Alla inlägg den 28 mars 2020

Av Pisan - 28 mars 2020 12:12

 


Halloj! Nu är den här! Min nya favoritpryl   En stansmaskin. Min allra första. Den kom igår. Dottern gick och hämtade den åt mig. Jag visste att den var för tung för mig. Den väger 6,8 kg.... Så igår eftermiddag hade jag fullt upp med att testa den här. Har aldrig använt en sån förut så det blev ju till att bekanta sig med varandra    För er som inte vet vad en stansmaskin är så skall jag försöka förklara. Som ni vet så gillar jag att göra kort, julkort, påskkort och födelsedagskort bl a. I julas tog jag det till en högre nivå och använde jättefina utstansade "figurer" och ord. Fick dem då utstansade av min goa vän Lena, som har en stansmaskin. Och efter jul har det fortsatt med grattiskort. Eftersom jag pärlar också så har vi bytt grejer med varandra jag och Lena. Men jag ville ju ha en egen maskin, och som jag längtat till det! Och nu är den här!   Här är exempel på vad man kan göra:


   


     


Nu har jag inte så jättemånga "dies" (skärmallar) så jag kan inte stansa ut så himla mycket än. Har några dies som jag köpte på rea jättebilligt  för nån vecka sen. När skattepengarna kommer skall jag gå loss i pysselbutikerna på nätet och köpa några fler. Tills dess får jag använda det jag har + att jag fortfarande har en hel del Lena stansat ut åt mig. Det här är så himla roligt att pyssla med. Idag hade jag dock hellre suttit ute på balkongen i solvärmen och gottat mig för jag har rejält ont i kroppen. Det blåser nordanvind så det är för kallt att sitta där ute och när det blåser nordan protesterar min kropp rejält, därav värken idag skulle jag tro. Har suttit där ute en hel del i veckan, det är ju sååå himla gott!    Imorgon skall vi visst få sol igen enligt SMHI:s app.


I veckan har dottern bakat igen. Först bröd, danskt rågbröd och ljus levain. Sedan vaniljbullar, igen    Hon har blivit permitterad. Så nu skall hon bara jobba 6 tim/vecka tills vidare... Så det blir ju en del tid hemma för henne. Hon får gärna baka varje dag, om det är upp till mig   


Nu skall jag och dottern göra ett röj i frysen, inventera lite och se vad vi skall ha till middag idag, det får bli sånt som legat längst i frysen tror jag.


Ha en finfin lördagseftermiddag och kväll!     



Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards