Alla inlägg under december 2016

Av Pisan - 5 december 2016 14:56

 


Här sitter jag. Har jag gjort en bra stund idag. I morse, vid halv 8, knackade det på dörren. Det var gubbarna som ska sätta in de nya fönstren. Vid 9 försvann jag med väninnan, vi gick till bageriet/cafét här i byn och satt där i några timmar. När jag kom hem var de klara i köket och höll på med vardagsrummet. Vid 2-tiden sa de att de var tvugna att gå för att sätta in fönster i lägenheten under! Va?? Tydligen hade någon tabbat sig och rivit ut fönster där fast det inte var dags.... De som bor där kan ju inte vara utan fönster och vägg tills i morgon, det är ju svinkallt ute. Så imorgon bitti vid 7 kommer de till mig igen. Då har de 2 sovrum och ett badrum kvar att sätta in nya fönster i. + sätta lister runt alla fönstren. Nya fönsterbrädor ska visst någon annan göra, från någon annan firma....

Men fint är det nu här i köket! Underbart med fönster som går att öppna och stänga ordenligt!


Som sagt så är det kallt idag. Och solen visar sig, men nu är den ju på väg ner. 


 


Har köpt mig en amaryllis idag, en vit. Visst är det fint med amaryllisar? Min nya fönsterbräda kommer vara såååå fin framemot jul   




 

Av Pisan - 4 december 2016 11:46

 


Ja nu är det andra advent. Den här ljusstaken här ovanför är den enda adventsstaken jag har. Det var länge sen jag skippade den traditionella adventsljusstaken. Har andra ljus istället, bl a ett kalenderljus som jag i år glömt av att ta fram, det har legat i skåpet där jag förvarar ljus och kom inte på förrän i morse att det skall fram. Så det skall jag pula lite med sen. Brukar göra en liten ljusbricka och ha på köksbordet.


Idag känner jag mig skruttigare än vanligt. Somnade sent igår och vaknade med huvudvärk vid 10-tiden. Och när jag kom upp och skulle klä på mig brallorna sträckte jag till ryggen på nåt vis, så nu har jag skitont i bröstryggen. Och jag som tänkt göra så mycket idag. Nåt jag bara måste göra är att duscha så det skall jag ta tag i om en stund. Brukar ju bli dödstrött av att duscha så jag får väl gå och lägga mig lite efteråt.


Igår bakades det lussebullar här hemma, det var lilltrollet som ville baka. Så nu har vi lussebullar i frysen  Pepparkakor brukar vi baka på julafton, mest för att vi ääääälskar doften   Det blir liksom extra juligt på nåt vis... Igår bestämdes det att mina föräldrar kommer hit på julafton, ska bli mysigt. Vi har aldrig haft julfirandet hemma hos mig förut. De senaste 2 åren har jag och ungarna varit själva på jul, mest för att jag velat det. Och det p g a att jag aldrig har fått göra det förut. Förr åkte vi alltid till mina föräldrar och när barnen var små åkte vi runt till ett par olika ställen under julafton och det var ingen höjdare... De gångerna vi varit själva här hemma på julafton så har vi varit hos mamma och pappa på juldagen.


Och nu är jag nästan klar med julklapperiet, har beställt det mesta på nätet i veckan. Så nu väntar jag bara på att allt skall komma med posten. 


Här har vi haft dimma hela förmiddagen och morgonen, den har inte lättat än. Tror dock inte att det är eller har varit några minusgrader. Vad jag saknar att inte ha någon termometer! Får skaffa en ny sen när de nya fönstren är på plats, vilket skall ske i veckan. Härligt. Dock inte härligt med att vara hemma när de gör det för det blir nog rätt kallt. Nya ventilationssystemet skall förmodligen kopplas på denna kommande vecka eller veckan därpå, också hemskt skönt för nu har vi ingen bra ventilation.


Ha en fin andra advent!   


 

Av Pisan - 2 december 2016 09:40

 


Härligt med fredag. Det innebär fredagsmys och sovmorgon i morgon!!! Såååå gött!!   


Här har det varit lite snurrigt sista dygnet. I helgen fick äldsta dottern ont i halsen och det har blivit värre för varje dag som gått. Igår gick hon till Lättakuten på vårdcentralen här hemma och det visade sig att hon har streptokocker i halsen, alltså halsfluss. Och själv har jag haft ont i halsen lite av och till och så har jag varit liksom geggig i halsen länge och så kollade dottern i min hals igår och den såg värre ut än vad hennes gjorde - som jag tittat i. "Jahaja, då får jag gå till vc i morgon bitti och testa mig och få antibiotika jag med då..." tänkte jag och gick upp tidigt i morse och gick dit. Inga streptokocker. Och jag som var bombsäker på det, sade t o m till älsklingen att han också skulle gå till vc idag och kolla upp halsen.... Jag har väl sannolikt en virusinfektion i halsen. Känner mig inte förkyld för övrigt och det har inte dottern gjort heller. Sist hon hade halsfluss var i våras, det var då hon fick blodförgiftning av den och låg en natt på sjukhuset. Med andra ord är vi lite nojiga när det gäller streptokocker i den här familjen. Lilltrollet har inte ont i halsen men är snorig, hon såg fin ut i halsen när jag tittade i morse. 


Igår var min mamma på sjukhuset för uppföljning, det är 1 år sen hon opererade bort cancern i tarmen. Och allt såg bra ut och vi alla i familjen pustar ut.... Sååå skönt att få detta besked. Nu kan vi fira jul utan bekymmer, mamma har inte velat planera julen alls förrän hon varit på denna uppföljning med undersökningar och provtagningar.


Idag blev det mest sjukdomar i mitt inlägg.... Det händer ju annat här också, som tur är. Igår satt jag flera timmar vid köksbordet och gjorde julklappar   


Nu skall jag äta frukost. Ha en fin fredag goa du!   


 

Av Pisan - 1 december 2016 11:02

                                              

Ja, nu är det december. Och snart är det jul. Igår var jag och min kära mamma och köpte lite julklappar. I förrgår beställde jag en del på nätet så nu är julklapperiet nästan klart. Det är tidigt för att vara mig, jag brukar vara ute i sista minuten i vanliga fall. Känns himla gott att jag tagit tag i det tidigt i år. Och så har jag ju gjort om här på bloggen, nu är det jul för hela slanten!   


Det var över en vecka sedan jag skrev här inne såg jag. Jag har inte haft så mycket ork och tid sen jag kom hem från älsklingen i måndags kväll. Idag har jag inget på schemat och det känns jätteskönt.


Det var skönt att komma ifrån oväsendet här hemma igår. Man får ju inte sova längre än till 7 för då börjas det. Bara om jag stoppar in hörlurarna i öronen, men det vågar jag inte för rätt som det är kan det ju ringa på dörren och man skall in här och göra nåt. Tänk om jag inte öppnar när de ringer på för att jag sover och så står det helt plötsligt nån i rummet och jag vaknar och blir livrädd...


Hade det mysigt hos älsklingen. På söndagen var vi ute på byn, det var skyltsöndag. Loppisen hade också öppet vilket jag tyckte var roligt för jag har inte vart på loppis på ett tag. Fick faktiskt köpt ett par julklappar, dock inte på loppisen.


Ha en finfin torsdag!   


                           


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards