Alla inlägg den 29 februari 2020

Av Pisan - 29 februari 2020 11:26

 


God middag! Här sitter jag med min sena frukost. Vaknade tidigt men låg kvar lääänge innan jag gick upp. Idag har vi ännu en grå dag här. Jag har ju en liten skogsdunge utanför min balkong och mitt kök. Nyss gick det en polis där med en spårhund. Och för c:a en halvtimme sen gav sig helikoptern som hovrat här över byn en bra stund iväg. Igår kväll skedde det ett mord inte långt härifrån, kanske 150 meter härifrån. Precis utanför min gamla lägenhet... Det verkar som man gripit gärningsmannen och nu letar man efter mordvapnet. HÄR kan du läsa om det. Och nu ser jag att man fortfarande går omkring med hund här ute på min kulle. 

Man blir snart inte förvånad över någonting av det som händer varje dag i vårt samhälle....


Nu har jag inte skrivit här inne på några dagar och jag sitter och funderar på vad som hänt sedan jag skrev sist.

I onsdags träffade jag tjejerna, de som jag åker till Spanien med, och vi lunchade och shoppade lite. Blev hämtad här utanför och vi åkte mot Klädkällaren (den här gången också   De har så god mat där) Men först åkte vi till Dollarstore i Älvängen. Vi har ju inte Dollarstore här i vårt närområde så vi tycker det är kul att få komma till en sån. Där blev det lite shoppat. Jag köpte popcorn där, de har ju världens godaste popcorn. De ska jag ha och mumsa på ikväll under mellon. När vi var klara där åkte vi till Klädkällaren och där åt vi jättegod lunch, jag åt fisk på thai-vis, med wokade grönsaker och jasminris, den var verkligen riktigt god. De har verkligen duktiga kockar där i deras lunchrestaurang, de har även dagens lunch under helgen. Jag gjorde inga stora inköp på den här trippen, det var umgänget som var grejen den här dagen. 


Trodde jag skulle vara helt slut dagen efter, på torsdagen. Men det var inte så farligt. Skönt. Men jag gjorde inget speciellt utan tog det lugnt här hemma. Igår var det dags för veckans andra B12-injektion. På torsdagen kunde man läsa i tidningen att vår vårdcentral hade stängt sin lättakut p g a misstänkt fall av coronaviruset. Men på fredag morgon stod det på deras hemsida att de höll mottagningen öppen men inte tog emot akutfall. När jag kom till entrén så var den låst och man fick trycka på en ringklocka. Efter en stund kom en sköterska och låste upp. Nu känner de flesta där mig så jag blev inte utfrågad speciellt men andra patienter blev det hörde jag när jag sen satt i väntrummet. Jag har inte läst nåt mer om detta misstänkta fall så det var nog inte coronavirus den patienten hade. Nu har jag ju bacillskräck, kanske inte värsta sorten men nån form av lightversion. Så från det att jag gick hemifrån till jag kom hem hade jag fingervantarna på mig. Jag tar ofta mig själv i ansiktet, i ren reflex tror jag och jag tar inga risker nu. Jag gick efteråt till apoteket och mataffären och jag stod där med mina fingervantar och knappade in min kortkod på betalterminalen, såg säker roligt ut men det bjuder jag på    Nu kom jag på vad jag gjorde i torsdags. Jag och dottern gick till ena mataffären här och hamstrade lite. Vi kände att vi vill bunkra upp med konserver och torrvaror för innan hade vi inte mycket sånt hemma. Och blir det ingen kris så kan vi ju äta upp det. Så nu har vi varor hemma så vi klarar oss nån vecka. Men munskydd det tror jag inte på, då funkar det lika bra med en halsduk för ansiktet. Dessutom har ju svenska folket köpt slut munskydden läste jag. Det som skulle funka är väl såna där munskydd med nån slags ventil men de måste användas på rätt sätt för att fungera. Vi kommer inte undan det här. Det funkar ju som vilket annat influensavirus som helst. Många kommer bli drabbade, så är det bara. Tyvärr så är ju dödligheten större med det här viruset.


Ja, det var väl ungefär det som hänt här sen sist. Har inga planer för dagen men flera av de serier jag följer på Netflix har fått nya säsonger som släppts den här veckan. Så jag behöver inte ha tråkigt.


Ha en finfin lördag!   Tjillevippen!   

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13 14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
<<< Februari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards