Alla inlägg under maj 2018

Av Pisan - 29 maj 2018 10:50

 


God middag godingar! Här sitter jag, vid köksbordet. Har precis fått i mig frukosten. Låg och drog mig lääänge i sängen idag innan jag gick upp, vaknade vid 9-tiden när lilltrollet gick till jobbet och låste ytterdörren. Vaknar alltid av det ljudet men brukar kunna somna om. Men inte idag. Gick dock och lade mig rätt tidigt igår kväll för jag var görtrött. Kom hem från Småland och älsklingen igår em. Jösses vad det regnade när jag satt på bussen mellan Borås och min lilla by här, jag var som en dränkt katt när jag kom hem, hade paraply men det hjälpte endast huvudet. Jag hade sandaler på mig och de vart ju genomblöta. De har fått stå med tidningspapper i sig sen jag kom hem, nu har jag ställt dem i solen på balkongen så de är torra när jag skall till vc i em. 

Resan till Småland var bedrövlig, det var såååå varmt.... Speciellt resan härifrån och till Borås, det var ingen ac igång på den bussen och svetten rann hela vägen till Borås. De 2 andra bussarna jag åkte med sen hade fungerande ac tack och lov, men det var ändå varmt. Det var hemskt skönt att kliva av bussen där i Gislaved.


Har haft en jättefin helg. Det var ju jippo där i byn på fredagen och lördagen. På dagen på lördagen gick vi på marknaden och kikade lite. Köpte godisremmar till lilltrollet    Och så åt vi lunch på kina/thai-restaurangen, sååå gott, precis som det brukar vara där. Vi åt deras buffé. Det var det många som gjorde men de höll buffén påfylld och fräsch hela tiden. Så ja, jag har slarvat med maten i helgen. Lite. Får ju inte äta fett och sött. Det enda söta jag ätit är dock liiiite glass som jag tog som efterrätt när vi åt buffén. Men varken glass eller kinamat är ju inte direkt magert....


På kvällen gick vi och kollade på:


      


Jag tyckte att Magnus var bäst, han körde en hel del rocklåtar, lite äldre. Precis som folk i min ålder och äldre gillar    Det var en hel del folk som var där och kollade på honom. Efter det var de dags för de andra 2 pajaserna    Då var det fullsmockat med folk där, många barnfamiljer och ungdomar också. De var också bra men det är inte riktigt min musiksmak men man rycktes med ändå. 


Och så såg vi "Solo - a Star Wars story" på fredagskvällen.


 


Den var bra, men inte jättebra. Den får 3,5 i betyg, av 5 möjliga, av mig. Den var lång, c:a 2 tim och 20 min men tiden gick fort, det hände nåt hela tiden. Den har inte fått så bra recensioner och det beror nog mycket på att det kanske blivit för mycket Star Wars på sista tiden, det har inte gått långt mellan filmerna, tror jag.


Idag blir det balkongen lite grann men först skall jag färga håret och duscha och gå till vc för veckans första B12-injektion. Det börjar klarna upp här nu.  Det har varit mulet nästan hela tiden sen igår när jag kom hem. Inatt har det regnat lite. Jag vaknade till av att det lät av regnet ute.


Ha en finfin tisdag och vecka!   


 

Av Pisan - 24 maj 2018 09:26

 


God morgon! Är uppe tidigt idag. Lilla mamma kommer och hälsar på. Och ännu en solig och varm dag ska det bli. Undrar om det är så att det här är den enda sommaren vi får, och sen när skolan slutar så börjar det regnar. Och håller på.... Naturligtvis hoppas jag inte det men fruktar att det är så det blir.


Igår var jag och hämtade mina nya brillor. En lite konstig känsla att använda progressiva måste jag säga. Hade huvudvärk igår kväll, inte så konstigt med den här omställningen för ögonen. Var lite på stan också eftersom optikern ligger där men åkte hem rätt tidigt ändå, var trött och så var det varmt. Dock hade de inga solglasögon som passade mina brillor inne. Så jag fick gå till flera olika optikerbutiker på stan innan jag åkte hem för att se om de hade, och det hade de inte... Jag var bra grinig när jag åkte hem kan jag säga    Jag MÅSTE ha solbrillor, är sååå ljuskänslig. Så jag kollade på nätet när jag kom hem och hittade ett par som passar, satt här och mätte och såg att måtten passade så jag beställde dem. Men de kommer ju inte förrän i nästa vecka så jag får använda mina gamla glasögon när jag är ute tills dess - så jag har solskydd för ögonen, för som sagt så måste jag ha det.


Och i förrgår var jag också iväg en liten tur med väninnan, jag köpte balkonglådor och pelargoner till dem. Skall plantera dem idag. Skall lägga upp bild här sen när det hela är klart.


Nu när det har varit så varmt har jag använt sandaler ute och fötterna är bra möra nu....  De gillar inte omställning ju. Hoppas de har vant sig snart för det här är jobbigt. Har jätteont på kvällarna även om jag bara har gått en liten sväng här hemma i byn, typ bort till vc och affären och hem igen. Jädra fibrofötter!


I morgon åker jag till älsklingen. Det blir en del aktivitet där i helgen för de har jippo i stan med marknad, uppträdande, karneval och en massa annat. I morgon skall vi gå på bio och se den nya Star Warsfilmen. Och så skall det bli sådär äckelvarmt. Får väl se hur mycket jag orkar med, skall ju orka åka hem på måndag också.


Nej, nu måste jag sätta fräs här så jag är klar när mamma kommer om en stund. Ha en finfin torsdag och helg goa du!   


 


Av Pisan - 19 maj 2018 09:53

 


God morgon! Idag är jag uppe tidigt igen. Vaknade vid 8 när jag skulle väcka lilltrollet och så hade jag huvudvärk. Det var ju bara till att gå upp. Har tagit några piller och det börjar lätta nu. Lade mig jättetidigt, för att vara mig, igår och vid 8 var jag väl färdigsoven. Var uppe tidigt igår med eftersom jag hade en tidig tid på vc för min spruta. Har grejat en del på balkongen, bl a sopat bort alla löv och annat skräp som blåst dit under hösten och vintern så nu är det bara att lägga på mattan jag brukar ha där ute. Har även tvättat rent alla stolar och bordet. Idag skall jag gå till källaren och hämta resterande sommarsaker och så skall jag hänga upp gardiner där ute, som jag även gjorde förra året, det blir så ombonat och så slipper jag insyn. I år skall jag ha en vit gardin med blåa blommor på. Igår köpte jag hem jord och i nästa vecka skall jag och väninnan åka och köpa balkongkrukor att hänga på räcket och plantor. Köpte även en margurit igår som jag ställt på mitt lilla bord där ute.


 


Köpte hem jordgubbar igår, oj oj oj! De var verkligen supergoda, de var belgiska. De svenska var alldeles för dyra. 


Nu har jag använt sandaler några dagar och mina fötter gillar inte alls att vara barfota i skorna, de gör sååå ONT! Trodde inte jag skulle somna igår för så ont gjorde det, men jag var så trött så jag somnade ändå. Men natten innan låg jag vaken till kl var 2 ungefär, förbaskade fötter! Så det blir att gå i sneakers med strumpor så mycket som möjligt och bara i sandaler när det verkligen behövs, när det är för varmt för sneakers. Igår när jag duschade filade jag fötterna och på ett ställe filade jag för mycket så nu har jag ett sår där, och det svider och gör ont. Mer än det borde men det är väl tack vare fibron, har ju förstärkta smärtsignaler till hjärnan tack vare den   


Idag går Göteborgsvarvet här i stan och min äldsta dotter skall springa. Nu orkar jag ju inte ge mig iväg till stan och Slottskogen för att heja på henne, det bara inte går. Det är för mycket folk, det är 66 000 som skall springa och så alla som skall titta på också, min hjärna klarar inte sånt längre. Det blir kortslutning. Dessutom stängs kollektivtrafiken av under loppet och man måste därför åka dit i god tid och då blir det att man måste vara där hela dagen, hur skall jag orka det? + att jag måste springa och kissa hela tiden p g a den nya diabetesmedicinen.... Men jag har laddat ner en app så jag kan följa dottern under hela varvet. Jag vet att dottern hade velat att jag kom men tyvärr, det går inte. Och bland alla dessa människor så hade det varit ett under om jag fått syn på henne över huvud t aget. Så nu får ni hålla tummarna för att dottern klarar sig runt de här 21 kilometrarna, det är hennes första Göteborgsvarv. 


Nu skall jag sluta svamla, skall gå och borsta tänderna, har precis ätit frukost. Ha en finfin lördag!   


 

Av Pisan - 15 maj 2018 13:05

 


Sol och varmt idag med. Sommaren är verkligen här. Igår hade jag 30 grader i skuggan ute på balkongen. Då är det skönast att hålla sig inomhus. Det blåste inget heller så det var verkligen hett. Men jag skulle ju inte ut ändå. Lillungen kände sig lite bättre på eftermiddagen så hon gick och handlade. Himla gott för då slipper jag bära så mycket idag, jag har svårt för att handla med dramaten, får ont i ryggen. Duschade igår och efter det vart jag helt färdig. Men jag hostade faktiskt mindre igår, och jag minns inte att jag hostat inatt. I morse hostade jag mindre också så nu är det väl på väg åt rätt håll. Snoret känns också som att det liksom stannat upp. Hoppas bara att det inte blir bihåleinflammation av det, jag brukar drabbas av det men jag har sprayat med Nasonex sedan dag 1 så förhoppningsvis slipper jag det. Förr tog jag alltid Rinexin men nu funkar inte det ihop med en av mina andra mediciner så det blir till att spraya med Nasonex.


   


De här bilderna är tagna med 1 vecka emellan. Helt otroligt vad snabbt grönskan tog fart! Har tagit bilderna från min balkong. Ett av träden har dock inte slagit ut helt och hållet men det brukar vara sent, men det är på gång. När det har gjort det så ser jag knappt huset där borta till höger.


Idag är det dags för B12-injektion. Skall hämta ut ett paket också, en bok; "Som jag är: Livsbilder av Agnetha Fältskog". Jag är ju Abbatokig. Har köpt ytterligare en bok, igår kväll på Tradera. Det är en bok med mest bilder i. Har sedan tidigare den där stora Abbaboken som kom ut för bara nåt år sen, den är det mest bilder i också. Den fick jag av älsklingen i julklapp förrförra julen. Det finns några böcker till om dem och mitt mål är att få tag på om inte alla men kanske de flesta. 

Och så blir det ett besök på apoteket, ska hämta ut min dosrulle och så blir det mataffären för att köpa det som glömdes igår. 


Har målat tånaglarna för första gången i år, i ceriserosa    Då är det verkligen sommar. För det blir sandaler på när jag skall iväg sen vid 15-tiden. Premiär för dem i år. Har haft dem i några år nu och de är slitna. Men så fort skattepengarna kommer in på kontot så blir det ett par nya! Skall åka in till stan då och Bekväma Skor, de har bäst skor för mina knepiga fibrofötter. Förra året när jag var där och köpte sneakers såg jag att de hade jättefina sandaler. Köpte ett par lila sandaler/tofflor i Spanien i september så jag har 2 par att välja på i sommar. Det är lyx för mig för jag  brukar bara ha ett par sandaler och ett par sneakers eftersom fotriktiga skor är så dyra. De jag köpte i Spanien är jättesköna och är också fotriktiga/anatomiska. De fanns i alla möjliga färger och det var svårt att välja mellan rosa och lila   För svarta är mina sandaler och jag ville gärna ha något färgglatt eftersom det för en gångs skull fanns.


Hoppas du har en fin tisdag goa du!   


 

Såna här kanske jag skulle ha?   





Av Pisan - 14 maj 2018 11:49

 


Ja, det är jag! Såååå less på att vara sjuk!   Det har nu gått en hel vecka sen jag fick ont i halsen och började snora. Trodde ju först att det ev var pollenallergi. Men det vet jag med säkerhet nu att det inte var.... Och nu har lilltrollet fått skiten också. Man kan ju tro att efter en vecka så börjar man bli bättre, men så känns det inte. Mitt huvud känns som det är dubbelt så stort jämfört med normalstorleken. Svettas som sjutton bara jag går från soffan till toan och tillbaka. Och det här med snoret, det är ju inte klokt. Det räcker inte med en pappersnäsduk vid en snytning, det går åt minst två! Hur kan man producera så mycket snor? 

Det känns även som att jag missat att det blev vår/sommar ute, helt plötsligt så är allt sommargrönt och maskrosorna på fotbollsplanen här utanför blommar.... Men hallå! Jag hann ju inte med, jag fick inte vara med när det hände! Jag var fast här inne i min lägenhet...   


Idag måste jag duscha, hur trött och hängig jag än är så MÅSTE jag det, har inte tvättat håret på en hel vecka och känner mig sååå äcklig. Det innebär att jag inte kommer orka att gå ut och handla det vi behöver här hemma, förråden börjar sina här. Får ta det i morgon, skall ju ändå till vc för min B12-injektion. Får släpa mig till affären efteråt. Får gå och lägga mig när jag kommer hem. 


 


Måste berätta om mina telefonsamtal till Sahlgrenska. Skrev ju i förra inlägget att man fixade så att jag fick mer tabletter utskrivna, de där blodfettssänkande som kardiologen skrev ut åt mig för de räckte ju inte tills jag har telefontid till honom. Men jag ringde för en annan sak också. För några veckor sen kom det en remissbekräftelse från mag- och tarmmottagningen på Sahlgrenska och jag blev ett stort frågetecken hela jag. Det var den här kardiologen jag träffade i februari som skrivit remissen stod det i remissbekräftelsen. Och dagen efter kom ett brev med en tid till den här mottagningen, den 20 juni. Vad sjutton är det frågan om tänkte ju jag. Han måste ha blandat ihop mig med en annan patient för vi pratade inte alls om min mage när vi sågs. Och så ringde jag ju den s k kontaktpunkten på sjukhuset och sade detta och då sade den personen att en sköterska på mottagningen jag varit på skulle ringa upp mig. Det gjorde hon dagen efter. Läkaren får ringa upp dig sade hon. Och 5 minuter senare ringde han. Då visade det sig att han pratat med några specialister om mina levervärden och man hade kommit fram till att man skall göra en leverbiopsi på mig. Han bad om ursäkt flera gånger att han inte meddelat mig, han sade att han inte trodde jag skulle få en så snar tid för den här leverbiopsin - han trodde alltså att han hade gott om tid att ta tag i att ringa/skriva mig. Eller så glömde han det - vilket jag tror. Och jag som skrev att jag tyckte att man skall lyfta fram när vården fungerar bra i förra inlägget....

De här dagarna jag legat här hemma med den här jäkla förkylningen har jag läst på en hel del angående levervärden och leverbiopsier. Man gör inte en leverbiopsi om man inte misstänker att levern är sjuk på nåt sätt. Känns ju upplyftande.... Själva biopsin görs i lokalbedövning med nålstick in i levern och tar nån sekund sade läkaren, men jag måste vara kvar på sjukhuset i c:a 4 timmar efteråt. Och jag läste varför; man måste hålla koll ifall det uppstår blödning. Och så behöver man oftast stark smärtlindring efteråt. Blodtryck skall mätas en gång i kvarten första timmen och sedan en gång i halvtimmen. Så jag ser inte fram emot midsommarveckan, den blir inte rolig.


Det blev ett riktigt gnällinlägg det här. Undrar om nån orkade med att läsa allt....  Men nu är det slutgnällt, jag skall strax ta mig in i duschen. Ha en finfin måndag!  


   

Av Pisan - 9 maj 2018 09:05

 


Japp, det är jag. Halsen är värre och jag hostar upp gula klumpar och näsan är nu tjock också.... Så jag kommer inte iväg till älsklingen idag. Hoppas jag är bättre på fredag för i så fall åker jag då.


Typiskt att man skall må så här när det är så fint ute, jag orkar ju inte vara ute nu. Skall snart iväg till vc för att få min andra B12-injektion för den här veckan.  Sen blir det hem direkt och bingen så fort som möjligt. Blä!!


Ha en fin onsdag goa du!   

Av Pisan - 8 maj 2018 12:28

 


Hej igen! Helt otroligt, ett inlägg idag med! Har hon fått solsting? undrar ni nog    Det känns nästan så, har världen jobbigaste och intensivaste huvudvärk och en hals som inte känns så kul, plus hosta på det..... Halsontet kom i lördagskväll och jag trodde först att det var ett sånt där klassiskt fibro/ME-symptom som kommer när man tagit ut sig för mycket. Men det satt kvar på söndagen och blev värre och igår morse var det nästan borta. Men efter en eftermiddag på stan tog det fart igen plus att den där huvudvärken kom på vägen hem från stan. Inte överraskande i o f s för det är stimmigt och rörigt i stan och det är inte första gången jag fått huvudvärk av att vara på stan. På kvällen tog det i rejält och jag fick sitta och sova inatt och tidigt i morse, typ vid 4-5-tiden fick jag fylla på med medikamenter och när jag sen vaknade vid 9 för att väcka dottern som skulle upp och jobba satt den fortfarande i. Och gör så fortfarande. Och halsontet är bra mycket värre än igår kväll plus att jag hostar och är geggig i halsen. Det blir absolut inget sittande på balkongen idag, det går inte med den här huvudvärken. Jag har inte fått upp parasollet från källaren ännu heller och det är rejält varmt där ute nu. Hörde att det skulle bli 27 grader idag.... Hua! Näsan rann konstant igår och jag vet inte om det är pollenallergin eller förkylningen. 


 


Nu exploderar grönskan ute, om några dagar är det helt grönt bland träden här utanför min balkong. Eken, som är sen med att bli grön, är på gång nu. Och så har vi ett annat träd också som brukar vara sen men där finns inget grönt ännu, det tar nog nån vecka till. 


Det gick bra hos optikern igår. Jag ser lite sämre än för 4 år sen när jag var hos optikern sist. Och så blir det progressiva glasögon också, för första gången. Undrar hur det kommer att kännas? Det är visst olika hur man reagerar på det. Den 23:e skall jag hämta dem. 


 

Såhär ser de ut. När jag väl fick syn på dem så fanns det inga andra, jag skulle ha dem, så var det bara. De satt jättebra på och dottern tyckte de passade bäst av dem jag provade. De är av märket Tiger of Sweden. Jag hade egentligen velat ha några med lite mer färg men de enda som var riktigt färgglada var röda och det är inte riktigt my cup of tea, visst gillar jag rött men kanske inte på mina brillor. De här blir nog jättebra tror jag. Det var halva priset på glasen så jag sparade 2500:- på det, himla bra   


 

Efter optikerbesöket gick vi lite i butikerna i stan, köpte den här toppen på Kappahl, den är starkare rosa i verkligheten, en riktig Pisantopp    Älskar rosa, och lila. Köpte lila färg på Panduro att färga in ett par plagg jag har här hemma, brukar göra det en gång  om året på dessa plagg, de blir lite blekare i färgen efter sommaren. 

Och så var vi och fikade också, tog en räkmacka de lux på ett café, jädrar vad god den var! Och massvis med handskalade räkor! Muuuuummmmmmmmmmmmmmssss!!  


Nu är jag lite orolig att jag inte kommer iväg till älsklingen i morgon. Blir jag bara av med huvudvärken så tror jag att jag orkar åka, men det beror ju lite på hur halsontet och hostan utvecklar sig också. Det skall ju bli toppenväder resten av veckan så jag vill ju hemskt gärna komma iväg. Och så saknar jag ju älsklingen såklart. Vi har inte setts mycket de senaste månaderna.


Nu skall jag ringa Sahlgrenska och ta reda på varför jag inte fått nån telefontid till kardiologen jag var hos i februari. Ha en finfin tisdag!   


 


Tillägg en stund senare: Ringde Sahlgrenska och fick tala med en underbart trevlig människa, jag ringde det nummer som förut gick till växeln. Där kan de numera se vilka tider man har inbokade, remisser o s v så man får hjälp direkt och blir inte kopplad till mottagningarna/klinikerna. Hon hjälpte mig direkt alltså. Jag fick svar på mina frågor och hon skulle även lägga meddelande till läkaren att jag behöver mer mediciner för de räcker inte till jag var inbokad för telefontid. Tycker det är viktigt att lyfta fram när sjukvården funkar perfekt och inte bara när den är skit - vilket den ju ofta är numera. Så nu är jag riktigt nöjd   


Av Pisan - 7 maj 2018 10:45

 


Ja, det är redan måndag - hela dagen...  Och det är helt ok   Idag gick jag upp redan vid 8. Hade en tidig tid på vc för veckans första B12-injektion och behövde duscha innan det. Så jag har redan varit iväg och även handlat lite. Har inte varit utanför dörren på helgen - bara ute på balkongen. Det har ju varit så fint väder   Har en tid till för spruta den här veckan, på onsdag.


Jag har ju glömt att berätta hur det gick hos diabetessköterskan när jag var där för snart 2 veckor sen. Det gick bra! Hade gått ner 4 kg i vikt på 2 månader och så låg blodsockervärdena jättebra   Skönt. Nästa kontroll blir inte förrän till hösten. 


I övermorgon, onsdag, åker jag till älsklingen.  Det är ju kort arbetsvecka igen, härligt. Jag hoppas jag har lite mer ork än när jag var där sist, så vi kommer ut lite mer. Kanske cykla på en liten tur. På lördagen är det marknad på fm i a f som vi skall på. Jag vill gärna till loppisen också. Vi får väl se vad jag mäktar med.


Idag skall jag åka in till stan och gå till optikern. Det är min vanliga otur att när jag väl skall in till stan, vilket inte blir många gånger per år längre, så blir det jättevarmt.... Det är väl ok om man är hemma men inte när man skall åka buss och spårvagn    Ja! Där satt den! Årets första gnäll på värme    Men jag är ingen beundrare av värme, så är det bara. Jag svettas som en tok i värme. Dottern möter upp hos optikern när hon slutat jobbet, jag behöver smakråd när jag skall välja bågar - eller inte.... Jag brukar veta vad jag vill ha och inte ha, men det är ändå skönt att ha nån som är med.


Ha en fin vecka i sommarvärmen!   


 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards