 10:46

 


God middag! Ännu ett inlägg, 3 inlägg på 3 dagar! "Jösses!" måste ni tänka    Men det är ju för att det är så roligt att blogga när jag ser att ni är många som läser, och så har det varit nu ett par dagar. Kanske för att ni är tillbaka till normalläge efter semestrar och så. Kul är det i a f.


Idag var jag uppe ännu tidigare än igår, huvudvärken har stört mig hela natten, har sovit som en kratta. Efter 5.30 blev det inte många stunder med sömn och vid 9 fick jag nog av att ligga där och inte kunna sova + att jag hade huvudvärk som blir värre av att ligga ner. Men igår kväll pallade jag upp mig rejält så jag har nästan suttit och sovit inatt - det lilla jag sovit. Det var inte obekvämt utan det har varit huvudvärken som stört mig - och så är det ju fullmåne. 


Jag har suttit och grejat med mitt bildarkiv här på laptopen nu på fm, det var "stökigt" där inne. Men nu har jag satt in de flesta bilderna i rätt mappar och även skapat några nya mappar så nu är det ordning på torpet igen. Jag blir galen av stök, mår inte bra av det, det blir liksom kaos i hjärnan. Nu har jag tänkt på att jag måste "städa" där inne länge men det har inte blivit av, idag var det tvunget att bli av kände jag.


Gjorde några kort igår:


     


Kanske blir det några till idag, får se vad jag hittar på. Behöver göra ett större röj här i köket också och jag och lilltrollet pratade om det igår. Hon är ledig idag - just nu bakar hon bröd - och förmodligen kör vi igång ett röj lite senare. Om jag orkar. Rätt som det är kan jag ju bli sååå himla matt och trött och måste gå och lägga mig.


Ha en finfin torsdag godingar!   Tjillevippen!   



Av Pisan - 2 september 2020 13:22

 


Hej på er!   Nu har hon väl fått spatt tror ni. Inlägg 2 dagar på raken!!    Sitter här vid datorn och har megahuvudvärk. Vaknade med det vid 4.30 i morse. Slumrade bara till lite grann ett par gånger efter att jag varit uppe och tagit piller. Men huvudvärken var kvar när jag vaknade. Gick upp tidigt för att vara mig, 9.30 Har fått min skuldra insmord med Voltarengel av lilltrollet innan hon gick till jobbet. Har även smort in armbågen och undersidan av överarmen, där det gör mest ont. Har suttit här vid datorn för länge så jag skall snart gå härifrån.


På tal om lilltrollet: Hon har nytt jobb nu. Hon är butiksansvarig för butiken på Centralen inne i Gbg fram till nyår. Så hon har tillfälligt bytt butik och jobb. Kul. Hon är jätteglad över detta. Jag med   Och stolt naturligtvis. Lilla ungen   


Nu har vi molnigt här men förut var det soligt. Det blir nog lite pyssel idag med. Satt lite med det igår em, tills jag helt plötsligt blev förlamande trött och fick släpa mig till sängen och ligga och vila ett par timmar. Sen blev det Netflix resten av kvällen. 


Här är en bild jag tog i söndags i Småland, Nissan:


 


Älsklingen bor nära ån, de har en fin park där med mycket bänkar - vilket passar mig och min rygg väldigt bra, får kramp i ryggen när jag går så jag behöver sätta mig ner och häva krampen emellanåt. 


Nu värker skuldran rejält och jag ska stänga ner laptopen och ta tag i lite tvätt och sen sätta mig i pysselhörnan i mitt rum. Får se om jag har nån skaparlust när jag hamnat där.


Ha en fin onsdag!   Tjingeling!   

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7
8 9
10
11
12 13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< September 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards