Alla inlägg under januari 2015

Av Pisan - 21 januari 2015 12:28

 


Halloooo!!   


Här sitter jag och tittar ut på all snö som kommit senaste 1,5 dygnet. Jösses vad det har snöat. Det är så ljust och fint, och så blir det mörkt bra mycket senare på eftermiddagarna nu, härligt! Nu är våren på gång!!


Dricker mitt te nu, har sovit läääänge. Är bra trött efter gårdagen. Fötterna mår inte bra alls. Men besöket där på handmottagningen gick bra. Det är ett ganglion jag har - på ett konstigt ställe tydligen. Man brukar inte få det på tumbasen utan på handleden eller på nåt av de andra fingrarna. Jag blev erbjuden operation, att ta bort det, resultatet brukar bli bra. Men jag avstod. Sååå ont av det har jag inte. Nu kunde den trevlige kirurgen inte säga om det här ganglionet blir större eller inte. Är det så att det blir det och jag får mer besvär så hör jag bara av mig till dem om jag vill ha bort det. Efter besöket där tog vi oss till Haga, min mamma var med mig. Där fikade vi och efter det åkte vi hem. Jag var så trött i bollen och kroppen när jag kom hem så jag låg i sängen halvsovandes i 3 timmar. Tror att det var rätt smart av mig för om jag inte gjort det hade jag nog inte varit på benen alls idag. Och idag måste jag vara på benen, åtminstone en stund, för jag skall ha min B12-injektion på vc.


Hoppas du har en fin onsdag!   


 

Av Pisan - 20 januari 2015 08:43

 


God morgon! Här sitter jag så här tidigt   Har en tid på en handkirurgisk mottagning inne i stan nu på fm och skall åka hemifrån om en liten stund. Har aldrig varit på den mottagningen, vet inte riktigt exakt vad den ligger så jag får vara ute i god tid. Har ju en knöl på höger tumbas som en handkirurg skall titta på.

Får se om jag orkar gå nåt på stan efteråt eller om jag åker direkt hem.


Ha en fin tisdag!   

Av Pisan - 19 januari 2015 13:55

 


Måndag. Hela dagen. Har dock inte kommit långt, frukosten är ganska nyligen intagen och jag är nyduschad. Det ser ut som att jag inte kommer till affären förrän alla andra som handlar på väg hem från jobbet. Är seeeeeeeg som kola idag. Måste vila mellan allt jag gör, då tar ju allt lång tid.


Har haft det bra i helgen. Vi kom dock inte iväg på bio, det fanns inga biljetter kvar till Exodus som vi ville se. Men vi kollade på Maleficent på en av filmkanalerna jag har, den var jättebra.


Idag har vi gråväder här. Igen. Den utlovade solen lös med sin frånvaro i lördags, jag vart så besviken, trodde ju att det skulle vara promenadväder.... Det klarnade upp liiiite granna på em men det var bara en liten stund, innan det blev mörkt. Jag längtar såååå till våren och sommaren. Kan tänka mig att gå och lägga mig nu och  inte vakna förrän i mitten på maj. Hade varit så gott.


Hoppas du har en fin måndag!   


 

Av Pisan - 16 januari 2015 12:54

 


Jaa! Äntligen fredag.  Det betyder sammanhängande sömn lite längre än på vardagarna. Gött. Idag gick jag upp lite tidigare än de andra dagarna den här veckan, kände att jag vill duscha innan jag skall till vc för B12:t vid 14-tiden så jag satte klockan idag. Så nu sitter jag här helt klar, ätit har jag gjort också. Håret är i ordning. Men det blir väl snart i oordning, det räcker att gå ut bara för det blåser i träna idag... Riktigt rejält, tror det är storm faktiskt. Fast solen kikar fram emellanåt. Det regnar med andra ord inte! Det är verkligen härligt   Igår var det regn, sol, snö och blåst - allt på en gång i stort sett...


I morgon kommer min älskling hit. Myyyysss   Vi hade tänkt att gå på bio.


Fick tag i diabetessköterskan igår eftermiddag. Jag skall gå ner i dos, ganska rejält faktiskt. Hon tyckte att det var helt ok för mina värden var så bra i oktober, när jag lämnade prover senast. Känns ju jättebra. Men jag är lite orolig att värdena inte är lika bra nu för jag har slarvat en hel del i jul... Det blir så även om man bestämmer sig för att hålla sig ifrån allt gott, det bara inte går. Vi skall köra så här fram till jag skall till henne i april, om det inte funkar så skall jag höra av mig tidigare. Är det nu så att mitt blodsocker blir värre igen så får man nog överväga en annan form av diabetesbehandling, min mage klarar inte mer av den här sorten. Detta känns otroligt skönt, äääntligen skall jag få tillbaka min vanliga mage   


Ha en finfin helg godingar!!   


 

Åh vad jag längtar till sommaren!!

Av Pisan - 15 januari 2015 12:41

 


Tulpanens dag idag! Jag måste masa mig iväg till apoteket så jag kan lika gärna masa mig in i mataffären också och då kan jag köpa mig årets första bukett att ha på köksbordet. Men jag köper nog vita om det finns. Tycker de är så fina   Lila är också fina, de har jag gärna i vardagsrummet i så fall. Till köket kan jag tänka mig rosa också, och gula till påsk. 


Jag sitter här med en mugg te, Osteria-te, köpte jag i somras på Falbygdens Ost, Osteria kallar de sin butik. Det är jättegott. Det börjar sina i teförrådet nu så jag får köpa hem lite nytt, det är kul med lite andra sorter än de som finns i mataffären. Skall gå till vår lokala grönsakshandlare, hon har löste också.


Magen krånglar fortfarande. Men nu har jag uteslutit att det kanske är nåt jag äter som inte är bra. Har kommit fram till att det inte spelar någon roll alls vad jag stoppar i mig. Så det är diabetestabletterna som ställer till det. I morse orkade jag inte gå upp tidigt för att ringa diabetessköterskan, det bara inte gick, jag var så fruktansvärt trött. Sov till klockan nästan var 12. Får se om jag orkar upp tidigt i morgon istället. 


Just nu snöar det här, och blåser. Känns inte kul att behöva gå ut men jag måste.


Ha en finfin torsdag!   


 


Av Pisan - 14 januari 2015 14:26

 


Kikar in en snabbis här för att önska dig en fin onsdag! Och så har jag gjort om lite här inne. Vad tycks?


Det är lite ljusare ute idag men jag känner mig sämre idag än igår då det regnade hela dagen. Och så ballade magen ur totalt efter middagen igår kväll... Är urless på min mage just nu. Men jag är glad att det är onsdag redan, det betyder Game of Thrones ikväll!


Tjillevippen!   

Av Pisan - 13 januari 2015 07:33

 


Ja, så här är det ju. Grå januari. Och här sitter jag ju med min temugg, fast den är tom just nu. Har varit uppe sen strax före 6. Har huvudvärk. Det är dock lite bättre nu än vad det var när jag vaknade. Lilltrollet skall upp om en liten stund, sen går jag och lägger mig igen. Har suttit här vid datorn och letat fram lite nya bilder att ha här inne på bloggen. Har även lagt till lite nya låtar på min favoritspellista på Spotify.

Igår blev det tvättat en del här hemma men det var också det enda som blev gjort i stort sett, förutom middagen då. Den hjälptes jag och storasyster åt med, jag stoppade sprödbakade torskfiléer i ugnen och kokade ris och hon gjorde god sallad. Resten av dagen låg jag i soffan och var helt matt, gick jag upp fick jag mjölksyra i benen direkt och blev yr. Så jag stapplade tillbaka till soffan illa kvickt. 


Ha en fin tisdag! Tjillevippen!     


 

Visst är de söta?

Av Pisan - 12 januari 2015 13:52

 


Ja, jösses vad tiden går fort! Det var ju fredag alldeles nyss ju! Har haft det mysigt hos älsklingen men det har varit jobbigt också för när jag kom fram på kvällen rasade magen totalt. Spenderade flera timmar vaken på natten åt den där jävla magen. Igår kväll var jag rätt  trött.... Somnade tidigt och var bara vaken som hastigast i morse, skulle se till att lillungen kom upp - hon började sin praktik idag. Somnade om direkt och sov till halv 12. Kan sova flera timmar till skulle jag tro men jag tänker inte försöka för jag vågar inte riskera att få nattsömnen förstörd.

Vilket väder det varit i helgen! På fredagskvällen och hela natten sen snöade det, på lördagen var det rejält slaskigt, hade behövt gummistövlar när vi gick till matbutiken på eftermiddagen. Och igår på vägen hem kunde man se vad Egon ställt till det. Idag blåser det som sjutton igen och så regnar det. Igår när jag gick hem från bussen blåste det ingenting alls.

Igår innan jag skulle ta bussen hem åt vi på Max, jättegoda hamburgare! Och sen var vi inne på Emmaus och där hittade jag en klänning till mig, den var helt ny och kostade endast 100:- Kanon! Hittade även jättefina ljusmanschetter, 4 st för 20:-. Och så var vi inne på Ö&B också, köpte duschtvål och torrschampo åt ungarna.


Nu kom storasyster hem och jag skall sätta på en tvättmaskin och sen lägga mig i soffan. 


Tjingeling!   


 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3 4
5
6
7
8 9
10
11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23 24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards