Alla inlägg under januari 2015

Av Pisan - 9 januari 2015 10:40

 


Längtar till vår och sommaren nu. Ute vräker det ner dasslocksstora snöflingor   Det är blöta flingor. Det skall visst bli busväder i helgen. Det känns i kroppen. Men jag måste försöka mota bort det för jag skall ju iväg till älsklingen. Känns segt nu måste jag säga, jag vet inte hur jag skall orka. Måste börja med att duscha i a f, sen måste jag ut och handla så ungarna har mat i helgen. Och så måste busskortet fyllas på med pengar inför resan. Och sen skall jag ta mig till bussen i skitvädret och sen hoppas på att resan går smidigt och att vädret inte ställer till det på vägarna. Jag VILL verkligen ge mig iväg men usch vad seg jag är idag.... Kan inte nån bara ringa mig säga: "Jag kommer och hämtar dig, kör dig till Borås!" Ha ha!   Jag har livlig fantasi jag vet   

Det verkligen vräker ner blöt snö nu, fy vad trist!! Varför just idag???


Nu har jag fått i mig en mugg te och värmt upp min kalla och stela kropp så jag orkar ta mig in i duschen så jag säger hej och trevlig helg till er!   


 


Höll ju på att glömma. Den här videon såg jag på fejjan igår, den är riktigt bra. Bra att visa för anhöriga, arbetsgivare etc.


Av Pisan - 8 januari 2015 12:31

 


Ja, snart är det fredag. Fast det känns som måndag idag. Ungarna började skolan idag. Den lilla är redan hemma igen. Hon börjar sin praktik på måndag och fram till dess är hon ledig. Så det blir en extra lovdag i morgon. Hon skall praktisera i en Vero Moda-butik. Hon älskar ju kläder så det blir perfekt för henne. 

Det är segt idag med. Precis som det varit ett tag nu. Läste vad jag skrev i bloggen för ett år sen, den gamla bloggen, och jag hade lika gärna kunnat skriva det inlägget idag. Mår precis som då. Jag mår helt enkelt extra pissigt på årets mörka del, precis som många andra. Men igår fick jag energi en stund, fråga mig inte varifrån den kom för jag har ingen aning. Så jag satte igång att ta bort julen här hemma och damma lite och dammsuga. Nu är bara julgranen och stjärnorna i fönstren kvar och julgranen får ungarna ta att plocka ner och undan. Jag skall bara städa toan idag sen så har jag det riktigt städat här hemma   Jämfört med hur det brukar vara. Kan hända jag ber lilltrollet att ta toan för jag är hemskt trött idag och har så jäkla ont i benen. Sitter med fötterna på Cirka nu, det är jätteskönt. Kör nog lite extra med henne idag tror jag, det blir i a f mer än den vanliga halvtimmen.


Jag blir så trött på mig själv med det här med stress. Har ju gått och stressat upp mig över det här med att städa ut julen. Varför då? Helt sjukt ju. Jag BEHÖVER ju inte stressa upp mig över sånt, brukar inte göra det heller, varför det blev så nu vet jag inte. Kanske för att jag så gärna VILL orka städa och göra fint här hemma. Jag går ju hemma hela dagarna, hela tiden i stort sett så det är väl inte konstigt att jag vill ha städat och fint omkring mig. Klart att det egentligen är viktigare för mig att dammsuga och så här hemma då, jämfört med vad det är för barnen som inte är hemma hela tiden, speciellt inte storasyster som ALDRIG är hemma i stort sett. Hon skiter väl i om det ligger lite skit på golven, hon tänker ju på helt andra saker. Men bara för det betyder det ju inte att hon slipper undan att hjälpa till här hemma. Det gör hon inte. Men det är det att jag HATAR att tjata. Jag vill att hon själv skall se att det behövs städas eller vad det nu gäller och ta tag i det. Hon ser ju att jag mår dåligt, ligger jag i soffan hela dagen och knappt kan ta mig framåt när jag rest mig upp så borde hon ju själv fatta att jag inte kan göra mycket. Jag tycker inte att jag skall behöva säga nåt. Men det funkar väl inte så med tonåringar antar jag....


Ja, det var mina små problem det. Annat är det när man går in på dagstidningarna på nätet idag. Terror, terror och terror. Det är ju fruktansvärt det som hänt och händer i Frankrike. Hur kunde världen bli sån här???? Är det religionen som ställt till det så? Jag blir i a f rädd, som sjutton. Är det det vi har fostrat våra barn till? En sådan här värld? Skrämmande är bara förnamnet. Känner mig dum som håller på och går på om mina små städbekymmer. Jag har det ju jättebra egentligen och borde skämmas som gnäller.


Nu skall jag strax förflytta mig, skall inta liggläge för att få upp benen i högläge, det gillar de bäst.


Ha en finfin torsdag!   


 


Av Pisan - 6 januari 2015 13:38

                                                



Jag skrev ju häromdagen att jag kände mig veckovill. Det är ingenting mot vad jag känner mig nu. Herregud vad snurrigt allt är! Söndag på en tisdag.... Och i morgon vanlig dag igen, måndag mitt i veckan! Och mina B12-sprutor är det knappt nån ordning på längre, vissa veckor har jag fått den 2 ggr och vissa blir det bara 1 gång.  Så blir det den här veckan igen, i morgon. Skulle ju ha den idag egentligen. Och då blir det ingen på fredag. Då skall jag förresten åka till älsklingen så då borde jag ha kommit över veckovillheten, för dit åker jag ju bara när det är fredag (förutom på sommaren när älsklingen har semester, då kan det bli en annan dag i veckan   ).


Igår låg jag hela dagen. Var bara uppe och satt här vid köksbordet och åt min frukost och gick min vanliga webbrunda. Sen låg jag i sängen resten av dagen. Var såååå matt och trött. Orkade inte stå upp. Flyttade mig till soffan vid 19-tiden, tog med mig täcket dit. Men idag måste jag duscha,  även om jag känner att jag egentligen vill ligga ner idag också. Och sen får jag släpa mig till affären för jag måste fylla på förråden här hemma, det är nödvändigt. Och så är det ju fullmåne. Har sovit urpissigt flera nätter nu. Inte konstigt att man känner sig matt och urlakad.


Vi har en grådag här idag. Igår sken solen åtminstone, även om jag aldrig orkade ta mig ut. Det är helgrått och ljuskransen och julgranen i vardagsrummet tände jag när jag rullade upp rullgardinen. Har fortfarande kvar alla julsaker, har inte plockat bort nåt. Men jag känner mig stressad över det för jag har läst på flera bloggar att man tagit bort allt som hör julen till. Men jag orkar inte. Många år har jag haft kvar julen långt efter 20:e Knut för jag har bara inte orkat ta bort alla grejer. Går ju lite lättare om man är två. Men jag är ju själv. Och jag kan inte be ungarna om hjälp med precis allt. Jag vill ju att de skall känna sig "normala", vara som deras klasskamrater och slippa "slava" hemma för att de har en sjuk mamma. Och i perioder är de makalösa, det går inte att få dem att göra nåt utan att jag tjatar halvt ihjäl mig och jag HATAR att tjata. Det är bland det värsta jag vet! Min 18-åring är dessutom nästan aldrig hemma längre. Det var ju inte jag heller när jag var 18. Men om hon får gå arbetslös efter studenten blir det andra bullar! Då får hon allt se till att sköta både det ena och det andra här hemma.

Och min 16-åring har ju också fibro, + att hon går i skolan. Hon har inte mycket ork kvar när hon kommer hem på eftermiddagarna.


Duschen! Here I come! Ha en fin söndagstisdag!!   


 


Av Pisan - 4 januari 2015 15:44

                                      


Japp, jag har en slapp söndag. Kunde inte somna inatt så det blev jättesent och jag sov till 12.20 i förmiddags. Här kommer inte hända mycket idag, möjligtvis får tvättmaskinen jobba lite. Ha det gott!   


 

Av Pisan - 3 januari 2015 10:20

                                          


Lördag. Hela dagen. Här sitter jag med min temugg. Har ont i huvudet. Och på en massa andra ställen   Som vanligt med andra ord. Det blåser fortfarande som sjutton. Det har det gjort i 1,5 dygn nu. Det pratades om en Svea som svept över vårt land. Här har hon stannat kvar tror jag. Jag mår oftast som sämst när det blåser, när det är blåst på gång eller när det är snö på gång. Veckovill är jag också. Igår kändes det som tisdag tyckte jag. Jag var på vc och fick min vanliga spruta, det var ju fredag. Men jag trodde hela dagen att det var tisdag.


Det blev ju lite ändrade planer på nyår här. Några timmar innan jag skulle ge mig iväg till älsklingen så ringde lilltrollets kompis som skulle komma hit, hon hade feber..... Jag kunde ju inte lämna mitt lilltroll helt ensam på nyår så jag packade upp min väska igen. Och så bokade jag biobiljetter åt mig och älsklingen till på dagen på nyårsafton, pratade med honom först naturligtvis och han tyckte det var ok att åka hit. Så vi såg Hobbitfilmen vi gått och längtat efter att få se ett tag nu, den var JÄTTEBRA! Vill se den igen   Och nu är det slut på den sagan, det blir inga fler filmer, sagan kom ju till sitt slut. Känns tomt. Tycker att han, Peter Jackson, kan göra ännu en film av någon av Tolkiens sagor, det finns ju många och han är ju jäkligt bra på att göra filmer av dem.


 


På nyårsaftonens morgon mådde lilltrollets kompis bättre och hon kom hit. Så hon var med och firade nyår med oss. Tjejerna åt dock sin egen middag, de åt innan vi kom hem från bion, de åt pizza. De var inte alls intresserade utav ankbröst   


När vi kom hem från stan så fixade vi till vår middag, vi gjorde såsen, apelsinsås. Och så värmde vi palsternacks- och morotsstrips och rösti i ugnen. Själva ankan hade ju älsklingen fixat innan så den värmde vi också. Det blev SMASKENS!   Och till efterrätt blev det banana split. Det ville dock tjejerna också ha   


Nu hade jag ju kunnat åka iväg ändå, men det var det ju ingen som visste dagen innan. När man har 12 mil mellan varandra så måste man ju ha lite framförhållning, man kan inte sticka iväg direkt sådär, speciellt inte jag som inte har bil. Det är inte många bussar mot Borås som stannar här i Landvetter, de flesta svischar förbi på motorvägen bara, det är bara några turer per dag som stannar här. Och det är jättedumma tider, en går vid 8 på morgonen och nästa går inte förrän på eftermiddagen på helgerna. Men som tur är så har älsklingen bil så nu löste det ju sig ändå. Men nästa helg! Då! Då skall jag åka till min älskling   


Nu har jag varit uppe en stund men huvudvärken har inte gett med sig så jag får nog ta ett par piller. Trodde jag skulle slippa det. För sen jag började med morfinplåstren så brukar det räcka med att jag går upp när jag har sån huvudvärk när jag vaknar, men ibland räcker inte det. Och så verkar det vara idag.


Idag skall ungarna gå på bio så jag blir själv hemma några timmar. Har nästan glömt hur det är, det känns som lovet varit i flera veckor   Men på torsdag börjar ungarna skolan igen, tror jag. 


Hoppas du får en fin lördag!   


 


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3 4
5
6
7
8 9
10
11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23 24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards