Alla inlägg under maj 2017

Av Pisan - 30 maj 2017 12:28

 


Halloj! Nu var det en hel vecka sen jag skrev nåt här, men har ju inte varit hemma. Kom hem igår eftermiddag. Har haft det gott. Vädret har ju varit jättehärligt i stort sett hela tiden, i söndags var det mulet dock. Och nån liiiten regnskur kom det då också, några droppar.... När jag åkte i onsdags blev det lite tokigt mot slutet, min buss från Borås var 8 min sen i Tranemo och då hade bussen till Småland precis gett sig iväg, utan mig.... Så det blev nästan 1 hel timmes väntan, tur att det var fint väder så jag kunde sitta där i solen och gotta mig, för det gjorde jag. Blev lite extra sol på näsan liksom   Hemresan igår gick dock som på räls - fast jag inte åkte tåg   


I torsdags var vi ute vid älsklingens barndomshem, ute på landet och grejade. Man har lagt nytt tak på halva huset och hantverkarna har ju skräpat ner rejält med det gamla materialet som satt på taket innan. Så älsklingen har städat upp det, med endast liiiiite hjälp av mig, för jag hade ingen ork.... Vädret var jättebra så det blev mer sol på näsan. Vi var där i söndags också för vi hann inte klart i torsdags, och då klippte älsklingen gräset också. Det är så gott att komma ut på landet, jag älskar att vara ute på landet där det är tyst, det enda man hör är fåglarna i stort sett, sååå härligt!


            Klicka på bilden så blir den större. De här bilderna är tagna där men för ett par år sen. Nu hade inte rhododendronen eller det andra börjat blomma än, men det är på gång. Nästa gång jag åker med dit ut blommar det nog för fullt. 


I lördags var vi på byn eftersom det var jippohelg, vi såg Hepstars och Wiktoria uppträda, det var kul. Det var jättemycket småtjejer som skulle titta på Wiktoria, och så sjöng hon bara 5 låtar..... Dåligt tycker jag. De måste ju ha blivit jättebesvikna de små tjejerna    Det vart ju över lika fort som det började liksom. Undrar om artisterna tar betalt per låt??


Och i fredags var vi ju på bio och såg nya Pirates-filmen, den var jättebra men det var synd att de inte visade den i 3D.


 


Innan jag började skriva här för en stund sen upptäckte jag att jag har bloggat här inne i 3 år nu ganska exakt. Den gamla bloggen gick över i den här nya. Den gamla hade jag i 5-6 år, eller mer tror jag. De första åren bloggade jag minst ett inlägg varje dag så lite grann har det ändrat sig. Tycker inte att jag har nåt att skriva varje dag nuförtiden, det händer ju inte så mycket i mitt liv. Lever ju ett rätt stillsamt liv. 


Idag känns det extra stillsamt, blir inte många knop här idag. Har så jäkla ont i benen. Det är lågtryck idag, mulet och regn lite då och då. Och så börjar jag betala för att jag har lekt normal i några dagar, i morgon eller på torsdag är väl kraschen verkligen här. För så funkar jag numera, allt har sitt pris.


Och så har det ju varit Mors dag också, fick en fin present av mina tjejer; en ny temugg, en rosa som det står "Mom rules"  på och gott te också med rabarber- och jordgubbssmak, jättegott! Har druckit det till frukost idag. På lördag skall jag åka och uppvakta min mor   


Nej, nu skall jag sluta svamla och borsta tänderna och klä mig. Ha en finfin tisdag!   


 

Av Pisan - 23 maj 2017 11:22

 


Visst ser det härligt ut? Förmodligen Provence, eller vad tror du? Jag har som vanligt "snott" bilden, eller "lånat" eller vad man nu vill kalla det....   


Här kommer det nu bilder på mitt så högt älskade lilltroll, visst är hon fin?   


 

Här tillsammans med killarna i klassen.



 


Och här själv    De här bilderna har jag också "snott" från skolans Facebooksida. Det blev hemskt stressigt här igår innan dottern skulle iväg, hon var riktigt, riktigt sen då hon inte fick ordning på håret som hon ville. Och så hade både hon och vimsiga mamman missat att klänningen behövde strykas så det gjorde jag i sista minuten. Så de bilder jag tog innan hon gick iväg blev allt annat än bra, jag var för darrig så det blev suddiga bilder. Men jag visste att en av lärarna skulle ta bilder åt skolan så det löste ju sig ändå   Visst är halsbandet fint? Det är äkta vintage och har gått i arv i min släkt, mammas sida. Äkta swarovskikristaller är det också. Jag hade det några gånger när jag kunde ha det, det är rätt litet och nu har dottern det. Örhängena matchar perfekt. Jag har hittat dem på loppis och gjort om dem, har satt dit en silverkrok. Man kan tro att de hör till halsbandet så lika är de.


Balen hölls på Clarion Hotel Post vid Centralen/Drottningtorget inne i Göteborg. Fotograferingen ägde rum i Trädgårdsföreningen. Hade jag orkat så skulle jag ju åkt med in till stan och fotat sjäv under själva fotograferingen, men som vanligt är den här mamman sliten...   Såg ju alla andra mammor på fejjan igår kväll som lade upp bilder på sina studentbarn som skulle på bal just från samlingen för fotograferingen och kände mig som världens sämsta mamma...


 


Har sovit som en kratta inatt. Gick och lade mig sent som sjutton, tänkte att jag skulle kanske vara vaken när dottern kom hem, men jag orkade inte. Hade väl sovit 1 timme när hon kom hem. Sen har jag varit vaken varannan timme fram till kl 09 ungefär. Blir en seg dag idag. Men vi har sol så jag skall ut på balkongen nån timme innan jag duschar och tvättar håret. Det hinner jag inte i morgon för jag skall till vc tidigt för en B12-shot och sen blir det hem och packa och sen iväg till Småland. Så jag passar på att önska er en fin Kristi himmelfärdshelg redan nu! Ha det fint!   


 


Av Pisan - 22 maj 2017 11:48

                                                     


Japp, det är helt ok    För jag fick sovmorgon! Nu är lilltrollet klar med flera kurser i skolan och då ändras schemat radikalt. Hon har inte så många tidiga morgnar, sköööönt! Hon är i skolan bara ett par timmar idag. Sen kommer hon hem för att göra sig i ordning för studentbal! Oj vad här kommer fixas och grejas och sminkas och grejas med håret   Och jag skall ta fina bilder hade jag tänkt. Förhoppningsvis får jag lägga upp en här inne så ni får se hur fin hon blev.



 


Har haft en helg med blandat mående. I lördags vart det ingen höjdare alls. Hade skitont och var matt och hängig, och då blev jag ledsen och livet var inte roligt alls och jag låg hela dagen, i sängen och soffan. Men igår mådde jag bättre! Satt ute i solen nån timme och sen fick jag ett ryck. Ett städryck. Lilltrollet höll nämligen på att städa och jag hängde liksom på där så det blev dammat i hela lägenheten! Vad nöjd jag vart sen! Satt och mös hela kvällen   och tittade på de fina dammfria ytorna i mitt vardagsrum   


Både igår kväll och i lördags kväll visade Kanal 5 Pirates of the Caribbean-filmerna, 2 varje kväll. Jag skall se den nya som har premiär på onsdag på fredag  när jag är hos älsklingen så jag tittade på alla 4, ett bra sätt att komma in i historien igen, för man glömmer ju mycket när det gått några år sen senaste filmen. Måste säga att det är himla bra filmer, älskar den sortens filmer. Pirates of the Caribbean: Salazar´s revenge heter den nya (eller; det är den svenska titeln, originaltiteln är Pirates of the Caribbean: Dead men tell no tales). 


 


Den här veckan åker jag till älsklingen redan i övermorgon, onsdag. Det är ju Kristi Himmelfärdshelg på torsdag och på fredag har älsklingen ledigt, så vi får en långhelg tillsammans. Dottern tillbringar helgen med pojkvännen så det gör inget att jag ger mig iväg hemifrån. 

I helgen är det de s k "Gisledagarna" i  Gislaved, där älsklingen bor. På lördag kan man bl a gå och lyssna på The Hepstars och Wiktoria (hon var med i mello i år). Det hade vi tänkt göra. Och så är det marknad i byn, butikerna (de få som är kvar...) har öppet lite längre och så är det väl tivoli, öltält med dansband och en massa andra saker som händer. Med andra ord; Gislavedsborna har en ursäkt till att ägna en hel helg åt att festa...   

Och så är det ju Mors dag på söndag, men det får vi fira på måndag här hemma. Det går bra det med. Och helgen därpå får jag fira min mor   


 


Just nu mår jag hyfsat och jag har inga planer för dagen. Frågan är om jag klarar att inte förta mig, för jag har lite som ska fixas med här hemma. Som att hänga undan vinterjackorna och lite annat. Men först skall jag betala ett par räkningar. Kanske skall jag vila lite också innan jag kör igång med jackorna.


Ha en finfin måndag goa du!   


                            


Av Pisan - 19 maj 2017 07:43

 


Vaknade med den här känslan, huvudvärken from hell.... Himla roligt. Det var bara till att gå upp, det går inte att ligga ner då. Så här sitter jag nu i köket med en mugg earl grey-te. Har fått i mig ett par piller så jag hoppas det går över. Kanske fick jag i mig för lite vätska igår när det var så varmt? Får se till att få i mig mer vatten idag. Men jag brukar vara duktig på att dricka när det är varmt. Eller så har jag legat i någon konstig ställning med nacken i natt. Who knows? Skit samma, ont gör det i vilket fall som helst. Nog om det nu. 


Äntligen fredag, det innebär 2 sovmorgnar. Lilltrollet jobbar men hon jobbar det lite senare passet, hon skall stänga cafét i morgon. Då behöver jag inte väcka henne vid halv 7, skönt.


 

Den här bilden skulle jag ju egentligen haft med i förra inlägget.


Nu har väl våren och kanske t o m sommaren kommit på allvar. Jösses vad det har växt här på kullen bredvid huset! På bara några dagar. Och nu är de så gott som klara med utomhusarbetet här runt och i huset. De var och målade balkongen tidigare i veckan så nu är den så fin så. Nu kan jag ta fram lite stolar och parasoll. Köpte ett litet cafébord när jag var hos älsklingen vid Valborg, det får jag klara mig utan tills älsklingen kommer hit med sin bil.


Vad hittar man på idag då? Jo; går till vc och får en B12-injektion och går och handlar lite, och sitter lite på balkongen kanske? Får se hur varmt det blir idag, blir det mer än 25 grader orkar jag inte sitta i solen. Hade behövt ha parasollet uppe, men har ju inte fått upp det från källaren än, och jag vill inte gå ner i källaren själv, tycker det är urläskigt     Så fånig är jag.... Just nu är det dock molnigt här, men det skall visst klarna upp nu på fm. Egentligen behöver min lägenhet en storstädning men vem vill pyssla med sånt när det är fint väder? Men måste börja med det i a f i helgen, det är fruktansvärt dammigt här. Och städa hela lägenheten på en dag klarar jag inte, det får delas upp på flera dagar. Och blir jag dålig en dag så blir det uppehåll.


Ha en fin helg!   


 



Av Pisan - 17 maj 2017 11:45

 


Halloj! Här är jag!   Har hittat in hit igen efter helgen. Kom hem i måndags eftermiddag men sen har jag varit så trött så jag har inte orkat med datorn över huvud taget. Har haft det både bra och dåligt i helgen. Mådde inte så bra i söndags, men man kan ju inte få allt, eller hur? Idag känner jag mig lågtryckssjuk, det är lågtryck så det är inte så konstigt kanske. Det är dimmigt ute, sådär duggregnsdimmigt. Blir en dag inomhus idag. Hade egentligen tänkt gå ut men när jag tittar ut så tänker jag att det jag tänkt göra kan jag göra i morgon, då skall det visst bli bättre väder.


Vi tog det lugnt i helgen. Var på bio på fredagen, såg King Arthur Legend of the Sword. Trots dålig kritik tyckte jag den var bra. Helt klart sevärd.


 


På lördagen var vi på byn och shoppade kläder till älsklingen som han skall ha när mitt lilltroll tar studenten 7 juni. Det gick snabbt och lätt. Sen cyklade vi till Lidl och handlade lite mat. Senare på em lagade älsklingen hamburgare till oss. Han picklade rödlök också som vi hade på burgarna, jättegott!


Vad fint det är nu ute när allt blir grönare och grönare! Det tänker man extra mycket på när man åker buss ganska långa sträckor, som jag ju gör när jag åker till och från min älskling i Småland. Det växer vitsippor i nästan vartenda dike längs med vägen.


 


Såg även att lupinerna är på gång, deras blad och stjälkar är på väg upp en bra bit. Gillar lupiner, de är så fina. Vet att många tycker att det är ogräs men så tycker inte jag   


Nu skall jag plocka undan disken efter frukost och sen skall jag vattna mina växter här hemma. Ha en fin onsdag!   


 

Av Pisan - 12 maj 2017 10:53

 


Härligt med fredag! Fast jag inte jobbar längre, och har inte gjort sen i mars 2006, så tycker jag att det är sååååå skönt med fredagar! Man får ju oftast sovmorgon i 2 dagar. Jag väcker ju lilltrollet varje morgon, hon har ju också fibro och har rejäla sömnstörningar, precis som sin mor, och behöver sömnmedicin för att sova över huvud taget, därför väcker jag henne, hon har svårt att vakna annars. Och varför skulle jag inte serva henne med det, jag älskar mina ungar och gör vad som helst för dem ju   Det är så mycket annat jag inte KAN göra, som "vanliga" mammor gör för/med sina barn. Jag har t ex aldrig kunnat gå med mina barn på Liseberg, både p g a dålig ekonomi och att jag inte orkar, jag kör inte bil - har inte körkort. Jag hade inte haft råd att ha bil i vilket fall som helst.... Så mina barn har fått gå, cykla och åka buss. När deras pappa bodde här i byn så skjutsade han ju. Men nu gör han ju inte det längre.


 


Idag är det internationella ME- och fibromyalgidagen.  Hoppas det uppmärksammas i media. Själv orkar jag inte gå ut med plakat och megafon. Förresten skall jag åka till Småland och min älskling ju. Vid halv 2 går bussen. Och jag har inte kommit till frukosten än, har inte packat eller någonting.... Men det går rätt snabbt, har rutin på det nu. Behöver inte minneslappar till vad som skall packas längre, det går liksom utav sig självt. Bara för att jag skryter om det nu så glömmer jag väl nåt idag....   

Men jag får väl ha på mig nåt blått och lila i a f, dagen till ära   


 


Här har inte hänt nåt värt att skriva om, jag har mest legat i soffan och kollat tv/Netflix. En väninna var i o f s här några timmar häromdagen och vi satt och babblade. Det hade jag redan glömt.... Minnet är gööörbra, men kort....


Ha nu en finfin helg goa du!   


 

Av Pisan - 9 maj 2017 12:10

 


Ja det är jag, både i kroppen och huvud men mest trött är jag på att behöva vara så jävla trött jämt    Har haft en helvetesnatt inatt. Sov bara ett par timmar innan jag vaknade av att högerbenet värkte så in i bänken. Jag vaknade av att jag vred och vände på mig för jag hittade ingen bra sovställning p g a att benet värkte så. Gick upp och tog på en benvärmare, har ett par jättebra benvärmare som är stickade och låååånga så de går upp på låret. Och så värmde jag vetekudden i micron. Men det gick ju inte att somna för det hjälpte inte med värme på benet. Vid 5-tiden gick jag upp. Hade fått nog av att ligga i sängen och vrida på mig och fixa till värmekudden för varje gång jag vände på mig. Åt en liten frukost och drack lite te och gick och lade mig efter ett par timmar. Sov 1 timme, sen ringde larmet, det var dags att byta morfinplåster... Suck... Annars hade jag nog sovit nån timme på raken i a f. Om jag hade använt hjärnan där vid första frukosten så hade jag tagit och bytt plåster då så jag slapp gå upp efter 1 timme och göra det. Plåstret byter jag var tredje dag vid samma tidpunkt på dagen, det är viktigt för sen finns det inget verksamt ämne kvar i plåstret och då blir min värk överjävlig. Mitt liv har blivit bra mycket bättre sen jag började med dessa plåster, måste vara en 4 år sen jag började med dem. Hade i o f s velat ha en lite högre dos men det har jag provat och biverkningarna är inte roliga - hög som ett hus med en fruktansvärd yrsel, usch och fy!

Och så har magen krånglat, både igår kväll och inatt. Åt en av Felix färdiga frysta pajer igår. Det var paprika i den, vilket min mage inte gillar så jag pillade bort de där små bitarna. Men jag fick i mig en del paprika ändå tydligen och magen började nästan genast efter att jag ätit klart att krångla...   Så jag har verkligen inte haft nån bra natt.


Jag hade tänkt att gå och handla lite idag, sånt jag glömde igår när jag var och handlade. Men det blir bingen hela dagen idag, möjligtvis flyttar jag över till soffan efter ett tag, skall nämligen försöka sova lite till om en stund.


 


Nu byter jag ämne till nåt roligare. På fredag åker jag till älsklingen igen. Hoppas på fint väder då, lördagen verkar bli ok vädermässigt tyckte jag mig se när jag kollade väderprognosen senast. 

I slutet på förra veckan blev det en hel del sittande på balkongen och fick lite sol på näsan och kinderna. Men nu är det ju svinkallt igen, igår blåste det nordanvind och den var isande kall. När skall det bli vår på riktigt? Är görtrött på det här velandet hit och dit. I lördags var det ju sommarvärme.


Nä, nu skall jag sluta gnälla, för det känns som jag inte gjort annat i det här inlägget. Men ibland blir det så. Så är det bara. Ha en finfin tisdag goa du!   


 

Ungefär såhär känner jag mig nu   

Av Pisan - 4 maj 2017 13:27

 


Ett inlägg till! Och det bara dagen efter det sista... "Har hon fått solsting?" undrar ni väl...   Ja, det skulle jag kunna ha fått. Har suttit ute i solen ett tag. Men gick in för att gå på toa och hamnade här. Det är skönt där ute på balkongen men det yr sand där ute, från sanden de lagt på plattorna på marken - som skall ner mellan plattorna. Så man får borsta av sig innan man går in. Ska bli sååå skönt när de är klara där ute. Då åker mina trädgårsmöbler fram så jag kan sitta skönt där ute i solen    Nu sitter jag på en pall, det går det också men såklart är det skönare med en solstol.


 


Gick ju till apoteket igår efter att jag varit på vc, jösses vad dyrt det blev!! 1300:- bara sådär i ett köp! Hua, det gillar inte plånboken alls. Hur fasen är det tänkt att sjukpensionärer skall klara sig? Hyran äter ju upp hela pensionen - fast man får bostadstillägg och bostadsbidrag (när man har barn hemma under 20). Hur fasen skall det räcka till medicinerna man behöver - jag menar; jag är ju sjuk och sjuk = sjukpensionär, det säger ju sig självt att man förbrukar medicin... Usch vilket tråkigt samtalsämne   Jag byter.


Igår åt vi jättegod mat, jag och lilltrollet.  Vegetariska hamburgare och pommes squares med tzatziki och sallad, MUMS! Blir sugen bara jag skriver om det   Idag har jag tänkt att göra potatis- och purjolökssoppa, det är så himla gott det med. Undrar vad vi skall hitta på till middag i morgon? Det är ju fredag. Känner inte för tacos för det har vi haft flera fredagar senaste månaderna. Dottern jobbar till 19, ibland vill hon inte ha middag då för hon har ätit på jobbet. Ja ja, vi får väl se hur det blir i morgon.


Nu skall jag gå ut på balkongen igen, tar med mig en av veckotidningarna jag fått av min kära mor, jag brukar läsa novellerna där i.


Hoppas ni har det lika fint med sol hos er som vi har här!     


 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards